XR UK

Heidi Sævareid Flamme 2021 9 anmeldelser

XR UK er en ungdomsroman om politisk aktivisme, vennskap og utenforskap

Hvordan skrive en anmeldelse

Magnus

XR UK Anmeldelse

Skrevet av 1. november 2021 av Magnus på Kjeller ungdomsskole

Anmeldelse av XR UK
Denne boka er skrevet av Heidi Sævareid. Den handlet om en person som heter Line, som flyttet fra Norge til Bristol i England. Hun er venn med Polly og Lexi, og moren hennes er med i en gruppe som demonstrerer for klimaet. Gruppen heter XR UK. Etter hvert dukker det opp et problem for Lexi. Broren hennes, Aaron, skal bli sendt ut av landet fordi han ikke har oppholdstillatelse.

Jeg likte ikke denne boken, fordi det ikke var noe action eller spenning i den. Jeg synes den var relativt kjedelig egentlig. Det var kjedelige personer i boken, og den var alt for lang for sitt eget tema. Det jeg likte litt var at jeg lærte noe om politikk og urettferdighet i verden, men det var ikke verdt det.
Jeg vil anbefale denne boken til folk over 15 som er interessert i politikk. Terningkast 2.


Felix Fredriksen

Politisk aktiv og ungdom

Skrevet av 27. oktober 2021 av Felix Fredriksen på Kjeller ungdomsskole

XR UK handler om en jente som heter Lise og moren hennes som har flyttet til England på grunn av morens jobb. Moren jobber i en orginasjon som kjemper for klimaet i gatene. Dette gir Lise problemer under sosiale sammenkomster med venner. De får også problemer med politiet.

Denne boka er bra fordi den tar opp mange viktige urettferdige tema er i verden som flyktningpolitikk og hvor hardt det kan være for vennskap å overleve under vanskelige tider. Jeg har lært mye av boka som vennskap og politikk Den kan være litt langsom og jeg kjedet meg innimellom, hadde vært bedre med mer spenning. men ellers er den god. Jeg anbefaler denne boka til ungdommer fra 13-16. Terningkast: 4


Simon

Er det troverdig?

Skrevet av 19. oktober 2021 av Simon på Dokka ungdomsskole

En av de viktigste karakterene er Lexi, fordi hun var den nest første i boka til å røpe navnet sitt. Hun er med oss gjennom hele boka. En hendelse i boka, er det at det kom en ny jente (Line) til Bristol, en by som tok noen timers togtur vest for London. Det er cirka et år siden Line kom til England fordi moren fikk en jobb på Bbc Nature.

Boka hadde egentlig veldig pangstart, men jeg følte det gikk ganske treigt. Spenningskurven var egentlig ganske overraskende. Boka starter med at moren er hvit i ansiktet, øynene er svarte, leppene er røde osv, så jeg følte at starten var overraskende. Boka slutter ganske overraskende og litt brått.

Jeg syntes boka var bra på noen steder og dårlig andre steder, men jeg syntes at boka var litt vanskelig å legge ifra seg. Jeg levde meg ganske inn i boka, og skulle ønske det var en serie av den boka der. Jeg levde meg in i boka fordi jeg følte det var min interesse. Og fordi jeg liker litt fantasy. Boka følte jeg kunne bli litt morsom, rar, overraskende, treg

Språket og handlingene passet veldig bra inn slutte var der den skulle starte og midten var nydelig. Alt i alt så likte jeg boka veldig. Denne boka minte meg ikke på noen andre bøker, men den var veldig kreativ og morsom. Jeg føler boka er troverdig, fordi jeg føler at den går ut på ting som kan skje.

Boka var lett å lese fordi det var bra skriftstørrelse og mellomrom. Og det stod ting jeg forstod. Passe lengde på setningene og spennende.Det er ikke så mye banning i boka men det er noen dialektord. Språkbruken passet bra til boka. Jeg vil anbefale nominere til uprisen.


David

En politisk roman

Skrevet av 21. september 2021 av David på Kjeller ungdomsskole

Laget av Heidi Sævareid
XR UK handler om Line og hennes venner. Line og hennes venner går gjennom mange ting i denne boken fra drama til sorg. Moren til line er en aktivist i et klima aktivistgruppe som blokkerer veier til å blokkere hele bygninger. XR UK er en ungdomsroman om politisk aktivisme, vennskap og utenforskap.
Jeg likte ikke boken. For meg var det ingen interessant som skjedde. Det meste som skjedde var om poletikk og vennskap noe som jeg ikke synes er interessant. Hvis du har lyst på noe som har aktion bør du ikke velg denne boken.
Jeg ville anbefale denne boken til dem som interesserer seg i poletikk og for de som er eldre enn 16 år.

TERNINGKASRT 1.

Til toppen