Draumsende (Vegandi 2)

Asbjørn Rydland Samlaget 2018 10 anmeldelser

Mystiske og brutale draumar kjem til Eirik samtidig som han reiser djupare inn i Ingenmannsland. Kva betyr desse draumane? Saman med vennene Khalid og Maria må Eirik stole på sine eigne evner for å finna ut av det. Kampen mot Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Vilde Kristine Larsen

Vilde Kristine Larsen

Skrevet av 19. desember 2018 av Vilde Kristine Larsen på Skarbøvik ungdomsskole

Blåser nytt liv i fantasysjangeren

Draumsende er andre bok i Vegandi-serien og handler om Eirik, en gutt som er blitt med i en organisasjon som slåss mot kreftene bak gudene ved hjelp av norrøne galdrer.

Først og fremst må jeg si at forventningene mine ikke var særlig høye. Boka er nr. 2 i en fantasy serie, noe som ofte gjør det vanskelig å henge med på hva som foregår, og er skrevet på nynorsk, som jeg ikke er vant til å lese. Det tok kanskje 30 sider før jeg skjønte at dette var mer enn en midt på treet fantasy bok og jeg begynte å legge merke til alt det gode.

Boka begynte rett etter handlingen i den første boka og hoppet kjapt inn i den nye konflikten. Det var litt vanskelig å forstå alt som hadde hendt tidligere, men forfatteren hintet ofte om hvordan universet er bygd opp og hva som var relevant å vite, så det tok ikke lang tid før jeg forsto hvordan ting hang sammen.

Karakterene som introduseres er interessante, enkle å skille fra hverandre og gir boka god dybde. De har egne meninger og innstillinger som skiller seg ut, uavhengig om de er 'snille' eller 'slemme', og det gjør hele leseopplevelsen mer realistisk.

Ideen er original og rett og slett genial. Personlig trodde jeg ingen kom til å klare å utnytte mytologisk fantasy uten å ende opp som en svak etterligning av Rick Riordan, men Vegandi har tatt en helt ny vri og leker med konsepter som er både nye og fascinerende. Jeg var helt oppslukt og konstant nysgjerrig på hvor veien gikk videre.

Den første boka, 'Galderstjerna', vant ungdomsprisen 2017, og jeg mener oppfølgeren er en soleklar kandidat til å gjøre det samme. 10/10


Jakob Nordmark

Jakob Nordmark

Skrevet av 14. desember 2018 av Jakob Nordmark på Bytårnet skole

Jeg har lest en veldig dårlig bok med navn Vegandi 2.

Denne boken leste jeg bare litt av den, før jeg forstod at den ga ikke en tøyt av mening. Kanskje fordi det er bok 2? Men den er fortsatt totalt bommelom.

Boka handler om 3 skoleelever som har noe å gjøre med ingenmannsland. Lederen av gjengen har krefter og ting. Man møter personer fra andre steder ute i gokk/ingenmannsland. De må stole på sine egen krefter, for ikke alle er like snille. En gang gikk de inn i ingenmannsland og….

Jeg syntes boka er en av de verste bøkene jeg har lest og den ga ZERO MENING. Jeg anbefaler folk å lese boken, men det er bare fordi jeg vil at alle skal se hvor lite mening denne boken gir. Da jeg leste boken gikk det ca. 30 sider, før jeg ga opp. Å lese ferdig denne boken hadde vert tortur. Boken har 345 sider, og for å være ærlig. Hvem har så mye fritid?

Jeg gir denne boken terningkast 2. Jeg ga den terningkast 2 fordi jeg hadde sikkert forstått mer hvis jeg hadde lest eneren.


Nikki

Nikki

Skrevet av 14. desember 2018 av Nikki på Bytårnet skole

Bokanmeldelse Draumsende av Asbjørn Ryland
Dramusende er en fantasy bok som handler om Eirik som får magisk krefter. Sammen med vennene sine Maria og Khalid skal de stoppe Gudene i å ta over verdenen. Alle som har fått en spesiell tatovering tatovert på brystet kalles Vegandi. De må overtale Vegandi lederen om å gjøre noe, men de hører ikke etter.
Jeg synes boken var helt grei. Jeg har ikke lest eneren som gjorde det veldig vanskelig å finne ut av hva som har skjedd siden boken hopper rett inn i handlingen. Boken er også skrevet på nynorsk som gjorde den ganske tung å lese. Det var også tungt generelt selv om ordene var nynorske. Det er også litt vanskelig å sette seg inn i boken
Boken var også spennende og fantasifull med mange magiske krefter. Det var humor og morsomme episoder som gjorde det gøy å lese-
Jeg vil gi boken terningkast 3


Torjus Egseth

Torjus Egseth

Skrevet av 14. desember 2018 av Torjus Egseth på Fløysbonn skole

Draumsende av Asbjørn Rydland

Dette er ein fantasi bok og han er ein av de beste bøkene eg har lese. Detter er toaren i bokserien Vegandi og einaren er like bra.

Boka startar rett inn og det er forståeleg etter kordan einaren slutta. Boka er vanskeleg å leggje frå seg boka. Det er ein spennande bok og det er mange vendepunkt og høgdepunkta. Du veit aldri kordan boka halde fram. Boka har ein ganske så open avslutning og det er plass til ein trear. Han er på nynorsk, men det er en bra skreva bok og nynorsken plager deg ikkje. Boken handlar om Eirik og vennene hans kjemper mot anzilane (gudane). alle setningane er overraskande og gjer at lesaren får lyst til å lesa vidare. Språkbruken passar helt perfekt inn i boka. Han var litt aneleis sidan det var mange av dei som var dei snille, trudde at han var ein av dei slemme.

Den boka passar inn i kva ungdomar no til dags likar å lesa. Den beste ved boka er at han er mystisk og overraskandel. Nokon gongar skjønner man ikkje helt kva slags gud som det er snakk om, sidan de har så mange namn. Du må lese den første boka, elers vil du antakeleg ikkje skjønne kva boka handlar om.

Eg gjev terning kast 6


Lea

Lea

Skrevet av 11. desember 2018 av Lea på Landøya ungdomsskole

Draumsende
Boka er skrevet på nynorsk. Jeg synes boka var veldig tung og at den var vanskelig å følge med på. Jeg synes også at boka var veldig kjedelig. Det var noen spennende deler men det ble overskygget siden jeg synes det var så kjedelig. Jeg gir den terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jannicke Valstad Stenberg

Jannicke Valstad Stenberg

Skrevet av 23. oktober 2018 av Jannicke Valstad Stenberg på Surnadal ungdomsskole

En av de beste bøkene jeg har lest!

Draumsende handler om gutten Eirik, som har fått mystiske krefter av en rev han reddet. Sammen med de kreftene følger fiender, en annen verden og nye opplevelser. En gjeng har samlet seg og prøver å føre norrøne guder til den virkelige verden. Eirik, og hans venner, gjør alt de kan for å stoppe det, men vil de lykkes?

Draumsende er bok 2 i serien Vegandi av Asbjørn Ryland. Det skjer mange viktige hendelser i den første boka, som er avgjørende for bok 2. Jeg råder å lese den først, som er like fortryllende som den andre. Den heter Galderstjerna og var fjorårets vinner.

Boka starter med at Eirik og vennene hans, Maria og Khalid, skal til et sted de var ved, i bok 1. Der begynner alle de spektakulære hendelsene, som man ikke finner i noen andre bøker. Jeg er med fra start til slutt og levde meg inn i hver minste detalj. Når Eirik sto framfor noen viktige personer, kunne jeg selv føle en klump i magen. Jeg ble mektig imponert over at jeg levde meg så mye inn i historien! Det slutter med en nervepirrende cliffhanger. Da jeg kom dit fikk jeg lyst til å kaste boka i veggen og få tak i neste bok. På en positiv måte så klart.

Boka var på 345 sider og var nynorsk. Noen få plasser kan det være litt tung nynorsk, men det påvirker overhodet ikke opplevelsen av boka. Draumsende er en fantasybok, men den er likevel realistisk og troverdig. Den inneholder slang-ord og har noen engelske ord. Siden dette er bok 2 i en serie, etterlater bok 1 noen forventninger. Disse forventningene fyller draumsende helt.

Det beste med boka er fantasien i den og hvor mye jeg får til å leve meg inn i den. Det verste, for meg som foretrekker bokmål, er at noen nynorske ord er litt vanskeligere å forstå.

Jeg gir den terningkast 6. Det er den nest beste boka, og serien, jeg har lest, og bør definitivt vinne Uprisen! Råder på det sterkeste å lese denne. Du vil ikke angre.

Til toppen