Utegym i minusgrader

Øystein Samson Tjentland Fair 2019 20 anmeldelser

"Utegym i minusgrader" handler om Paul som er 16 år og skal begynne i ny klasse, på ny skole og i ny by. Spørsmålet han stiller seg selv første skoledag, er hva som egentlig er spesielt med ham. Han ser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jeppe august grundtvig

Utegym i minusgrader, ikke verdt det

Skrevet av 3. desember 2019 av Jeppe august grundtvig på Smestad ungdomsskole

Utegym i minusgrader tror jeg er den verste boka jeg har lest. Den handlet om Paul, en 16 år gammel gutt som nettop har flyttet ut av Oslo. Han anser seg selv som en helt alminnelig gutt som ikke er noe spesiell, ikke god, ikke dårlig. Hvordan vil det gå å starte helt på nytt?

Jeg synest boken var dårlig fordi forfatteren har skrevet boka på en veldig forvirrende måte, og det er veldig vanskelig å få med seg det som skjer.

I tillegg til at jeg skjønte veldig lite hva som skjedde, prøvde forfatteren å skrive som dagens ungdom, og det var han ikke spesielt god til. Han brukte ordet «special skill» spesielt mye. «jeg har ingen special skill», det er ingen som sier det, i det minste ikke som jeg vet om.

Alt i alt synest jeg boka var veldig dårlig, og ville ikke nominert den til Uprisen.


Larry

Utegym i minusgrader

Skrevet av 25. november 2019 av Larry på Sunnland skole

Boka er en drama/dagbok/fortelling-om-livet-bok som starter veldig greit, men gradvis blir mer og mer forvirrende.
Paul er 16 år og skal begynne i en ny klasse, på ny skole i en ny by. På første skoledag prøver Paul å finne sitt personlige special skill. Han er på seg selv som en kar som er midt på treet. Gjennom året er vi med Paul i en ustø start på søk etter nye venner på den nye skolen hans. Paul blir med på en sjekkekonkuranse på lokalradioen og drar til London.
Personlig syns jeg boka var forferdelig forvirrende,men på enkelte punkter litt spennende. Språket i boka gjør den lett å lese og det passer godt med karakterene og historien. Boka har en slags sammenhengen mellom start og slutt som man kun kan forstå om man har lest hele boka. Noe litt negativt er at man må lese veldig mellom linjene for å forstå denne sammenhengen.
Fortellingen om Paul er ikke veldig troverdig. I det ene øyeblikket løper han rundt på skolen med en lukt av svette og potetmel i skoene og i det andre øyeblikket er han i en sjekkekonkuranse i kjelleren til en pølsebutikk der han kan vinne et gavekort til pølser. Jeg syns at det forfatteren er nødvendig for at det skal være litt mer spenning, men det han gjør gjør at teksten ikke forblir realistisk.


Erik Johannes

ja

Skrevet av 19. november 2019 av Erik Johannes på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om ein gut som startar på ny skule og er kjempenervøs. Han er veldig stressa. Han blir venn med ein gutegjeng.

Eg tykte boka var litt kjedeleg, men det skjedde noko i starten og resten før etter lang tid. Eg kjente meg ikkje igjen i boka.
Eg gir terningkast 3.


Edvard

Ein fin bok

Skrevet av 12. november 2019 av Edvard på Vågå ungdomsskole

Denne boka handlar om Paul. Paul er ein 16 gammal gutt som har starta i ein ny klasse, på ny skole, i ny by. Han er helt normal i alt og vil finne noko han er god på for å konfrontere det nye miljøet. Vi følger med på Paul mens han går gjennom fester, avstandsforelskelsar, venner og sjekkekonkurranse? Vi møter også eit persongalleri i boka som det er lett å kjenne seg igjen i og lett å bli glade i.

Eg liker denne boka. Den har ein hovudperson som kan være veldig truverdig og mange av personane han møter kan likne veldig på personar du kjenner frå virkeligheten. Noko anna som eg liker med boka er at hovudpersonen ikkje er så fantastisk (det er faktisk sånn boka sin start er. At han seier at han ikkje er så spesiell.) han reddar ikkje verden. Han er bere der. Eg har gått litt lei av slike historier. At ein unge gjer noko så fantastisk stort sånn at ungdommar på same alder ikkje blir knyta til hovudpersonen. Boka er og ikkje kjedeleg for det meste men den har ikkje noko skjer kvart andre sekund heller. Som gjer at vi blir knyta til hovudpersonen.

Terningkast 5


Mr. Ukjent

Utegym i plusgrader?

Skrevet av 7. november 2019 av Mr. Ukjent på Hisøy skole

Boken utegym i minusgrader er skrevet av Øystein Samson Tjentland, og går under kategorien ungdomsroman. Boken handler om 16år gammle Paul som skal starte på en ny skole i en ny by. Han ser på seg selv som en mitt på treet fyr, med et ønske om å være ekstraordinær.

Jeg syntes ikke boken var spesielt bra. Det skedde ikke så mye utover boka, og skrivemåten falt ikke helt i smak. Kapittel overskriftene for meg hørtes ikke bra ut, men de skilte seg ut fra andre overskrifter.

Jeg gir denne boken terningkast 3 på vegne av skrivemåte og innhold.

Vis flere anmeldelser

Til toppen