Ut av byen

Anna Eline Bolstad Liv 2015 8 anmeldelser

Pandemien har spredd seg Det er på tide å komme seg vekk. Ut av byen …   Et virus har inntatt verden og i sitt farvann skaper den monstre ingen før har sett maken til. Sammen med sin beste venn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elin Ekanger

Elin Ekanger

Skrevet av 14. desember 2015 av Elin Ekanger på Slåtthaug Ungdomsskole

Bok: Ut av byen
Forfatter: Anna Eline Bolstad

Ut av byen handler om Sam og Jake som må rømme ifra en zombie apokalypse. Det har kommet et virus, som gjør at folk blir gale i hodet og ligner mye på en zombie. Sam var allerede på flyttefot, og Jake hadde sine mistanker om at dette ville skje fordi viruset hadde allerede kommet i Sør-Amerika men myndighetene sa ikke noe. Fordi begge var ganske klar til å dra, er Sam og Jake en av de første som kjører nord, i håp om at viruset ikke hadde kommet ditt ennå.

Jeg fant boken veldig gripende. Det som fikk meg til å falle ut litt var når det var skrivefeil i boken, men jeg kom raskt inn i boken igjen.
Jeg ønsket også å se litt mer originalitet. Det ble veldig typisk apokalypse bok, at jeg nesten kunne gjette hva som ville skje. Jeg syntes det var bra at forfatteren ikke bare skrev om en vanlig dag når gruppen hadde funnet et sted å slappe av, men at hun fortsatte historien helt til viruset var vekke.


Hans Kristian Antonsen

Hans Kristian Antonsen

Skrevet av 14. desember 2015 av Hans Kristian Antonsen på Søvik Oppvekstsenter

Ut Av Byen
Boka er skrevet av Anna Eline Bolstad
Denne boka handler to gode venner som flykter fra ett virus som sprer seg fort over hele Amerika. Viruset får folk til å ligne zombier som vil drepe alle mennesker. Hele landet bryter ut i panikk. Jake og Sam er noen av de første som rømmer, selv om de var anbefalt å holde seg innendørs. På veien plukker de opp Jake’s søskenbarn mens de rømmer fra New Orleans På veien støtter de på flere problemer, og finner flere folk å slå følge med.
Min opplevelse er at boka blir litt repetetivt. Det er også alt for mange personer og perspektiv å holde styr på. Det er en veldig tung bok å lese, fordi det er brukt lite adjektiv og blir lite skildret. Etter min mening så er også boka blitt inspirert av « The Walking Dead». Den serien er en fantastisk serie som jeg har sett, og jeg har funnet altfor mange likheter mellom de, derfor nevner jeg det. Folkene som har blitt smittet blir skildret godt i boka. De blir beskrevet som råtne besatte og at de tåler ekstremt mye.
Første inntryket av boka var positivt. Boka startet spennende men desto mere jeg leste ble den mere og mere repetetiv. Boka fenget meg ikke i det hele tatt. Da jeg plukket ut boken så den ut som ei god bok. Da jeg leste beskrivelsen av boken forventa jeg noe litt mer realistisk. Det som irriterte meg var måten den ble skrevet på, repetetivt og lite bruk av virkemidler.Boka er bygget på en god ide men er dårlig utført. Terning kast 2


Ariba

Ariba

Skrevet av 8. desember 2015 av Ariba på Tangenåsen ungdomsskole

Ut av byen er en bok som handler om en zombie apokalypse som tar plass i USA. Den starter med at hovedpersonen, Sam, rømmer med bestevennen sin Alex og fetteren hans KJ. De bestemmer seg for å rømme fra byen før de også blir smittet av hva de først tror at er et virus, akkurat som alle andre.

Boka i seg selv er ikke så ille, det er bare temaet som ikke helt er med på å dra den opp. Temaet zombie epokalypse er et tema som jeg lett kan skjønne at er vanskelig å skrive om, fordi det finnes ikke så veldig mange vri å gjøre ting på. Dette er tilfellet her. Hele boka minner meg på serien "the walking dead" fordi ikke bare blir det brukt samme konsept, men de tingene de bruker for å kunne overleve, b.la. våpenene de brukte, er helt likt både i boka og serien. "Ut av byen" virker ikke som en original ide, men mer som en ide som har blitt manipuler på en slik måte at det ikke helt er det samme, men man kan likevel skjenne igjen ting fra serien som skjer i boka.

En ting jeg syntes at var rar er at i stedet for å være med familien og redde de som står deg nærmest i forsøket på å redde deg selv, har Sam, hovedpersonen, dratt fra dem. Hun dro fra de som stod henne nermest for å dra med bestevennen. Jeg syntes at akkurat dette her var litt urealistisk. Du kommer ikke til å forlate familien din for å dø, selv om du kanskje er sur eller hva som helst.

Hele boka sett i en helhet er helt klart ikke noe av det beste jeg har lest. Jeg fikk ikke den følelsen av å ikke kunne slutte å lese, som jeg får når jeg virkelig liker boka. Hele tingen virket ganske uorginal og for det vil jeg gi den terningkast 2.


Fabian

Fabian

Skrevet av 30. november 2015 av Fabian på Orstad skule

Boken «Ut av byen» er ganske enkelt en fantastisk bok. Det er noe med måten boken er skrevet på som får meg så fanget i den. Kanskje er det miljø beskrivelsene eller bare personlighetene til hver enkelt person. For gjennom hele boka så er det nettopp personer du blir kjent med og ikke bare verden de lever i.
Verden de lever i er jo selvfølgelig herjet at et zombie lignende virus. Et virus har spredd seg i hele Amerika, og tvinger Bestevennene Sam og Jake til å ta det desperate valget å forlate familiene i New Orleans for å prøve å overleve lenger nord. Stadig treffer de på «udøde» som de kaller dem, som gjør at tankemåten deres forandrer seg. Fra å leve fred fult i et trygt hjem i en stor by, til å komme ut i kaoset der det ikke lenger kan tas dårlige valg.
I boken følger du Sam og Jake i jakten på trygghet, og på turen treffer de på flere overlevende som en etterhvert blir kjent med. Jake har en ide om at det er trygt i Europa, og leder gruppen mot New York hvor han vil lete etter en båt.

Jeg vil ikke si at starten er perfekt. Spenningskurvene kommer og går helt frem til de kommer til New York, og det er først da boken blir umulig å legge ifra seg. For hver side du snur, vokser spenningen mer, og det er denne egenskapen av den post-apokalyptiske kategorien, forfatteren har lyktes i å få til. Boken er anbefalt til ungdommer, og jeg ville gitt denne boken en terningkast 5.


Sigurd Ose

Sigurd Ose

Skrevet av 20. november 2015 av Sigurd Ose på Grim skole

Denne boka handler om hovedpersonene Jake og Sam. etter hvert oppdager de at det er et virus som går og kan gjøre folk til zombier. Men av en eller anen grunn kaller de ikke dem for zombier. De kaller dem de udøde, de vandøde, eller de sjuke. Kanskje de bare ikke vil akseptere at de er zombier. Fordi de vet hva zombier er de har sett zombiefilmer.
Gjennom historien møter de flere folk som teamer opp med dem. Og alle står sammen for og overleve og komme seg vekk.
Personlig ville jeg gitt denne boka terningkast 4 for den gode spenninga. Nesten hver side i boka skjedde det noe spennende og sidene pleide og slutte med noe spennende som gjorde at jeg hadde lyst til og lese mer. Men jeg har lest bedre bøker før.

Hvist jeg skulle anbefalt boka til noen ville jeg anbefalt den til ungdommer som er glad i action og gore.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Tuva

Tuva

Skrevet av 29. september 2015 av Tuva på Sagatun skule

Dei er zombiar!
Ut av byen Av Anne-Eline Bolstad

Denne boka handlar om nokre tenåringar i Amerika. Eit virus som får folk til å tørste etter menneskekjøtt, har spreidd seg frå sør- til nord –Amerika, og landet bryt ut i panikk. Jake og Sam er nokre av dei fyrste som kjem seg ut av byen og reiser frå viruset. Gjennom dette eventyret blir det fleire og fleire som slår seg saman med dei.
Første tingen som plager meg er at ingen tenkjer på at viruset får folk til å bli zombiar! Rotnande, supersterke, kjøttetande og sjuke skildrar zombiar ganske godt, men dei i apokalypsen klarer av ein eller annan grunn å ikkje sjå samanlikningane. Det er sjølvsagt nemnt men aldri konkludert kva ein skulle kalle dei. Det begynte med «dei sjuke», og vidare til «dei udøde» og «dei vandøde», men aldri zombiar, sjølv om hovudpersonane viser til at dei har sett zombie-filmar og kjenner til kva ein zombie er.

Angåande skrivinga så har forfattaren brukt lite adjektiv, noko som fekk boka til å bli veldig keisam. Han fenga meg ikkje i det heile, og eg måtte nesten tvinge meg sjølv til å lese ho ferdig. Forfattaren har også prøvd å få alle med i historia som hovudpersonar, men det er lett å sjå at Jake og Sam var favorittane, fordi ho brukte deira perspektiv meir enn andre.

Etter min meining kunne dette vært eit fantastisk spel. Zombiespel er veldig populære no med kjende titlar som «The Last Of Us», og «Dying Light». Noko som boka manglar er at ingen hovudpersonar døyr, men i eit spel kan personane dø etter kor godt ein spelar, og resten må berre leve med det.

Ut av byen virka som ein god bok når eg plukka ho ut. Eg hadde lyst til å kose meg, men frustrasjonane gjorde det umulig for meg. Derfor gjev denne boka terningkast 2.

Til toppen