Utlysning nominasjonsjury 2019/20

Nominerte: Her er nominasjonsjuryen med de fem nominerte bøkene til Uprisen – årets ungdomsbok. Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les.

Går du på ungdomsskolen og ønsker en utfordring? Uprisen søker fem elever fra hele landet som skal nominere 5 bøker til Uprisen 2020.

Nominasjonsjuryen bestemmer hvilke fem bøker som skal gå videre til finalen i Uprisen.

Søknadsfrist 20. november 2019.
Søknad (og spørsmål) sendes til bjarte@foreningenles.no

Vi leter etter…
Entusiastiske ungdommer med interesse for litteratur.

Nominasjonsjuryens oppgave
… er å lese alle anmeldelsene på uprisen.no grundig, og sammen nominere de 5 bøkene som er best likt. Du skal ikke nominere dine favorittbøker, men bøkene som du mener er best likt på uprisen.no. Du skal altså ikke lese bøkene, men anmeldelsene. Det vil være ca. 1000 anmeldelser som skal leses og vurderes (ca. 400 sider).

Nominasjonsjuryen møtes i Oslo onsdag 22. januar 2020. Her vil du møte fire andre engasjerte og forberedte ungdommer. Møtet ledes av en fra Foreningen !les. Etter møtet filmer vi juryen som selv annonserer de fem nominerte. Deretter avslutter vi med middag.

Møtet starter ca. kl. 10 og vi avslutter senest kl. 18. Jurymedlemmene får en bokgave og en attest. Alle reiseutgifter blir dekket. Vi oppfordrer gutter til å søke.

Utlysning og søknadspapirer her:

Last ned i Word: Utlysning word
eller på pdf: Utlysning pdf

Se filmen hvor juryen offentliggjør de nominerte til Uprisen 2019: