Ut av byen

Anna Eline Bolstad Liv 2015 8 anmeldelser

Pandemien har spredd seg Det er på tide å komme seg vekk. Ut av byen …   Et virus har inntatt verden og i sitt farvann skaper den monstre ingen før har sett maken til. Sammen med sin beste venn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elin Ekanger

Elin Ekanger

Skrevet av 14. desember 2015 av Elin Ekanger på Slåtthaug Ungdomsskole

Bok: Ut av byen
Forfatter: Anna Eline Bolstad

Ut av byen handler om Sam og Jake som må rømme ifra en zombie apokalypse. Det har kommet et virus, som gjør at folk blir gale i hodet og ligner mye på en zombie. Sam var allerede på flyttefot, og Jake hadde sine mistanker om at dette ville skje fordi viruset hadde allerede kommet i Sør-Amerika men myndighetene sa ikke noe. Fordi begge var ganske klar til å dra, er Sam og Jake en av de første som kjører nord, i håp om at viruset ikke hadde kommet ditt ennå.

Jeg fant boken veldig gripende. Det som fikk meg til å falle ut litt var når det var skrivefeil i boken, men jeg kom raskt inn i boken igjen.
Jeg ønsket også å se litt mer originalitet. Det ble veldig typisk apokalypse bok, at jeg nesten kunne gjette hva som ville skje. Jeg syntes det var bra at forfatteren ikke bare skrev om en vanlig dag når gruppen hadde funnet et sted å slappe av, men at hun fortsatte historien helt til viruset var vekke.


Hans Kristian Antonsen

Hans Kristian Antonsen

Skrevet av 14. desember 2015 av Hans Kristian Antonsen på Søvik Oppvekstsenter

Ut Av Byen
Boka er skrevet av Anna Eline Bolstad
Denne boka handler to gode venner som flykter fra ett virus som sprer seg fort over hele Amerika. Viruset får folk til å ligne zombier som vil drepe alle mennesker. Hele landet bryter ut i panikk. Jake og Sam er noen av de første som rømmer, selv om de var anbefalt å holde seg innendørs. På veien plukker de opp Jake’s søskenbarn mens de rømmer fra New Orleans På veien støtter de på flere problemer, og finner flere folk å slå følge med.
Min opplevelse er at boka blir litt repetetivt. Det er også alt for mange personer og perspektiv å holde styr på. Det er en veldig tung bok å lese, fordi det er brukt lite adjektiv og blir lite skildret. Etter min mening så er også boka blitt inspirert av « The Walking Dead». Den serien er en fantastisk serie som jeg har sett, og jeg har funnet altfor mange likheter mellom de, derfor nevner jeg det. Folkene som har blitt smittet blir skildret godt i boka. De blir beskrevet som råtne besatte og at de tåler ekstremt mye.
Første inntryket av boka var positivt. Boka startet spennende men desto mere jeg leste ble den mere og mere repetetiv. Boka fenget meg ikke i det hele tatt. Da jeg plukket ut boken så den ut som ei god bok. Da jeg leste beskrivelsen av boken forventa jeg noe litt mer realistisk. Det som irriterte meg var måten den ble skrevet på, repetetivt og lite bruk av virkemidler.Boka er bygget på en god ide men er dårlig utført. Terning kast 2


Ariba

Ariba

Skrevet av 8. desember 2015 av Ariba på Tangenåsen ungdomsskole

Ut av byen er en bok som handler om en zombie apokalypse som tar plass i USA. Den starter med at hovedpersonen, Sam, rømmer med bestevennen sin Alex og fetteren hans KJ. De bestemmer seg for å rømme fra byen før de også blir smittet av hva de først tror at er et virus, akkurat som alle andre.

Boka i seg selv er ikke så ille, det er bare temaet som ikke helt er med på å dra den opp. Temaet zombie epokalypse er et tema som jeg lett kan skjønne at er vanskelig å skrive om, fordi det finnes ikke så veldig mange vri å gjøre ting på. Dette er tilfellet her. Hele boka minner meg på serien "the walking dead" fordi ikke bare blir det brukt samme konsept, men de tingene de bruker for å kunne overleve, b.la. våpenene de brukte, er helt likt både i boka og serien. "Ut av byen" virker ikke som en original ide, men mer som en ide som har blitt manipuler på en slik måte at det ikke helt er det samme, men man kan likevel skjenne igjen ting fra serien som skjer i boka.

En ting jeg syntes at var rar er at i stedet for å være med familien og redde de som står deg nærmest i forsøket på å redde deg selv, har Sam, hovedpersonen, dratt fra dem. Hun dro fra de som stod henne nermest for å dra med bestevennen. Jeg syntes at akkurat dette her var litt urealistisk. Du kommer ikke til å forlate familien din for å dø, selv om du kanskje er sur eller hva som helst.

Hele boka sett i en helhet er helt klart ikke noe av det beste jeg har lest. Jeg fikk ikke den følelsen av å ikke kunne slutte å lese, som jeg får når jeg virkelig liker boka. Hele tingen virket ganske uorginal og for det vil jeg gi den terningkast 2.


Fabian

Fabian

Skrevet av 30. november 2015 av Fabian på Orstad skule

Boken «Ut av byen» er ganske enkelt en fantastisk bok. Det er noe med måten boken er skrevet på som får meg så fanget i den. Kanskje er det miljø beskrivelsene eller bare personlighetene til hver enkelt person. For gjennom hele boka så er det nettopp personer du blir kjent med og ikke bare verden de lever i.
Verden de lever i er jo selvfølgelig herjet at et zombie lignende virus. Et virus har spredd seg i hele Amerika, og tvinger Bestevennene Sam og Jake til å ta det desperate valget å forlate familiene i New Orleans for å prøve å overleve lenger nord. Stadig treffer de på «udøde» som de kaller dem, som gjør at tankemåten deres forandrer seg. Fra å leve fred fult i et trygt hjem i en stor by, til å komme ut i kaoset der det ikke lenger kan tas dårlige valg.
I boken følger du Sam og Jake i jakten på trygghet, og på turen treffer de på flere overlevende som en etterhvert blir kjent med. Jake har en ide om at det er trygt i Europa, og leder gruppen mot New York hvor han vil lete etter en båt.

Jeg vil ikke si at starten er perfekt. Spenningskurvene kommer og går helt frem til de kommer til New York, og det er først da boken blir umulig å legge ifra seg. For hver side du snur, vokser spenningen mer, og det er denne egenskapen av den post-apokalyptiske kategorien, forfatteren har lyktes i å få til. Boken er anbefalt til ungdommer, og jeg ville gitt denne boken en terningkast 5.


Sigurd Ose

Sigurd Ose

Skrevet av 20. november 2015 av Sigurd Ose på Grim skole

Denne boka handler om hovedpersonene Jake og Sam. etter hvert oppdager de at det er et virus som går og kan gjøre folk til zombier. Men av en eller anen grunn kaller de ikke dem for zombier. De kaller dem de udøde, de vandøde, eller de sjuke. Kanskje de bare ikke vil akseptere at de er zombier. Fordi de vet hva zombier er de har sett zombiefilmer.
Gjennom historien møter de flere folk som teamer opp med dem. Og alle står sammen for og overleve og komme seg vekk.
Personlig ville jeg gitt denne boka terningkast 4 for den gode spenninga. Nesten hver side i boka skjedde det noe spennende og sidene pleide og slutte med noe spennende som gjorde at jeg hadde lyst til og lese mer. Men jeg har lest bedre bøker før.

Hvist jeg skulle anbefalt boka til noen ville jeg anbefalt den til ungdommer som er glad i action og gore.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Syver Saxrud

Syver Saxrud

Skrevet av 5. november 2015 av Syver Saxrud på Varteig skole

Bok anmeldelse – Syver Saxrud
UT AV BYEN

Boken er superspennende og en veldig enkel bok å leve seg inni, det er mange karakterer i boka og det skjer alltid noe nytt og uforventet!

Boken er en slags spennings bok med et hint av thriller, men også mye komedie og litt drama. Så ingen bestemt sjanger føler jeg.
Karakterene er først en jente som lever hos mammaen sin og ste pappaen sin og søsteren sin. Ho vil rømme hjemmefra og omsider gjør hun det. men da kommer apokalypsen, hun og bestevennen Jake må ut av byen. På veien til overlevelse finner de mange andre.
Det er den eneste boka i serien så den er ikke i en serie, det er ikke flere oppfølgere.
Boken starter veldig kult, Sam (som er en jente) vil jo rømme hjemmefra som jeg sa. Over til Jake (som er en gutt) Der har Jake gjort litt forskning på nyhetene og funnet ut at en pandemi har spredd seg. Med ett bitt blir folk forvandlet til skumle vandøde. Det har allerede kommet dit de bor så de må rømme så fort som mulig. Sam har stjelt bilen til ste pappaen og forlot de. Hun kunne ikke dra tilbake, det var for farlig. Den starter med begge deler, først skildrer den Jake og hva han pakker. Så skildrer den familien til Sam. Men det er også en slags handling midt oppi alt det.
Spenningskurven i boka føler jeg er nesten litt i starten. Fordi Sam kjører ut på veien og rett inn i en flokk med vandøde! Det ble blod på ruta og alt. Men før det henter de fetteren til Jake, som heter KJ jeg synes det er etter det spenningskurven skjer. Det er da handlingen begynner også på en måte. Men det er litt vanskelig å si.
Boka slutter egentlig litt rart og brått. Det var egentlig litt uforventet og jeg syntes den var litt skuffende. Men selve boka er utrolig!
Boka var VELDIG vanskelig å legge fra seg. Nesten helt umulig. Jeg var på en hytte med familien min i høstferien og jeg lå bare i senga og leste bok.
Du får en slags indre og ytre spenning av boka, når jeg gikk ut etter å ha lest boka forventet jeg nesten en flokk med vandøde i enden på gata vår. Og jeg svettet nesten etter at jeg hadde lest den. Den var ekstremt lett å leve seg inn i og forfatteren gjør det sånn at du får masse bilder i hodet ditt om hva som skjer og åssen det ser ut.
Grunnen til at jeg levde meg så inn i det var skrivemåten til forfatteren og spenningen. Du lagde liksom nesten din egen film i hodet ditt. (det hadde vært superkult med en film om boka forresten).
Landskapet og følelsene og uttrykkene til karakterene og det rundt dem var veldig bra skildret. Handlingen var genial og som jeg sa, det kommer alltid noe nytt og spennende.
Jeg opplevde boka som spennende fordi handlingen om vandøde og overlevelse. Den var gripende fordi du fikk et slags bånd med karakterene. Den var veldig morsom fordi det var mye tull blant karakterene og de var komiske i seg selv. Den gikk helt perfekt i tempo og forklarte det som skjedde uten at det ble raskt eller tregt.
Det er litt upassende innhold og språkbruk for barn så jeg er bombesikker på at det er en ungdoms bok/ unge voksne fra ca. 13-20 år, men det innholdet og språkbruken passet jo veldig bra til innholdet fordi det er en invasjon av vandøde som er i hver eneste krok i Amerika. Karakterene også passet bra til innholdet. Du må nesten lese boka selv for å skjønne det, alle har jo forskjellige personligheter men de passer på hver sin måte inn i boka.
Den ligner på boken «I Morgen er alt mørkt.» fordi de har samme konsept. Zombie apokalypse bøker er ganske populært nå for tiden og denne boka sklir rett inn i den sjangeren.
Boka får meg jo til å se på vanlige situasjoner på nye måter, jeg synes jo jeg så vandøde på enden av gaten. Så det er litt vanskelig og forklare hvordan men man tenker jo på åssen det blir hvis det faktisk skjer at det kommer Zombie Apokalypser til Norge.
Historien er ganske realistisk hvis du tenker på Zombie apokalypse sjangeren. De skjøt jo vandøde i hodet og kjører over dem og alt det. Så jeg ville sagt at det er realistisk hvis det skulle skje oss.

Den er ganske lett å lese, ikke mange vanskelige ord eller forståelse av handlingen. Jeg synes ikke handlingen ble forvirrende. I noen bøker kan den bli det men forfatteren har gjort en veldig god jobb.
Det er jo en tykk bok og mye skrift på hver side men det er ganske korte setninger ikke sammenhengene uten å skrive komma og punktum og alt det.
Det er mye banning men det er forståelsesfullt, tenk at du sto omringet med vandøde hoppende mot deg og prøve og bite deg. Så det passer til boka.
Boka handler om en tenåringsjente som vil flytte hjemmefra og det er jo ofte tenårings problemer, det handler liksom litt om at disse tenåringene har blitt fortalt at de ikke er gode nok og ikke kom til å klare noen ting i framtiden. Det beste ved boken ville jeg sagt at det er spenningen og handlingen passer helt perfekt sammen, det gir deg en sånn følelse at du nesten kan ta på dem du leser om. Du lever deg så inni det.
Det jeg ikke syntes var så bra med boka var egentlig bare slutten, uten å røpe for mye var den litt sånn kjedelig akkurat som forfatteren ikke kom på hva ho skulle skrive så ho bare fant på noe og putta det inn i slutten. Den er liksom veldig brå.
Men jeg synes så absolutt at du MÅ lese denne boka! Du MÅÅ! Den må nomineres til Uprisen, det er den beste boka jeg har lest så langt. Elsker den! Så håper den vinner!
Jeg gir den terningkast 6 🙂

Til toppen