Under (Søsteranarkistane 1)

Hilde K. Kvalvaag, Sturla Bang Samlaget 2017 14 anmeldelser

Barneheimsjenta Ela arbeider som alle andre jenter som slave på fabrikken til tyrannen Ingmor, som styrer alt og alle med jernhand. Verda slik vi kjenner henne, er gått til grunne, organisk mat finst ikkje, personleg fridom finst ikkje, og den Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mathias

Mathias

Skrevet av 29. november 2017 av Mathias på Svensedammen skole

Under-Sturla Bang og Hilde K. Kvalvaag

Ela lever i Zeijang-Volvo og arbeider på fabrikken der som slave sammen med mange andre jenter. En som styrer der heter Ingmor som styrer alle med jernhånd og liker ikke og vise noe nåde. Ela liker ikke og være en slave, så hun prøver og gjøre et opprør med det blir hardt slått ned på. Dette fører til en helt ny verden for Ela, men det eneste hun tenker på er å finne lillesøsteren Sika.

Boka er spennende fra starten og helt til slutten. Det var litt vanskelig og lese på starten fordi boka var på nynorsk, jeg tenkte at jeg ikke orka å lese boka fordi den var på nynorsk, men etter det første kapitlet så fikk jeg interessen for boka og samtidig så lærte jeg mye nynorsk. Boka hadde mange spenningskurver og mange vendingspunkter dette gjorde til at boka beholdt spenningen hele tiden, som gjorde til at man ville bare fortsette og lese.

Jeg likte denne boken fordi det var alltid spenning og jeg ville bare lese og lese. Boka var også ganske alvorlig fordi den hadde mange grusomme ting, men det var også en del at den ble spennende. Denne boka er noe helt for seg selv.

Jeg anbefaler denne boka får ungdommer. Fra 13 og oppover.

Terningkast: 5


Emma

Emma

Skrevet av 28. november 2017 av Emma på Grov skole

«I Zeijang-Volvo held vi kvarandre i hendene»
Verden slik vi kjenner den i dag finnes ikke lenger. 3 utrydninger er gått forbi og man må leve på en helt annen måte nå enn før.
Ela lever i Zeijang-Volvo og arbeider på fabrikken der som slave sammen med resten av jentene. Ingmor styrer alle med jernhånd og viser ingen nåde. Ela blir lei av å være slave og gjør opprør, dette fører til en helt ny verden for Ela og alt forandrer seg. Kanskje hun til og med kan klare å finne lillesøsteren sin Sika igjen?
Ingmor skyr ingenting men Ela har noe Ingmor trenger.
Boken var spennende fra start til slutt. Det var litt vanskelig å forstå seg på boken i starten fordi i tillegg til norsk brukes et annet språk som man finner ordlisten til bakerst i boken. I starten irriterte det meg, men det var virkelig med på å gi boken et personlig preg. Det er spenning og vendingspunkter gjennom hele boken. Den ble aldri kjedelig og det skjedde alltid noe nytt som fikk deg til å fortsette å lese. Du blir dratt inn i en helt ny verden når du leser denne boken fordi alt er nytt, men samtidig så gjenkjennelig. Du skjønner og kjenner deg igjen i det selv om alt er nytt og uforståelig.
Boken er noe helt for seg selv og får deg til å filosofere en del. jeg ble ganske frustrert når boken var slutt fordi det var fortsatt mye jeg ikke hadde fått svar på. Detter har da sin forklaring i at «Under» bare er første bok i serien «søsteranarkistane»

Det beste med boka er originaliteten. Den er helt nytenkende og får deg til å filosofere over mange ting.
Boken har ingen svakhet spør du meg. Jeg kunne ikke endret på noe om jeg hadde fått sjansen.
Denne boken burde virkelig nomineres til uprisen.
Terningkast 6


Lana

Lana

Skrevet av 27. november 2017 av Lana på Presterød ungdomsskole

Under-Sturla Bang og Hilde K. Kvalvaag

Skal jeg være ærlig? Jeg skjønte ikke mye av denne boka fordi jeg er ikke skjønner nynorsk selv. Men av det jeg fikk med meg handlet denne boka om en jente som heter Ela. Ela er en barnhjemjente. Hun jobber som en slave på en fabrikk for en dame som heter Ingmor. Verden har gått "under". Og det er mye du ikke for tilgang til. Ela har noe Ingmor vil ha, men får hun det?

Som jeg sa tidligere skjønte jeg ikke så mye. Jeg tenker at denne boka her passer til folk som skjønner nynorsk og ikke forventer spenning hele tiden.

Terningkast: 4


Gabija

Gabija

Skrevet av 23. november 2017 av Gabija på Sigdal ungdomsskole

Barneheimsjenta Ela arbeider som alle andre jenter som slave i produksjonshallene i Zeijang-Volvo. Tyrannen Ingmor styrer alt og alle med jernhand. Verda slik vi kjenner ho er gått i grunne, organisk mat er ikkje å oppdrive, personleg fridom finst ikkje, og den som ikkje passar seg og gjer som ho er beden om, hamnar på blotappingsbenken og kan ende med å måtte bøte med livet. Ein dag får Ela nok av undertrykkinga og manar opprør. Det er farlegare enn ho anar, og Ingmor treng noko berre Ela har …

Jeg likte denne boka ganske godt. Jeg likte spesielt at det var oversiktlig. Boka hadde små spenningstopper som blei mer og mer spennende. Boka var ganske alvorlig fordi den handla om ganske så mange grusomme ting, men den var kjempe spennende i tillegg! Denne boka er noe helt for seg selv!

Jeg vil anbefale boka for ung ungdom. Kanskje fra 13 og oppover.
Terningkast: 5

Til toppen