Utbryterne

Nina Borge Gyldendal 2020 28 anmeldelser

Året er 2075. I Norge styrer feministpartiet med jernhånd og luften er så forurenset at den er giftig. Carla er 17 år og jobber som lærling i Klimaavdelingen. Der finner de en formel som kan rense luften og redde verden Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Thy Tina Pham

Kvinner bestemmer og mennene er undertrykt

Skrevet av 19. mars 2021 av Thy Tina Pham på Kruseløkke Ungdomsskole

Utbryterne er skrevet i 2075. Boka handler at feministpartiet styrer i Norge og på grunn av en ulykke er lufta forurensa. Carla, som er en læring i klimaavdelingen i Sandefjord, har funnet formel som skal rensa lufta, men spørsmålet er om hvem som får formelen. Noah er med i en opprørsgruppe som skal stjele formelen og starte en revolusjon. Boka r skrevet av Nina Borge.
Boken er skrevet på en fin og spennende måte. Jeg likte at kjønnsrollene er snudd på hodet, at kvinner er de som bestemmer og at menn er de som er undertrykt (ikke at det er bra da). I boka leser både fra Noahs og Carlas perspektiv. Jeg likte hvordan forfatteren skrev slik at, selv om både Carla og Noah er to helt forskjellige personer, som kommer fra to forskjellige verdener, men at de er begge enige om å jobbe mot et mål, som er å få formelen til Oslo. Du får lyst til å lese videre, for du vil finne ut om de greier det eller ikke. Jeg synes også spenningen øker når Carla og Noah blir forelsket i hverandre, for det får deg til å heie på at de ender opp sammen. Det jeg synes er at slutten burde blitt skrevet på en bedre måte, fordi jeg synes ikke slutten var riktig. Jeg vil gi boka en svak 5.


Matias

En bra og spennende bok

Skrevet av 18. mars 2021 av Matias på Kruseløkka Ungdomskole 9A

Utbryterne er en bok som går ut på at damene( feministene) har kontrollen, mens mennene ses på som "farlige voldtekstmenn" og har ingen rett, årstallet vi er i er 2075. Hovedpersonen i denne boka er Noah. Han er en fattig gutt, som bor i en liten hytte ved ruinene i Sandjeford. Moren til Noah ( Johanna) sender han ut på et oppdrag med Carla. Hun er en Elitejente som jobber for klimaavdelingen som styrer landet, altså feminist partiet. De får i oppgave om å sende ut en formel til hele verden, sånn at de kan rense luften etter en bombe. Dette oppdraget lir vanskelig, fordi feminist partiet, og Opprørsgruppen vil selge den for penger. Denne boken er en bra skrevet bok med mye spenning. Forfatteren bruker bra kildringer
Jeg gir denne boken terningskast 5
ANBEFALES!


Nora Ulland

bra og spennende bok. anbefales!

Skrevet av 18. mars 2021 av Nora Ulland på kruseløkka ungdomsskole

Utbryterne er en bok som handler om Noah, han er en fattig gutt som bor i ruinene av Sandefjord. Moren hans sender han på et oppdrag sammen med 17 år gamle Carla. Hun er en såkalt elitejente. Det vil si at hun har en god utdanning og jobber på klimaavdelingen for de som styrer landet, som i 2075 er et undertrykkende feministparti. Der utvikler de en formel som skal rense lufta. Det er nemlig så forurenset luft at de fleste har en lungesykdom, og mange dør. Det er flere som vil ha tak i denne formelen, både opprørerne og styresmaktene vill begge ha formelen slik at de kan bli rike. Men dette vil ikke Carla og læreren hennes Johanna, derfor sender Johanna, Carla av gårde med formelen sammen med Noah. De må gjennom mange hindringer for å komme seg til Oslo med formelen slik at de får renset lufta.
I boka så får vi lese fra flere personers perspektiv. Vanligvis kan dette bli litt rotete, men ikke i denne boka. Forfatteren gjør dette på en veldig ryddig og fin måte, noe som gjør at man kan lese boka uten å bli forvirra. Det å se hendelsene fra flere perspektiver gjør at boka blir litt annerledes fra de andre. Jeg har lest flere bøker som har forskjellige perspektiver, disse opplevde jeg som rotete, men det er noe jeg ikke merket noe til i denne.
I boka får vi et helt nytt syn på verden og Norge, men denne verdenen er fortsatt ikke helt fra det unormale, så det går an å kjenne seg igjen i noe.
Forfatteren bruker mange bra skildringer, noe som gjør boken spennende å lese. Jeg synes boka er spennende, med mye bra innhold. Forfatteren skriver en bra dannelsesroman, den er veldig spennende og jeg får ikke lyst til å legge fra meg boka i det hele tatt.
Hvis noe kunne ha vært litt bedre, så synes jeg slutten ble veldig brå. Det tok dem nesten hele boka å komme til Oslo, og brått så er det over. Jeg kunne tenke meg en litt lenger slutt.
Men alt i alt så gir jeg boken terningkast 5.


Linea J.

Menn kontrollert av kvinner

Skrevet av 18. mars 2021 av Linea J. på Kruseløkka ungdomsskole

Tittel: Utbryterne
Forfatter: Nina borge
Forlag: Gyldendal
Målgruppe : Ungdom
Antall sider:361

Boken «utbryterne» er en actionfylt bok full av overraskelser. Den er satt i en helt annen tidsperiode samtidig som den tar opp temaer som er ekstremt relevante for vår tid. Til tider kan boken bli kjedelig, grunnet mye venting og lange beskrivelser. Til tross for det er det en godt skrevet bok med en spennende historie.

Året er 2075, i et Norge kontrollert av feminister. Luften er kraftig forurenset og kjønnsrollene er snudd på hodet. Carla er lærling i Klimaavdelingen og sammen med noen andre jenter finner de enn formel som kan rense luften. Men for noen er penger viktigere enn ren luft. Noah er med i en opprørsgruppe og er lei av å være en annenrangsborger i et samfunn styrt av kvinner.


Zuzanna B.

Formelen som renser lufta

Skrevet av 18. mars 2021 av Zuzanna B. på Kruseløkka Ungdomsskole

Tittel: Utbryterne
Forfatter: Nina Borge
Forlag: Gyldendal
Antall sider: 361
Målgruppe: Ungdom
Boken «Utbryterne» er en bok som ut ifra forsiden ser veldig inntresang ut. Jeg likte boka når det skjedde noe, jeg synes det ble litt mye venting på hver spenningstopp. Den var ganske fengende å lese og jeg så for meg det som skjedde i hodet.
Året er 2075. I Norge styrer feministpartiet med jernhånd og luften er så forurenset at den er giftig. Carla er 17år og jobber som lærling i klimaavdelingen. Der finner de en formel som kan rense lufta og redde verden ut av krisen. Men for noen er penger viktigere enn ren luft. Noah er lei av å være annenrangsborger i et samfunn styrt av kvinner. Han er med i en opprørsgruppe som vil stjele formelen og starte en revolusjon.

Vis flere anmeldelser

Til toppen