Draumsende (Vegandi 2)

Asbjørn Rydland Samlaget 2018 10 anmeldelser

Mystiske og brutale draumar kjem til Eirik samtidig som han reiser djupare inn i Ingenmannsland. Kva betyr desse draumane? Saman med vennene Khalid og Maria må Eirik stole på sine eigne evner for å finna ut av det. Kampen mot Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aksel Berg Sandin

Aksel Berg Sandin

Skrevet av 6. desember 2018 av Aksel Berg Sandin på Harestua skole

Bokanmeldelse av "Draumsende (Vegandi 2)

Denne boken handler om en norsk gutt med navn Eirik, som får magiske krefter. Eirik må bruke kreftene og vennene sine for å stoppe gudene fra å ta over menneskeverden. Han bruker disse kreftene til mye, som for eksempel å fryse andre.
Personlig likte jeg ikke boken så veldig godt. Den hadde et litt for utenomjordisk tema, som gjør at jeg ikke får helt tak i boken. Jeg prøver å tenke meg til situasjonen de er i, men klarer ikke det helt. Det er også generelt vanskelig å få med seg alle detaljene i teksten. Ellers skriver han bra, og har tro på at mange andre kan like denne boka, var rett og slett at jeg ikke likte handlingen.
Jeg gir boken terningkast 3-4.


Abbie

Abbie

Skrevet av 5. desember 2018 av Abbie på Stuenes skole

Vegandi, draumsende. Bokmelding.
Boken er veldig spennende, men det er ganske vanskelig å sette seg inn i alle detaljene. Selve universet skjønner man ganske fort, men det var personer som plutselig var veldig viktige for historien som plutselig ble introdusert midt i boken, og det var meningen at leseren bare skulle vite hvem det var. Det er et referat bakerst i boken, men det fant jeg ikke ut av før etter at jeg var ferdig med å lese.
En ting som var ganske kjipt var at alle personene hørte hjemme i universet f. eks. Anzilene, innbyggerne og de forskjellige Vegandi, men så plutselig var det en alv som egentlig ikke hørte hjemme noe sted. Jeg hadde skjønt dette hvis det var flere alver i boken, men Arandil var den eneste alven som ble nevnt.
Boken var skrevet på en veldig morsom måte, og jeg likte godt hvordan hovedpersonen prøver å støtte vegandi, men at det ikke er noen som stoler på ham. Det var veldig annerledes, fordi i de fleste bøker har hovedpersonen alltid full støtte fra `the good guys`
En annen ting jeg ikke skjønte helt var dette dataspillet. Boken fortalte jo at spillet var bygget til å matche ingenmannsland, men bortsett fra det virket det ikke som om spillet egentlig utgjorde en forskjell.
Boken får 4/5 av 6 fordi det var en bra bok, men det var flere store hendelser som egentlig ikke forandret plottet.


Daniel

Daniel

Skrevet av 29. november 2018 av Daniel på Fløysbonn skole

Draumsende handler om Eirik, en norsk gutt som får magiske krefter. Han må bruke kreftene og vennene sine for å stoppe gudene som vil ta over menneskeverdenen. Han bruker magiske tegn som magi, og bruker dem fra alt til å bryte seg inn i hus til å fryse fiender bom stille.
Jeg likte boka, den hadde et originalt innhold og hadde bestandig noe som skjedde så man aldri kjedet seg. Eirik og vennene hans føles naturlige og er lette og leve seg inn i. boka er også moderne, og inneholder flere eksempler av relativt ny teknologi som det faktum at et spill lagde en ny verden, som Eirik og vennene hans må dra til for å bekjempe gudene. Draumsende er andre bok i Vegandi, og jeg gir boka terningkast 5.


Kristian

Kristian

Skrevet av 9. november 2018 av Kristian på Orstad skole

En ganske god bok.
Selv om den er på nynorsk, så er det ganske enkelt å følge med, Ihvertfall helt til de begynner med Masse gudegreier, Hvor en gud er egentlig flere guder. Og så blir plutselig, Islam, Kristendom og Nynazisme blandet inn.

I denne boka, så får vi vite om en person ved navn Eirik. Eirik er magiker, fordi han fikk en rar tavoring på brystet. Eirik reiser til en magi-verden, som ser akkurat ut som et spill. De som har like tatoveringer kalles vegandi. Og deres fiender er disse gude-personene. Eirik prøver å få lederene av Vegandi til å gjøre noe, men de tror ikke at gudene har sluttet løs på jorden. Så da er det opp til Eirik og vennene hans om å redde verden


Jannicke Valstad Stenberg

Jannicke Valstad Stenberg

Skrevet av 23. oktober 2018 av Jannicke Valstad Stenberg på Surnadal ungdomsskole

En av de beste bøkene jeg har lest!

Draumsende handler om gutten Eirik, som har fått mystiske krefter av en rev han reddet. Sammen med de kreftene følger fiender, en annen verden og nye opplevelser. En gjeng har samlet seg og prøver å føre norrøne guder til den virkelige verden. Eirik, og hans venner, gjør alt de kan for å stoppe det, men vil de lykkes?

Draumsende er bok 2 i serien Vegandi av Asbjørn Ryland. Det skjer mange viktige hendelser i den første boka, som er avgjørende for bok 2. Jeg råder å lese den først, som er like fortryllende som den andre. Den heter Galderstjerna og var fjorårets vinner.

Boka starter med at Eirik og vennene hans, Maria og Khalid, skal til et sted de var ved, i bok 1. Der begynner alle de spektakulære hendelsene, som man ikke finner i noen andre bøker. Jeg er med fra start til slutt og levde meg inn i hver minste detalj. Når Eirik sto framfor noen viktige personer, kunne jeg selv føle en klump i magen. Jeg ble mektig imponert over at jeg levde meg så mye inn i historien! Det slutter med en nervepirrende cliffhanger. Da jeg kom dit fikk jeg lyst til å kaste boka i veggen og få tak i neste bok. På en positiv måte så klart.

Boka var på 345 sider og var nynorsk. Noen få plasser kan det være litt tung nynorsk, men det påvirker overhodet ikke opplevelsen av boka. Draumsende er en fantasybok, men den er likevel realistisk og troverdig. Den inneholder slang-ord og har noen engelske ord. Siden dette er bok 2 i en serie, etterlater bok 1 noen forventninger. Disse forventningene fyller draumsende helt.

Det beste med boka er fantasien i den og hvor mye jeg får til å leve meg inn i den. Det verste, for meg som foretrekker bokmål, er at noen nynorske ord er litt vanskeligere å forstå.

Jeg gir den terningkast 6. Det er den nest beste boka, og serien, jeg har lest, og bør definitivt vinne Uprisen! Råder på det sterkeste å lese denne. Du vil ikke angre.

Til toppen