UprisenUKA: Bli med i podkast-konkurranse

Som en del av tXt-aksjonen i ungdomsskolen arrangerer vi en podkast-konkurranse. Du kan vinne en iPad.

Konkurransen tar utgangspunkt i utdragene i tXt-antologien Opprør! Du skal lytte til fem lydhistorier og koble de med utdrag fra antologien. Bruk UprisenUKA til å delta i konkurransen. Se informasjon om hvordan du kan delta under.

Podkast-konkurranse
Laget av Eivind Volder Rutle og Christian Marstrander

Årets konkurranse i tXt-aksjonen går ut på at dere får høre fem ulike lydhistorier. Oppgaven til hver enkelt elev eller hele klassen, er å finne ut hvilken lydhistorie som tilhører hvilken tekst fra tXt-antologien Opprør! Vi trekker ut en elev som vinner en iPad, og flere klasser som vinner bokpakker.

For å klare konkurransen må du høre nøye etter og lete etter mange slags hint. Kanskje er en eller flere av personene hentet fra en tekst, kanskje har vi laget historien i sammen sjanger, eller kanskje har vi tatt utgangspunkt i en liten ting som skjer i teksten og laget ei hel historie av det. Eller noe helt annet. Du må altså lete etter både små og store ledetråder.

Det er mange måter å høre konkurransen på. Følg lenker under:

Hør direkte fra Soundcloud her

Hør enkeltepisoder på Foreningen !les sin Soundcloud-side

Du kan også høre tXt-konkurransen det stedet du vanligvis hører podkaster, som Apple podcasts, Pocket Casts eller TuneIn.

Søk etter «Foreningen !les» eller kopier rss-feeden vår: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:55206441/sounds.rss

Svar kan leveres hver enkelt elev og/eller av klassen i fellesskap.

Svarskjema for elever finner dere her

Svarskjema for klassen finner dere her

Frist for å svare på konkurransen er 1. desember 2018.

Og bare så du vet det: Det spiller ingen rolle om du leser tekstene eller hører historiene først.

Har du spørsmål? Ta kontakt med ole@foreningenles.no

Lykke til!