Theodor Gulbrandsen Andreasen har skrevet månedens anmeldelse i oktober!

Theodor fra Flåtestad skole er månedens kritiker.

Månedens kritiker i oktober er Theodor Gulbrandsen Andreasen i 10D på Flåtestad skole i Oppegård. Han får en bokpremie for anmeldelsen sin av Alt er ok av Ebba Schjølberg Eiring.

Alt er OK av Ebba Schjølberg Eiring.

Theodor har skrevet en engasjert, detaljert og morsom anmeldelse. Han begrunner vurderingen med både sitater og konkrete eksempler fra boka. Theodor gir romanen terningkast 5 på bakgrunn av det spennende innholdet og temaer som ensomhet og kjærlighet. Han trekker frem «high school-settingen» som en av grunnene til at han likte boken så godt. «Boken har et helt fantastisk innhold!! Jeg ser mye på serier om college i USA og drømmer om en dag å dra til college i USA. Denne boka ga meg bare enda mer lyst!». Hele anmeldelsen av Alt er OK kan du lese her

– Hvordan føles det å være månedens kritiker?

Det er veldig morsomt og kult å få den prisen. Jeg hadde liksom ikke sett for meg det. Jeg visste ikke at det var en greie, så jeg fikk først vite om det da læreren min ringte meg på fredag. 

– Hva synes du om å være med å bestemme hvilken ungdomsbok som er best?

Det er morsomt. Jeg er ikke en som er veldig glad i å lese bøker, men da vi fikk lov til å anmelde bøker og si hva vi mener, ble jeg mer opptatt av bøker. Det ble mer gøy å lese fordi jeg kunne si min egen mening om boka da jeg var ferdig.

– Har du et tips til andre som skal skrive anmeldelser?

Prøv mest mulig å ha dine egne meninger, for da blir det mer spennende å lese, syns jeg.  Og ha med sitater! Det er noe jeg lærte, i hvert fall.


«Jeg likte hvordan forfatteren greide å få med mange forskjellige hendelser i boken. Likte spesielt at forfatteren fikk inn mye om ensomhet, kjærlighet og drama. Det er temaer som gjør det spennende å lese. Det fikk meg til å ville lese videre og videre, men skulle bare ønske hun hadde skrevet litt mer utdypende om hendelsene i romanen slik at jeg hadde blitt enda mer oppslukt av boken.»

 

(Utdrag fra Theodors anmeldelse av Alt er OK)

Theodor leser nå Pyrocumulus av Espen Dekko, som også er aktuell til Uprisen.

Hvilken av de bøkene du har lest, er din favoritt til Uprisen?

Jeg likte Alt er ok, som jeg anmeldte, og nå leser jeg Pyrocumulus. Jeg har ikke kommet så langt enda, men jeg syns den er veldig spennende hittil. Den starter veldig rett på og er veldig bra hittil, så jeg vil lese den ferdig. 

– Hva slags bøker pleier du å lese?
Jeg liker litt forskjellig, men jeg liker romantiske bøker og action.

 

Skrevet av Julia og Marte, praktikanter hos Foreningen !les