Vinter på savannen

Leah Henriksen, Levi Henriksen Ena 2019 43 anmeldelser

Romanen begynner også på originalt vis: i et tre omringet av aggressive flodhester, på savannen i Kenya. I treet henger hovedpersonen Eleanor og lurer på hva som er verst å bli spist av flodhester eller å leve videre. Gradvis avdekkes Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Nora

Ikkje så bra bok

Skrevet av 29. oktober 2019 av Nora på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om Eleanor som mista mor si og bur med stefar sin. Dei reiser til Afrika og Eleanor faller for feil gut, og saknar mora si. Eg synest ikkje boka var så bra fordi det var irriterande når personane ikkje blei presentert i starten, og eg fekk ikkje så lyst til å lese meir (altså at den ikkje var så spennande).Eg syns boka var vanskeleg å forstå (innhaldet) og at det er vanskeleg å sjå for seg kva som skjer. Syns heller ikkje det var så mange spenningstoppar og det er fleire unødvendige samtaler som ikkje gir meining. Eg synest det var bra skildringar som gjorde boka litt meir spennande.

Terningkast 3/6


Elida Marie

Vinter på savannen

Skrevet av 29. oktober 2019 av Elida Marie på Rønvik skole

Boken handlet om en jente som het Eleanor som nettopp hadde mistet mammaen sin og må leve med og forholde seg til stepappaen sin, Dag. Mammaen sitt siste ønske var at Eleanor og Dag skulle dra til Afrika. Eleanor kom ikke særlig godt overens med Dag, men ettersom dagene gikk på savannen kom de bedre og bedre overens. Spesielt når Eleanor var nær døden. Mens de to var der møtte Eleanor en kjekk fremmed, Stefan, som viste seg til å være en drittsekk.

Jeg syns boken var veldig bra og spennende. Jeg kunne godt lest den på nytt, man lærte til og med noe nytt.

Terningkast 6


Henrik Reitan Lund

Bra bok

Skrevet av 29. oktober 2019 av Henrik Reitan Lund på Hauketo skole, 10. trinn

Boken handler om Elinor og stefaren hennes. Elinor er døv i boken og det er veldig interessant å høre hvordan hun observerer verden. Elionor hater stefaren sin i begynnelsen av boken og de drar på ferie til Afrikas savanne for å komme seg unna sine triste liv i Norge. 8/10 ganske bra bok, men den var litt kjedelig til tider.


Johanne

Vinter på savannen

Skrevet av 28. oktober 2019 av Johanne på Smestad ungdomsskole

Boken er en roman som omhandler temaene forelskelse, død og reise. Romanen berører også lett emner som rasisme, fordommer og kulturforskjeller.

13 år gamle Eleanor har mistet moren sin, og er overlatt til stefaren Dag. I starten av boken kan det virke som om Eleanors mest tydelige karaktertrekk er at hun er veldig belest og hun fortolker og analyserer så og si alt som skjer. Men litt senere ut i boken, når vi blir litt bedre kjent med Eleanor, får vi vite at hun har mye humor og er veldig smart. Eleanor reiser til Masai Mara med stefaren hun knapt kjenner, men omstendighetene gjør at de er nødt til å forholde seg til hverandre. På turen opplever Eleanor litt av hvert, og hun møter også nye folk. Blant dem, en Eleanor føler hun kan prate med og som forstår henne, fordi de har noe til felles.

Jeg synes boken var veldig bra. Det var veldig fine skildringer, og da spesielt om sorg: «Sorg tar aldri slutt. Den er der hele tida, som en altfor trang topp som gjør det vanskelig å puste.». Boken er ikke en spenningsroman, men jeg synes ikke det gjorde noe. Den var veldig bra skrevet, selv om det kunne bli litt mye gjentagelser til tider. Det jeg tror en av grunnene til at boken er så bra, er at man kan kjenne seg igjen i en del ting. For eksempel oppførselen til Eleanor, hvordan hun gang på gang lukker seg inne i seg selv når hun føler seg sviktet.

Jeg gir boken terningkast 5.


Julie G

Vinter på savannen

Skrevet av 25. oktober 2019 av Julie G på Elverum ungdomsskole

Vinter på savannen er en drama bok, skrevet av Leah og Levi Henriksen. Den er et far og datter prosjekt. Boka handler om Eleanor, hun har nylig mistet moren sin. Hun er igjen med stefaren, Dag. Han vil gjerne komme nærmere Eleanor, men hun vil over hode ikke det samme. Dag bestemmer seg for å ta med Eleanor til Kenya. Rett før de reiser har Eleanor, problemer med bestevennen Moses. Men når Eleanor er i Kenya får hun viktigere ting å tenke på når hun møter en tysk gutt. Det viser seg at de har veldig mye til felles. Og Eleanor blir forelsket.

Boka var ganske kjedelig i starten og brukte lang tid på å komme til poenget som ikke ga meg så mye lyst til å lese videre. Men når de reiste til Kenya, begynte ting å skje og boka ble plutselig spennende. Den ble vanskeligere og vanskeligere og legge fra seg, hvor mer jeg lest. Den kjedelige starten gjør nok ikke at jeg har lyst til å gi boka noe mer enn, Terning kast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen