Vinden og kattane

Rønnaug Kleiva Samlaget 2021 3 anmeldelser

Femten år gamle Johanna bur saman med mor og veslesøster, og ho må ta ansvar for dei begge. Mor drikk for mykje og anstrenger seg for ikkje å tenke på det endelause. Veslesøster er berre sju år og ønsker seg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

gabriella

Bokanmeldelse Vinden og kattane

Skrevet av 11. november 2021 av gabriella på Sogndalen ungdomsskole

Vinden og kattane er en bok skrevet av Rønnaug Kleiva. Boken handler en jente på 15 som bor med moren og lillesøsteren. Moren hennes drikker og greier så vidt å ta vare på seg selv. Jenta har måtte ta vare på lillesøsteren og moren dersom moren nesten ikke klarer å ta vare på seg selv.
Jeg syns denne boken hadde ganske mye skrift og rett og slett litt vanskelig å lese. Boken har et viktig tema og jeg skjønte hva boken handlet om, men greide ikke å lese hele. Det ble ganske mange ganger det ikke skjedde noe i boken, og det var ikke spenning. Jeg ser for meg at kan like denne boken, men den var nok ikke noe for meg.
Denne boken passer nok best for folk som er 14 år og oppover.
Alt i alt gir jeg boken terningkast 2/6


Maria Chantel Høye Leinum

Vinden og kattane

Skrevet av 8. november 2021 av Maria Chantel Høye Leinum på Kjeller ungdomsskole

Boken handler om en familie på tre. En alene mor som drikker. Den eldste søsteren som er 15 år gammel og tar seg av begge to. De har ikke mye med penger, men klarer seg. Det er ikke mye som skjer, men vanskelige hendelser møter dem. Barnevernet blir blandet inn og uventet ting skjer.
Det var flere momenter der det ikke skjedde noe spesielt, men med disse momentene hjalp det å leve seg litt inn i boka. Jeg syntes at de burde fortelle litt mer detaljert i noen sitasjoner, siden noen ganger fortalte hun nesten ingenting om det som var spennende eller hvordan de endte opp i denne sitasjonen som fikk meg til å lure litt.
Denne boken passer til folk som er 14+. Hvis man er ganske ung kan man ikke helt få med seg hva som skjer og ting blir litt forvirende. Jeg gir tærne kast 5, det er mange momenter der det nesten ikke skjer noe, men hvis man tenker over det får man ett godt perspektiv av livet deres.


Filippa

Ikke en favoritt

Skrevet av 21. september 2021 av Filippa på Flåtestad ungdomsskule

Romanen "Vinden og kattane" skrevet av Rønnaug Kleiva, handler om femten år gamle Johanna, lillesøster og moren. Moren til jentene drikker mye og Johanna må ta ansvar.

Noe jeg likte med boka var at den viser utviklingen til moren med alkoholbruket hennes. I starten får ikke jeg inntrykk av at moren har et stort problem med alkohol, men utover i boka får vi lese om hvordan morens problem øker, men samtidig går opp og ned.

Jeg likte ikke boka så godt da det tok tid før jeg skjønte hva boka egentlig handler om. Handlingen i boka skjer over et år og boka er nesten skrevet som en dagbok over dette året. Det er ikke kapitler, men som sagt siden boka nesten er som en dagbok skjønner du når det er en ny dag eller en ny handling. Jeg synes dette var litt kjedelig da jeg foretrekker når boka har en handling og kanskje handlingen skjer over kortere tid.

Jeg synes boka er litt forvirrende da jeg ikke skjønte hva den egentlig handlet om. Jeg gir boka terningkast 3 av 6 da jeg personlig liker andre typer bøker.

Til toppen