Vanessa Svartmo

Andrea Bræin Hovig Gyldendal 2015 16 anmeldelser

Jeg har nettopp hatt en åpenbaring: Jeg er nederst. På planeten. Når det kommer til lykke. Jeg gjentar: Jeg er kloden Tellus' mest ulykkelige menneske. Banna bein. Vanessa Svartmo bor med moren sin i Oslo. Hun har nettopp innsett at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sofia Dahl

Sofia Dahl

Skrevet av 8. desember 2015 av Sofia Dahl på Jevnaker skole

Denne boka av Andrea Bræin Hovig er noe av det beste jeg har lest! Den er utrolig bra skrevet og den er utrolig morsom og fin. Det er en fin balanse mellom humor og depresjon. Noen ganger var den så trist at jeg fikk ordentelig vondt inni meg, og noen ganger var den så morsom at jeg måtte le høyt. Jeg anbefaler denne boken til barn mellom 13-16, men boken er også veldig morsom for voksne over førti 🙂 Boken er skrevet som et dagbokformat, og dette setter deg mer inn i situasjonen og Vanessas hverdag. Jeg tror og håper at denne boken blir nominert til u-prisen! Denne boken får av meg en klar 6! Go Vanessa!


maria Haugeland

maria Haugeland

Skrevet av 8. desember 2015 av maria Haugeland på Hovedgården ungdomsskole

Vanessa Svarmo er en bok som passer for ungdommer mellom 13-17 år. Den er fantastisk skrevet og den mange fine verdier. Noenngdommer


Stina Nordland

Stina Nordland

Skrevet av 2. desember 2015 av Stina Nordland på Sandnes skule

Av Andrea Bræin Hovig
Boka handlar om Vanessa og hennar liv som tenåring, utan vener og ei mor som drikk og ein desperat sosiallærar. Boka byrjar midt i livet hennar, og me får eit lite innblikk i kvardagen til Vanessa.
Eg likar starten. At det byrjar på ein måte midt i, samtidig som du sakte får vite alt du treng har eg sansen for. I byrjinga høyrer me om korleis ho vert kjend med Gabriel, som visar seg å gå i same klasse hjå Brit Jørstad Moen (B.J.M.), sosiallæraren. Fortelinga er litt for håplaus av og til, men det vert godt henta inn at av forfattaren. Det skjer ulike ting som gjer den interessant. Likevel har den ingen spesiell spenningskurve. Det trur eg ikkje alle vil like, men eg syns det gjorde boka litt meir ekstraordinær. Forteljinga er då litt tam, men som i eit vanleg liv, litt små, spennande ting av og til.
Boka er skriven i dagbokform og kan samanliknast med ein blogg, noko som eg trur gjer at denne vil falle i smak hjå mange tenåringsjenter. Forfattaren har eit svært bra språk, og det gjer den interessant og kjekk å lese. Eg kan på ein måte kjenne meg igjen i Vanessa sitt liv.
Terningkast: 5

Stina Nordland
Sandnes skule


Kristine Dølen

Kristine Dølen

Skrevet av 30. november 2015 av Kristine Dølen på Hvittingfoss skole

Vanessa Svartmo:
Andrea Bræin Hovig
Gyldendal
En dagbok med mye handling

Det handler om en jente som skriver en slags bok for seg selv, etter at lillebroren hennes døde har ikke moren vert helt bra. Foreldrene skilte seg like etter at ham døde. Og hun har ikke så veldig mye kontakt med faren, men de få gangene han kommer har de det veldig gøy sammen.
Vanessa må passe på alt hjemme, moren ligger bare på sofaen helt utslått, moren bryr seg heller ikke om skolen eller karakterene hennes. Hun har også veldig mye fravær så hun må gå til en sosiallærer sammen med noen andre ungdommer.

Jeg syntes starten av boka var litt treig, det skjedde ingenting og jeg fikk ikke lyst til å fortsette å lese. Det var også endel banning i starten av boka, jeg syntes ikke det fanget meg sånn som forfatteren kanskje hadde tenkt det skulle. Så jeg synes akkurat det ikke hadde trengt og være med.
Men etterhvert ble den bedre, når jeg fikk ordentlig satt meg inn i boka og livet til Vanessa.
Handlingen i boka er ikke forutsigbar, og det er vanskelig og tenke hva som skjer videre.
Slutten av boka var bra, men ikke særlig overraskende.

Historien i denne boka er realistisk og noen kan kjenne seg igjen i noe av handlingen.
Andre burde lese boka fordi man kan lære av den, lære at alle ikke har det like bra, og lære at det ikke er flaut og få hjelp av noen, men at det faktisk kan hjelpe vis du sliter med noe.
Jeg ville gitt boka terningkast 5, fordi den fikk meg etterhvert inn i handlingen. Den fikk ikke høyere fordi starten var veldig uinteressant og vanskelig og sette seg inn i.


MARTHE

MARTHE

Skrevet av 28. november 2015 av MARTHE på Slåtthaug Ungdomsskole

Ung, upopulær og en hel del kjærlighetsdrama

Vanessa er en jente som ligger nederst, og er ikke akkurat særlig populær. Når hun innser dette, finner hun ut at hun er den mest ulykkelige jenten i hele verden som bare må endre seg. Verken moren eller faren er godt knyttet til henne. Selv har hun ikke hatt så mye kontakt med faren, og moren ligger ofte henslengt på sofaen med en del drikke. Det er også vanskelig på skolen for Vanessa ettersom hun så vidt har venner og fraværet er ekstremt høyt.

Vanessa møter en ung og rik gutt, Gabriel. Det hun ikke visste var at han kunne endre den ulykkelige jenten til en av de lykkeligste. Hun skulle endelig bli ny, og forhåpentligvis populær. Ofte er Vanessa isolert, men hun dras med inn i fellesskapet. Hvordan tror du det går?

Boken starter veldig direkte. Noe jeg likte godt. Jeg ble med en gang dratt med inn i boken. Man leser fra Vanessa´s perspektiv, blant annet fordi boken er skrevet som en dagbok. I boken fikk jeg godt kjennskap til alle karakterene, spesielt Vanessa. Forfatteren har vært svært god til å skrive om personenes følelser og tanker, noe som lett kunne gi litt empati ovenfor karakterene.

Forfatteren formidler historien godt, og spesielt temaet. Hun skiver alt på en måte som gjør at man bare glemmer alt rundt seg og bare virkelig forsvinner inn i boken. Selv om historien kan være trist, har forfatteren skapt den en smule morsom. Det er noe jeg har likt veldig godt med denne boken.

Fantastisk historie. Utrolig god bok. Derfor terningkast 6!

Vis flere anmeldelser

Til toppen