World of Spycraft 1: Mientologene

Tom Kristensen Cappelen Damm 2014 87 anmeldelser

Faren til Eric selger alt av tenkelige og utenkelige dingser som brukes i spionvirksomhet: Alt  som en som ønsker å drive med spionvirksomhet drømmer om. Det kommer godt med da venninnen Live, kommer over en kvasireligiøs sekt. Mientologene som de Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

sander jensen

sander jensen

Skrevet av 14. desember 2015 av sander jensen på Søvik Oppvekstsenter

World of Spycraft Mientologene
Bokas sjanger er krim.
Boka handler om to ungdommer, Eirik og Live, som er gode venner. En dag ser Live en kjendis som går inn i et forlatt hus og hun hører mange rare lyder. Live og Erik prøver å finne ut hva som skjer i huset. Eriks far er leder i firmaet Spycraft, så Erik låner utstyr uten lov. Eirik og Live installerer kamera og avlyttingsutstyr. Men en dag er Live borte. Erik finner ut hvem som er i huset. Han skjønner at de skjuler noe.
Bokas starter med in media res, som en dialog mellom hovedpersonene.
Spenningskurven i boka var ganske bra, den skaper god spenning og det blir vanskelig å legge fra seg boka. Vendepunktet i slutten så jeg aldri komme.
Slutten var overaskende, med en dialog som fikk meg til å håpe på at det kommer en ny bok.
Boka er lett å leve seg inn i, jeg ser for meg hovedpersonene når jeg leser. Perspektivet i boka er en tredjeperson som ingen ser eller hører.
Boka inneholdte overraskende og spennende vendinger, men dialogene ble kjedelige da de ble for detaljerte.
Den hadde en egen originalitet, jeg har aldri lest noe lignende. Språket i boka var lett å lese, selv om det tidvis ble litt mye banning.
Jeg gir boka terningkast 5. Da jeg leste boka føltes det ut som at det var en film som ble spilt av i hodet mitt.

Skrevet av Sander Jensen 14år Søvik skole


Haakon Wold

Haakon Wold

Skrevet av 12. november 2015 av Haakon Wold på Varteig skole

W O R L D O F laget av Haakon Wold
SPYCRAFT
MIENTOLOGENE

World of spycraft er en bok full av spenning, det skjer mye uventet og mye action. Boken er lett å bli oppslukt av og det er vanskelig å legge fra seg boken når man har kommet inn i historien.
Boken handler om en jente som heter Live og en gutt som heter Eric. De spionerer på et hus hvor de mener det pågår noe fiffig. Eric oppdaget, og Live blir lurt inn i mientologenes hus. Les boken for å finne ut hvordan det går med de!
Det som gjør at man blir så oppslukt er at hendelsene er godt skildret i boken. Når man leser så er det veldig lett å se for seg hva som skjer. Naturskildringene er også veldig bra, så det blir lett å forstå hvordan det ser ut i omgivelsene.
Boka starter treigt men blir fort veldig oppslukende, jeg får lyst til å lese mer for å finne ut hva som skjer. Noen ganger er det lett å skjønne hva som skjer men andre ganger så skjer noe som er helt uventet. Hvis du ser bort i fra de første sidene så er går spenningskurven raskt opp og holder seg høy hele boken ut, helt til siste side. Jeg synes dette var en god bok.
Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi det er en bok som fenger ungdommer på vår alder.
Terningkast: 5


Marvin Moen

Marvin Moen

Skrevet av 15. desember 2014 av Marvin Moen på Lom ungdomsskole

Krimboka handler om Eric (16) Live (14).Live har mistet begge foreldrene sine. Ein dag sykler Live ein tur i Maridalen der ho høyrer rare lyder og stønning fra eit gammalt hus. Live spør Eric om han kan hjelpe ho og finne ut kva som skjer inne i huset.Ein dag bestemmer dei seg for å ligge i telt ikkje langt unna der huset er Eric set opp eit kamera like utanfor huset i Maridalen og dei ligg i telt og har direkte på skjermen i teltet fra kamera. Men plutselig blir Live borte og Eric må finne ut av kva som skjer. Boka fekk terningkast 3+ fordi det var lett og bli forvirra og ho var litt kjedeleg.


Therese Bergum

Therese Bergum

Skrevet av 15. desember 2014 av Therese Bergum på Spydeberg ungdomsskole

Denne boken handler om to personer/ungdommer som heter Eric og Live. Eric så ut som en oslosuss og Live så ut som en emo med svarte lepper og svarte klær med nagler og percinger.
Boka er en spenningsbok med lit romanse og spenning.
Den kan være litt kjedelig siden forfatteren har skrever om hver person i nesten vært kapittel. Men forfatteren har gjort sånn at når men først begynner å lese klarer man ikke å stoppe og det syntes jeg var viktig i en bok med mye innhold.
Eric er en helt vanlig gutt. Han møter en jente som heter Live og hun er rundt fjorten år og Eric var et år yngre en Live. Eric var forelsket i Live. Live gikk en tur og da hørte hun noen knulle som to kaniner og hun sa det til Eric og dem ville da finn ut hva det var så dem satte ut et spion kamera sånn ar dem skulle filme hva som skjer. Og etter hvert havner dem i stor trøbbel og problemer med folk.
Slutten er ganske åpen så jeg skulle ønske det ikke skulle slutte sånn den gjorde. Det skulle stått mer på slutten så jeg liksom viste å skjønte at det var slutten på boka.
Jeg gir terningkast 5 fordi den er spennende og den er fin og derfor liker jeg den


Mathias Fjeld

Mathias Fjeld

Skrevet av 15. desember 2014 av Mathias Fjeld på Spydeberg ungdomsskole

World of Spycraft
World of Spycraft er en bok for alle som er interesserte i spenningsfulle bøker. Tom har skrevet boken med en fyldig tekst og full av spenningshøydepunkter. Teksten er skrevet på bokmål og den er lett å forstå. Setningene er litt korte, men den forteller mye om handlingen. Forfatterne (Tom) lar oss tenke litt fram i tid og lure på hva som vil skje med dem. Spenningen ble litt brutt fordi de byttet perspektiv.

Eric (16) og Live (14) er gode venner. Ved en tilfeldighet oppdager Eric og Live at det skjer skumle ting i et veldig gammelt hus. Live har hørt merkelige lyder fra det gamle huset. Eric låner et spionkamera fra faren sitt firma. Eric plasserer kamera i det gamle huset, men de finner noe mistenkelig. En kvasirelgiøs sekt som plukker opp søkende ungdom på gata. Plutselig en dag blir Live borte. På grunn av det fyldige innholdet vil jeg gi boken en svak 5-er.

Vis flere anmeldelser

Til toppen