Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Draumsende (Vegandi 2)

Asbjørn Rydland Samlaget 2018 11 anmeldelser

Mystiske og brutale draumar kjem til Eirik samtidig som han reiser djupare inn i Ingenmannsland. Kva betyr desse draumane? Saman med vennene Khalid og Maria må Eirik stole på sine eigne evner for å finna ut av det. Kampen mot Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Lea

Lea

Skrevet 11. desember 2018 av Lea på Landøya ungdomsskole

Draumsende
Boka er skrevet på nynorsk. Jeg synes boka var veldig tung og at den var vanskelig å følge med på. Jeg synes også at boka var veldig kjedelig. Det var noen spennende deler men det ble overskygget siden jeg synes det var så kjedelig. Jeg gir den terningkast 3.


Aksel Berg Sandin

Aksel Berg Sandin

Skrevet 6. desember 2018 av Aksel Berg Sandin på Harestua skole

Bokanmeldelse av "Draumsende (Vegandi 2)

Denne boken handler om en norsk gutt med navn Eirik, som får magiske krefter. Eirik må bruke kreftene og vennene sine for å stoppe gudene fra å ta over menneskeverden. Han bruker disse kreftene til mye, som for eksempel å fryse andre.
Personlig likte jeg ikke boken så veldig godt. Den hadde et litt for utenomjordisk tema, som gjør at jeg ikke får helt tak i boken. Jeg prøver å tenke meg til situasjonen de er i, men klarer ikke det helt. Det er også generelt vanskelig å få med seg alle detaljene i teksten. Ellers skriver han bra, og har tro på at mange andre kan like denne boka, var rett og slett at jeg ikke likte handlingen.
Jeg gir boken terningkast 3-4.


Abbie

Abbie

Skrevet 5. desember 2018 av Abbie på Stuenes skole

Vegandi, draumsende. Bokmelding.
Boken er veldig spennende, men det er ganske vanskelig å sette seg inn i alle detaljene. Selve universet skjønner man ganske fort, men det var personer som plutselig var veldig viktige for historien som plutselig ble introdusert midt i boken, og det var meningen at leseren bare skulle vite hvem det var. Det er et referat bakerst i boken, men det fant jeg ikke ut av før etter at jeg var ferdig med å lese.
En ting som var ganske kjipt var at alle personene hørte hjemme i universet f. eks. Anzilene, innbyggerne og de forskjellige Vegandi, men så plutselig var det en alv som egentlig ikke hørte hjemme noe sted. Jeg hadde skjønt dette hvis det var flere alver i boken, men Arandil var den eneste alven som ble nevnt.
Boken var skrevet på en veldig morsom måte, og jeg likte godt hvordan hovedpersonen prøver å støtte vegandi, men at det ikke er noen som stoler på ham. Det var veldig annerledes, fordi i de fleste bøker har hovedpersonen alltid full støtte fra `the good guys`
En annen ting jeg ikke skjønte helt var dette dataspillet. Boken fortalte jo at spillet var bygget til å matche ingenmannsland, men bortsett fra det virket det ikke som om spillet egentlig utgjorde en forskjell.
Boken får 4/5 av 6 fordi det var en bra bok, men det var flere store hendelser som egentlig ikke forandret plottet.


Daniel

Daniel

Skrevet 29. november 2018 av Daniel på Fløysbonn skole

Draumsende handler om Eirik, en norsk gutt som får magiske krefter. Han må bruke kreftene og vennene sine for å stoppe gudene som vil ta over menneskeverdenen. Han bruker magiske tegn som magi, og bruker dem fra alt til å bryte seg inn i hus til å fryse fiender bom stille.
Jeg likte boka, den hadde et originalt innhold og hadde bestandig noe som skjedde så man aldri kjedet seg. Eirik og vennene hans føles naturlige og er lette og leve seg inn i. boka er også moderne, og inneholder flere eksempler av relativt ny teknologi som det faktum at et spill lagde en ny verden, som Eirik og vennene hans må dra til for å bekjempe gudene. Draumsende er andre bok i Vegandi, og jeg gir boka terningkast 5.


Kristian

Kristian

Skrevet 9. november 2018 av Kristian på Orstad skole

En ganske god bok.
Selv om den er på nynorsk, så er det ganske enkelt å følge med, Ihvertfall helt til de begynner med Masse gudegreier, Hvor en gud er egentlig flere guder. Og så blir plutselig, Islam, Kristendom og Nynazisme blandet inn.

I denne boka, så får vi vite om en person ved navn Eirik. Eirik er magiker, fordi han fikk en rar tavoring på brystet. Eirik reiser til en magi-verden, som ser akkurat ut som et spill. De som har like tatoveringer kalles vegandi. Og deres fiender er disse gude-personene. Eirik prøver å få lederene av Vegandi til å gjøre noe, men de tror ikke at gudene har sluttet løs på jorden. Så da er det opp til Eirik og vennene hans om å redde verden

Vis flere anmeldelser

Til toppen