Uprisens julegavetips

Mange 6’ere er trillet på uprisen.no i høst. Her er noen av ungdommens favoritter til hjelp for alle som skal kjøpe gave til en ung (eller gammel) leser.

Michael Stilson: Bare spille ball. Cappelen Damm

Stikkord: Fotball, drama

Klipt fra uprisen.no: «Jeg syntes boka var veldig spennende med mange vendepunkter. Slutten var veldig overraskende. Det er veldig mye ytre spenning, men også indre spenning med følelsene hans. […] Den er ikke bare om fotball, men også romantikk og vanskelige problemer i livet.2

Les anmeldelsen her https://uprisen.no/tekst/bare-spille-ball/?anmeldelse=8219

Agnar Lirhus: Ellers er jeg ikke noe menneske. Cappelen Damm

Stikkord: mobbing, dyremishandling, klima

Klipt fra uprisen.no: «Viktig, spennende og følelsesladet, denne boken fortjener å leses av alle, unge som gamle, også fordi den tar opp viktige og høyst aktuelle temaer som akkurat mobbing, psykisk helse, den evig aktuelle dyremishandlingen, og klimaendringer.»

Les hele anmeldelsen her https://uprisen.no/tekst/ellers-er-jeg-ikke-noe-menneske/?anmeldelse=7854

 

Tor Arve Røssland: Den tolvte spelaren. Samlaget

Stikkord: Grøss, lettlest

Klipt fra uprisen.no: «Han forklarte mange detaljer og jeg kunne kjenne den ekle lukten av den blodige kjøtt kroken. Boka starter vel egentlig som en vanlig hverdag ville har vært, men den handler lite om fotball, mer om vennskap og svik. […] Boka var faktisk ikke så lett å legge fra seg og det er ikke normalt for meg siden jeg ikke liker å lese, så der har Tor Arne Røssland lykkes, så jeg vil sikkert lese flere av bøkene hans.»

Les anmeldelsen her https://uprisen.no/tekst/den-tolvte-spelaren/?anmeldelse=8077

 

Lars Mæhle: Andromeda. Samlaget

Stikkord: Ungdomstid, action

Klipt fra uprisen.no: «En ungdomsbok full av spenning […] Jeg syntes personskildringene er veldig bra siden vi får både vite utseende, språk og oppførsel til flere av de viktigste karakterene. Man får både opplevd de tøffe sidene til karakterene, men samtidig de uforventede milde sidene og deres problemer. Jeg likte boken godt fordi den hadde en stigende spenningskurve og var veldig tilpasset til oss ungdommer.»

Les anmeldelsen her https://uprisen.no/tekst/andromeda/?anmeldelse=7869

Kathrine Nedrejord: Slepp meg. Aschehoug

Stikkord: Vennskap, kjærlighet

Lest på uprisen.no: «Dette var ei fantastisk bok! […] Handlinga er fin og veldig aktuell i dag. Det var ein tårevåt, men fin slutt. Boka handlar om vennskap og kjærleik. Anbefales verkeleg!»

Les anmeldelsen https://uprisen.no/tekst/slepp-meg/?anmeldelse=8168

Sissel Chipman: Forvandlet. Gyldendal

Stikkord: Fantasy

Lest på uprisen.no: «En verden med eksistensen av alver, hamskifter og uglemenn, … det er ikke et vanlig tema forfattere pleier å skrive om, men samtidig er det noe som gjør boken spesiell; det er ikke barnslig som jeg syntes før jeg bladde de første sidene i boken, men det er en fargerik verden der fantasien er ubegrenset. Dersom du har stor lidenskap for bøker, spesielt for fantasi-sjangeren, anbefaler jeg absolutt «Forvandlet» til deg […]»

Les anmeldelsen https://uprisen.no/tekst/forvandlet/?anmeldelse=8149

Linn Skåber og Lisa Aisato: Til ungdommen. Pitch

Stikkord: Ungdomstid

Lest på uprisen.no: «Jeg anbefaler denne boka til barn –slik at de kan forberede seg til ungdomstiden, til ungdom –fordi de vil kjenne seg igjen, og til voksne –dersom de ønsker å se hvordan dagens ungdom har det, sett fra nettopp ungdommen sitt perspektiv.»

Les anmeldelsen https://uprisen.no/tekst/til-ungdommen/?anmeldelse=8210

John S. Jamtli: Sabotør. Cappelen Damm

Stikkord: Tegneserie, 2. verdenskrig

Lest på uprisen.no: «Den er veldig actionfylt, fordi tegningene er så gode og ganske realistiske og det er mange eksplosjoner og skyting. Mange av tingene de gjør er henta fra det som faktisk skjedde. Boken er morsom fordi de lager vitser, og det de gjør er bare morsomt.»

https://uprisen.no/tekst/sabotor/?anmeldelse=8129