Utbryterne

Nina Borge Gyldendal 2020 1 anmeldelse

Året er 2075. I Norge styrer feministpartiet med jernhånd og luften er så forurenset at den er giftig. Carla er 17 år og jobber som lærling i Klimaavdelingen. Der finner de en formel som kan rense luften og redde verden Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

David Johannes

Gripende men uventet

Skrevet av 21. september 2020 av David Johannes på Tryggheim skole

Bokmelding

Tittel: Utbryterne
Forfatter: Nina Borge
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 360

Året er 2075 og Carla lever i et Norge som er styrt av feminister. Luften er forurenset og det er farlig å være ute uten luftmaske. Menn har få rettigheter, og lever for det meste i skjul. Carla er en lærling og medlem i miljøavdelingen i Sandefjord som jobber med et prosjekt for å rense luften i Norge. Johanna er lederen i dette prosjektet, og hun har en sønn som heter Noah. Noah lever på utkanten av Sandefjord. Garm Galtung er lederen for en opprørsgruppe for å skape like rettigheter for menn og kvinner. De har fikk vite at miljøavdelingen har skapet en formel for å rense luften, og de vil ta den for å selge den til høystbydende. Johanna stoler ikke på noen andre forskere enn Carla, hun sender henne på et oppdrag for å levere formelen til Oslo. Problemet er at Carla kan ikke reise alene. Så Johanna må sende hennes tvilsomme sønn Noah sammen med Carla ut i villmarken fra Sandefjord til Oslo.

Jeg synes at boka hadde en altfor åpen slutt. Den gir ingen spesifikk slutt, noe som jeg syntes var litt uventet og irriterende. Boka var litt overdreven trist spesielt etter alt det de har vært gjennom sammen. Boka kan også være litt forvirrende til tider fordi du ikke alltid vet hvem sitt perspektiv du leser om. (Du bytter mellom Carla og Noah)

Det som var kult med fortellingen var at du fikk se to ulike synsvinkler fra to ulike hovedpersoner. Da får du bedre innsikt i hvordan verden er i øynene deres. Boka hadde en god historie som kan virke troverdig i virkeligheten om 60 år. Det gir et innblikk i hvordan Norge kan bli i fremtiden. Du får mye informasjon om hovedpersonene og verden når du begynner å forstå oppveksten og historien til hovedpersonene. Anbefaler sterkt for folk som liker spenning, romantikk og litt dystopi.

Terningkast: 5

Til toppen