Under (Søsteranarkistane 1)

Hilde K. Kvalvaag, Sturla Bang Samlaget 2017 14 anmeldelser

Barneheimsjenta Ela arbeider som alle andre jenter som slave på fabrikken til tyrannen Ingmor, som styrer alt og alle med jernhand. Verda slik vi kjenner henne, er gått til grunne, organisk mat finst ikkje, personleg fridom finst ikkje, og den Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sunniva midttveit

Sunniva midttveit

Skrevet av 24. oktober 2018 av Sunniva midttveit på Den norske skole i Costa Blanca

Hei! Jeg er Sunniva fra 9. klasse
Denne boken handler om noen jenter som er slaver på en fabrikk, for å overleve må de høste inn blod og innvoller. Etter å ha levd på den fabrikken lenge nok skjønner jentene at de som eier fabrikken dreper jenter. Så de tenker at de må si fra til de andre jentene.

Jeg er ikke så fornøyd med denne boken, den var litt forvirrende og spesielt siden den er på nynorsk. Den beskrev karakterene bra, men den hoppet veldig fra en hendelse til en annen. Den hadde en bra historie, men ikke min type bok.

Jeg gir denne boken terningkast 3.


Margit Trondmo

Margit Trondmo

Skrevet av 15. desember 2017 av Margit Trondmo på Granmoen oppvekstsenter

En rar opplevelse frem i tid:

Boka Under er satt i fremtiden, noe jeg ikke liker. Den er også skrevet på nynorsk, og det gjør at jeg synes det blir vanskelig å følge med på hva som skjer fordi jeg må tenke så mye på hvert nynorske ord betyr.

Boka handler om noen jenter som er innestengt i en fabrikk og er satt som slaver, de får ikke mat og må derfor høste inn blod og innvoller de trenger for å overleve. Etter å ha levd inne på fabrikken en stund, skjønne jentene hva de som eier dette bygget mener. de dreper jenter, men da skjønner jentene at de er nødt til å slå tilbake.

Det er mange gode beskrivelser i denne boka, synes jeg, men allikevel var den ikke noe for meg. jeg er ikke glad i grøss, og denne ble litt for voldsom. man hopper en del mellom karakterene, så når man har fått hørt om den første begynner man på en ny. det gjør det vanskelig å følge med, og når den i tillegg var på nynorsk ble det ikke lettere akkurat.

Jeg synes det var veldig bra at det var satt inn kart i boken, det gjør at det blir lettere å følge med på hva som skjer og hvor det skjer.

boka får terningkast 3 fra meg, fordi den var litt spennende og interessant. Den får heller ikke noe bedre på grunn at den stod på nynorsk og det var vanskelig å følge med.


Martine

Martine

Skrevet av 15. desember 2017 av Martine på Kårvik skole

Hei! Jeg er en 10. klassing som ikke er spesielt glad i å lese. nynorsk er ikke min sterke side så dette var en interessant opplevelse.

Denne boken er satt i framtiden. Jenter er på en fabrikk og holdt som slaver for at andre skal kunne høste inn blod og innvoller de trenger for å holde seg i live lengre. Jentene på fabrikken begynner å skjønne at de som jobber der, dreper jentene. Da begynner de å slå tilbake.

Historien var bra, men det var mye som kunne ha vært bedre.
Jeg synes at det er dumt at oversettelsene på ordene er helt bakerst i boka. Ikke alle legger merke til det så de bare leser boken uten å forstå hva ordene betyr. selv ikke jeg oppdaget oversettelsene da jeg var halvveis ferdig med boka.
Det er mange ord også som er bare kastet ut i boka mens karakterene sier noe. Jeg synes dette var litt rart men skjønner at det skal skape en effekt.
Boken er også litt rotete når det kommer til hvem som forteller historien, eller hvem leseren følger. Plutselig så leser jeg om en annen karakter rett etter den første. Dette gjorde at det ble litt vanskelig å få med seg hva alle gjorde. Det ble mye hopping mellom handlingene. Føler at en mer utdypende bakgrunnshistorie hadde vært bra.

Skal ikke bare si dårlige ting så her er noen ting som var bra med boken;
Likte at det ble satt inn et kart i boken! det var en god ide! Historien var spennende og original.

Jeg gir denne boken terningkast 4


Oliwia

Oliwia

Skrevet av 15. desember 2017 av Oliwia på Luster ungdomsskole

«… vi held kvarandre i hendene» 
Eg synes at Boka Under av Sturla Bang og Hilde K. Kvalvaag er ganske kreativ og veldig spennande. Eg vil gi denne boka terningkast 5.  
Spenningen begynner heilt frå starten av. Det gjer at det blir kjekt å lese den. Boka er fantastisk og kanskje noko gonger ei skummel historie. Den har gode skildringar som gjer at eg kan veldig lett leve meg inn i den. 
Det var litt vanskeleg på  starten, fordi eg visste ikkje heilt kva som skjedde, men etter kvart som eg las var det berre betre å forstå, og å sette seg inn i handlinga.  
I boka er det nokre ord som eg trur var på latin. Det gjorde boka enda meir spennande og meir kreativ. Det som eg ikkje likte med den var at ordliste med desse orda var heilt bak i boka, so da måtte eg blad heile tida bak i den. Det hadde vore enklare om ordforklaringane stod på same sida som ordet.  
Boka handler om Ela som er slave i produksjonshallane i Zeijang-Volvo. Det er Ingmor som styrer alle på ein veldig streng måte. Zeijang-Volvo er delt inni forskjellige sektorar. Det er strenge straffar for ikkje å passe seg, eller gjere slik dei skal.  Herskaranei tappar blod og organ frå jenter. Då Ela får vite om dette vil ho gjere opprør. Då Ingmor får vite om opprøret  kallar ho Ela for terrorist,  og krev at dei skal ta Ela til fange.  Ho må komme seg unna og gøyme seg.  
Eg vil  anbefale den for alle. 


Kjerstin Granås

Kjerstin Granås

Skrevet av 14. desember 2017 av Kjerstin Granås på Rosten skole

Under

Ela er fanget i en av de mange sektorene og lederne deres er ikke sånn som mage tror. De blir straffet for å ikke høre etter og blir sendt til rød sektor. Hva skjer hær, og hva er greia med alle rottene?

Boken har en egen historie og er skrevet bra. jeg syntes den var noe tung å lese og ble ikke spenene før ganske langt ut i boken men når det ble spennende var historien bra. Det var ikke så mange spenning topper i historien og dette gjorde også boken litt tyngre.

Men ellers er det ganske kult at de har brukt andre ord i boken som står skrevet bak i boken i en egen ordbok. Det er også noen ord her som ikke var forklart som navnet på plassen de var..

Jeg velger å gi denne boken en 3 fordi jeg var forvirret mye i mens jeg leste boken. Og jeg fikk aldri noe onkli bilde av hvor de var og hva navnet på plassen egentlig var.

Vis flere anmeldelser

Til toppen