Vind i Værhanen

Dan Andersen Flamme 2019 20 anmeldelser

Øverst på gården står Værhanen og spinner. I alle år har han tronet der, med kveldsnyhetene rykende opp fra pipa, for ikke å snakke om radioprogrammet Tid for poesi, som bondekona hører på før hun legger seg. Ikke rart da, at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Shiza Ahmad

Hva skal jeg si?

Skrevet av 14. desember 2019 av Shiza Ahmad på Hauketo skole, 10. trinn

Vind i værhanen er en diktbok skrevet av Dan Andersen. Boka har 85 sider med knapt med ord på hver. Mange av diktene snakker om dyr på gården sammen med bondekona, og det er værhanen som forteller diktene der han står øverst på gården og spinner.
Mer kan jeg ærlig talt ikke si om boka. De fleste av diktene er uforståelige og jeg mener det trengs en oppklaring før hvert dikt som forteller hva diktet egentlig handler om. Jeg er ikke en stor dikt-fan, men gode dikt er fine å lese/høre, og disse diktene var rett og slett ikke det. Diktene hadde heller ingen rim, noe som ikke er obligatorisk, men noen rim hadde virkelig hjulpet disse diktene.
Forfatteren har nok skrevet gode dikt, men de er veldig vanskelige å forstå om ikke du sitter ned og analyserer hvert eneste dikt.
Diktene virker veldig dype og lidenskapelig, men om hva? Det er det jeg sitter igjen med etter å ha lest boka. Hva er det diktene egentlig handler om? Det var ingenting i disse diktene eller i boka generelt som vekket interessen eller som skapte spenning. Det var rett og slett treg gjennom hele boka. Jeg mener at for å nyte eller bare like denne boka må man ha en stor interesse og sans for dikt. Man må ha lest og tolket mange, mange dikt før man kan like og forstå denne boka. Jeg synes den definitivt ikke burde bli nominert til U-prisen, rett og slett fordi den er så mislikt blant så mange og meg selv. Dermed gir jeg boka terningkast: 2


sandra hvammen

vind i værhanen

Skrevet av 11. desember 2019 av sandra hvammen på Elverum ungdomsskole

dette er en bok med 77 sider. det er en bok med mange dikt. selv så skjønte jeg ikke så mange av diktene, men fortsatt en gøy bok. jeg gir boken et terningkast 4


Nour

En kjedelig dikt

Skrevet av 10. desember 2019 av Nour på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Tittel: Vind i Værhanen.
Forfatter: Dan Andersen.
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 84

Bokmål
Flamme forlag

Jeg har lest et dikt som heter Vind i værhanen. Dette diktet handler om masse ting. Den handler om venner, men den er også litt trist. Det er kanskje litt vanskelig å si hva den handler om, men det kan være gøy å lese den for de som liker diktbøker.det er veldig mye vanskelige ord i dikte. Det var et veldig bra strofe som jeg leste i diktboka som var: vi må ikke drømme for mye . Så klart. Drømmer er fint, men vi kan ikke leve av drømmer. Hvorfor flyr fuglene stadig inn i vinduer?fordi de har sluttet å se og begynte å drømme.
Hva er innenfor vinduet? Ingenting.
Det er ingenting innenfor vinduet.
Bare et hav av ild og lyden av hammerslag.
Jeg kommer innenfor.

Det var en ganske god strofe inni diktboka. Den forteller hvordan livet går. Alle drømmer, det er ingen som klarer å leve uten å drømme, men Dan Andresen sier at vi skal prøve å ikke drømme for mye. I denne strofen er det ikke så mange vanskelige ord, men det er det er det i de andre strofene.

Diktene i denne boken handler om hvordan det kan være å være ungdom i dag. Diktene i boken handler blant annet om respekt, om lytting og om livets skole.boka er delt opp i fem deler som er da: Bolmstringstid (morgen), gjør gården vår stor igjen!(formiddag), den rosa himmelen(ettermiddag), vinden snur(kveld) og dagen derpå.

Dan Andersen er en 37 år gammel norsk forfatter og redaktør fra Hurum kommune i Buskerud. Vind i Værhanen er Dan sin femte diktsamling. Dan ga ut sin første diktsamling i 2010, denne diktsamlingen het evighetsarbeid. Når Dan ikke skriver jobber han som forlagsredaktør i Cappelen damm.

Jeg synes at boka passer ikke spennende for meg fordi jeg liker ikke dikter eller jeg har ikke lest dikter, så det var min første dikt bok som jeg har lest. Jeg tror at andre ungdommer som er interesser i dikt kommer til å like den, og jeg tror at de fleste kommer til å skjenne seg igjen. Jeg anbefaler den ikke fordi jeg synes at den er veldig kjedelig.

Terningkast: 3


Amalie

kjedelig bok

Skrevet av 11. november 2019 av Amalie på Kråkerøy ungdomsskole

Kjedelig bok

Boka handler og dyr, planter og vennskap. boka er ikke noe interessant å lese den ble egentlig ganske kjedelig. Jeg vil gi denne en 2


robin

Ikke en bra bok

Skrevet av 1. november 2019 av robin på Kråkerøy ungdomsskole

Dette er en bok for ungdommer som liker dikt.

Boka er den kjedeligste boka jeg noen gang har lest. Den var treig, kort, og noen sider var det bare fire setninger. Boka er skrevet av Dan Andersen. Sammen draget bak boka er bare dikt. Den gir ikke noe mening noen av dikta. Denne boka er den minst spennende boka i mitt korte liv.
Boka bør ikke bli nominert til uprisen noen gang. Terningkast 1.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Cecilia

Litt kjedelig bok

Skrevet av 25. oktober 2019 av Cecilia på Kråkerøy ungdomsskole

Jeg tror diktene handler om livet som et dyr på en gård. Det jeg syns er spennende/bra er at det er litt sammen henging i diktene, de handler om litt det samme, men ikke akkurat. Jeg syns boken var litt kjedelig, og diktene var veldig korte så det var litt vanskelig å tenke over hva jeg syntes om hvert av diktene osv. Jeg er ikke så glad i dikt, men det er jo mange andre som er det. Hvis jeg skulle ha valgt hadde ikke boken blitt nominert til Uprisen, men folk har jo forskjellige meninger og ting man liker og ikke.

Terningkast: 3,5

Til toppen