Z for sorry

Marit Kaldhol Samlaget 2017 70 anmeldelser

Ny hybel, nye gater, ny skule, ny klasse. Alt er nytt for Susan den hausten ho flyttar til byen for å gå på danselinja på vidaregåande. Sjølvstendige Susan, fri frå masete foreldre, ferdig med alt det gamle. Ho skal berre Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tora Skånøy

Tora Skånøy

Skrevet av 14. desember 2017 av Tora Skånøy på Åsly skole

Z for sorry
Boka har bra innhold, men det er vanskelig å henge med… På en side er hovedpersonen på sykehuset, en annen side er hun på hybelen sin og plutselig midt på en side er hun på danseskolen. Det er heller ingen kapitler.

Den er på nynorsk så det er også litt vanskelig å få med seg alt og forstå det. Som sagt er innholdet bra og det boka handler om. Den er lettlest. Boka ga ingen mening… Jeg anbefaler egentlig ikke den boka. Kanskje noen liker den. Tror den passer for de som er 13-16 kanskje hvis det er noen som vil lese den.

Jeg gir z for sorry terningkast 2


Tuva

Tuva

Skrevet av 14. desember 2017 av Tuva på Ringshaug ungdomsskole

Boka handler om en jente som heter Susan som begynner på danselinja på en videregående . Hun prøver å fine seg nye venner men det er ikke så lett får Susan å få nye venner.Jeg synes boka er ganske kjedelig fordi det tok så lang tid før det ble spennende og det var ganske vanskelig å forstå.Også synes jeg at forsiden på boka passer lite til innholdet . Jeg ville ikke lese den boka igjen.
treningkast: 2


Anders Svarstad Hole

Anders Svarstad Hole

Skrevet av 14. desember 2017 av Anders Svarstad Hole på Stryn ungdomsskole

Boka handler om ei jente som heiter Susan som flytter til ein Videregående skule i sentrum. Ho driver med balett og prøver å finne nye venner, men ho kjenner ingen som er der og dei som er der er ikkje snille med ho. Susan måtte på sjukehus, men det bytter på om det er på sjukehuset eller om det er når ho ikkje er skada. eg synest boka var ganske vanskeleg å forstå og det var og veldig lite spenning
terningkast: 2


Anders Reine

Anders Reine

Skrevet av 13. desember 2017 av Anders Reine på Sagene skole

Z for sorry
Z for sorry er en nynorsk roman skrevet av Marit O Kaldhol om en 16 år gammel jente med navnet Susan. Susan har nettop flyttet til byen for å gå på danselinja på videregående, men sliter med å snakke med nye folk og skaffe nye venner. I deler av boka blir det beskrevet hvordan det er for Susan på sykehuset der hun er innlagt som hinter til at noe kommer til å skje med henne senere i boka.

Boka er skrevet på et veldig vanskelig språk og hopper mye fram og tilbake i tid som gjør det vanskelig å følge med på historien og i og med at boka er skrevet på nynorsk blir det enda vanskeligere å få med seg hva som skjer hvis du bruker bokmål sånn som meg.

Jeg synest at boka er relevant den dag idag på måten den uttrykker hvordan det kan være å bo helt alene og ikke ha noen venner, men det skjer på en måte bare det samme om og om igjen som ikke gjør at du får lyst til å fortsette å lese.

Alt i alt anbefaler jeg boka hvis du liker bøker om følelser og som handler mest om en person istedet for flere folk i en helhet. Hvis du er flink til å forstå vanskelige skriftlige språk og kan lese eller pleier å bruke nynorsk er jeg sikker på du kan forstå boka helt greit, men det kan bli veldig vanskelig å holde tritt med historien hvis du ikke er så flink på sånne språk.

Jeg gir boka terningkast 3


Nora

Nora

Skrevet av 13. desember 2017 av Nora på Presterød ungdomsskole

Terningkast: 3
sidetall: 143

Boken "Z for sorry" handler om jenta Susan som flytter fra bygda til byen for å gå på videregående skole. Hun håper å få noen venninner i ballettklassen. Det blir vanskelig. Fortellingen veksler mellom at hun ligger på sykehuset og live hun lever utenfor. Hun er veldig ensom. foreldrene bryr seg ikke om henne, de hører ikke på det hun sier. hun bor på hybel hos en politidame, som er den eneste som bryr seg om Susan.

Susan møter Zlatan, en gutt fra den gamle skolen hennes. Han har sine egne problemer. Faren hans er alkoholiker og bryr seg ikke om ham.

Dette er en spennende bok, som handler om ensomhet, fortvilelse, vennskap, utestengelse,forelskelse, og å bli tatt vare på.

Vis flere anmeldelser

Til toppen