Vov-vov-effekten

Helene Guåker Gyldendal 2018 14 anmeldelser

«Svar da! Eller er du like hjernedau som faren din?» Vanligvis klarer Alex å gjøre seg usynlig i friminuttet, men ikke i dag. I dag blir alt svart, og Alex slår rundt seg i blinde. Et slag, enda et, og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

David Wang

David Wang

Skrevet av 29. november 2018 av David Wang på Harestua skole

Boken handler om en gutt med navnet Alex som har mistet faren sin til rusoverdose. Alex er samtidig en ensom person, og tenker på seg som et svart hull. Han bor med sin mor og deres fire hunder som de tenker på familie, men familien er ikke veldig rike og har økonomi problemer. En dag finner Alex en sekk med 100,000 tusen kroner og dette ville ha løst alle problemene deres, men det følger selvfølgelig konsekvenser av dette.

Boken har fine skildringer og er basert på en god ide, men den kunne ha blitt skrevet på en bedre måte. Det ble litt kjedelig fra gang til gang, og skildringene burde ha vært mer realistiske. Boken passer for barn og unge mellom 12-14, fordi den er lettlest og har et variert språk, men fortsatt får fram en god fortelling og handling. Spenningskurven i teksten var også passe.

Derfor gir jeg boken terningkast 4


Mia Viken

Mia Viken

Skrevet av 29. november 2018 av Mia Viken på Landøya ungdomsskole

Lettlest og forutsigbar

Jeg har lest boken Vov-vov-effekten av Helene Guåker. Boken handler om tenåringsgutten Alex, som bor sammen med moren og de fire hundene deres. De fem er for det meste de eneste han bryr som om i verden. Men en dag finner har 100.000kr i parken. Dette støtter selvfølgelig på mange problemer og utfordringer, som også bringer mye av fortiden fram.

Jeg syns at boken er veldig enkel. Skildringene er simple og plottet er veldig, veldig urealistisk. Både karakterene i boken, skildringene, problemene og løsningen er urealistisk. Allerede noen sider inn i boken kunne jeg forutse problemet, som gjorde plottets “spennende” innledning veldig kjedelig å lese. Slutten og løsningen var også forutsigbar og lett å tenke ut selv. Derfor mislykkes boken i veldig mange av de “overraskende” åpenbaringene, som ble forsøkt skrevet mye bedre enn de egentlig var.

Derfor vil jeg gi boken terningkast 2.
Denne boken kan passe for de som liker å lese veldig enkle og simple historier.
Personlig vil jeg ikke si at denne boken er U-prisverdig.


Tuva Danielsen

Tuva Danielsen

Skrevet av 27. november 2018 av Tuva Danielsen på Lillesand ungdomsskole

Spennende, men realistisk

Vov-vov effekten følger hovedpersonen Alex som har mistet faren sin. Problemer dukker opp da 100 000 kr dukker opp i en sekk, en av hundene forsvinner og Alex må overleve i det tøffeste miljøet i byen.
Dette er en spennende og realistisk ungdomsbok som passer perfekt til noen som liker bøker litt lettere bøker, med veldig godt ungdomsspråk! Den er ikke alt for lang, og jeg kjedet meg aldri når jeg leste. Språket var eksepsjonelt bra! Forfatter har virkelig klart å bruke et normalt ungdomsspråk! Jeg følte at dette var noe som virkelig kunne skjedd den dag idag.

Terningkast 5


solfinn

solfinn

Skrevet av 20. november 2018 av solfinn på Husnes ungdomsskole

vov vov effekten.

Denne boka handlar om ein gut, Alex på undgomskulen. Han bur aleine med mora si, faren har døydd av narkotikaoverdose. Ein dag oppdager Alex at han har med seg ein skulesekk med 100 000 kroner i, og ting utviklar seg frå der.

Eg synest at boka hadde eit bra tema oog ein god ide men utførtd han ikkje så veldig bra. Boka blei litt kjedeleg etter kvart for ting gjekk veldig sakte for seg og det skjedde ikkje noko spennande før de siste få kapitla. I tillegg syns eg boka var litt for lettlest, ganske forutsigbar (du kunne forstå korleis boka ville slutte ganske tidleg og ikkje så veldig orginal

Terningkast 3


Tim Kimmeritz

Tim Kimmeritz

Skrevet av 19. november 2018 av Tim Kimmeritz på Vadsø ungdomsskole

Vov Vov Effekten
Vov Vov effekten handler om en gutt som har mistet faren til narkotika. Han tar feil ryggsekk når han lufter hundene i parken og plutselihg har han 100 000 kr, og mangler en hund.

Jeg synes temaet at noen i familien din dør er et viktig tema, men måten det blir tatt opp på i boken ikke fungerer så bra. Dette fordi det er veldig mye som skjer med for eks. mora er veldig usansynlig. Moren blir framstilt som en idiot, hun merker ikke noe, hun virker som om hun er sosialtdød og bare gråter. Men det skjedde alt for mye usansynlig i boken. Nå 3 positive ting om boken: Jeg synes det hadde en fin lengde med 180 sider. Gutten ble framstilt som en smart og egenrådig gutt selv om faren var død. På visse nivåer var han dum men det passet til alderen. Boken ble skrevet til ungdommer, det merkes tydelig. Det er helt klart en ungdomsbok. Jeg anbefaler denne til alle mellom 12-16.
Karakter: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen