Under snøen

Monika Steinholm Vigmostad & Bjørke 2017 17 anmeldelser

Det er snart jul, men julestemninga har drukna under flere tonn med snø. Og mens snøen fortsetter å lave ned, stenger den veier og hjerter. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å bli forelska i Vegard. Edor Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jente, 15

Jente, 15

Skrevet av 16. november 2017 av Jente, 15 på Torpa barne- og ungdomsskole

Under snøen er en kjærlighetsroman med to deler. Den første delen handler om Niklas og Gunn, mens den andre handler om Jens og Edor. Boka blir skrevet i fra flere perspektiver enn bare ett- noe jeg likte veldig godt. Slik ble lettere å skjønne hva de andre karakterene tenkte og følte.
Jeg levde meg fort inn i boka, og det var noen ganger vanskelig å legge den fra meg.
Handlingen i del1 var ikke så spesiell, føler jeg har lest det flere ganger. Men del2 hadde en mer unik handling. Jeg synes boka var ganske bra, fordi den hadde en fin spenningskurve, men samtidig syns jeg den mangla det lille ekstra for å være en vinnerbok. Den skiller seg ikke så ut. Derfor gir jeg boka terningkast: 5-


Laila Løvheim Hakkam

Laila Løvheim Hakkam

Skrevet av 9. november 2017 av Laila Løvheim Hakkam på Grim skole

Uoriginal kjærlighet

I boka Under snøen møter vi Gunn og Niklas som begge venter på et romantisk julemirakel. Jens prøver å glemme Edor som stakk av til Brighton og Vegar er hodestupt forelsket i Jens.

I begynnelsen av boka ble jeg interessert i å lese videre, men ikke noe mer enn det. Jeg syntes at den var litt forvirrende og ikke så veldig spennenes. Forfatteren greide bra å skildre handlingen, men ikke å holde på spenningen som for min del ikke var der. Dette er en frittstående oppfølger til to andre bøker, så det ble heldigvis ikke noe tull med en forhistorie jeg ikke visste om. Om man kan sammenligne denne med Skam, syntes jeg ikke. Under snøen er helle ikke så veldig original og jeg føler at jeg har lest mange sånne bøker. Boka var god, men ikke god nok til å bli nominert til Uprisen syntes jeg.

Under snøen passer egentlig for de fleste, både for ungdommer helt ned i 12 år alderen og opp til 17. Siden den ikke hadde noen tydelige spenningstopper så bør man være glad i å lese en bok som holder samme tempo på alle 240 sidene. Jeg gir boka terningkast 4-, siden historien var god, men ikke spennenes nok.


Ingalill

Ingalill

Skrevet av 9. november 2017 av Ingalill på Torpa barne- og ungdomsskole

Under snøen av Monika Steinholm
Det er fire ungdommer i boka som heter Gunn, Niklas, Jens og Edor. De er hovedpersonene i boka. Jens prøver og bli forelsket i Vegard og Edor har dratt til Brighton for og glemme alt. Niklas er forelsket i Gunn men Niklas blir helt knust når han sier det er slutt. Jeg trodde at boka skulle være kjedelig, men den var faktisk veldig spennende og den hadde bra innhold. Men boka var litt rotete fordi det hoppet fra person til person, og litt vanskelig og forstå. I denne boka er det mye sjalusi og ungdomsproblemer. I den første boka ble vi kjent med Gunn sitt univers. Jeg vil anbefale denne boka til ungdommer fordi det er mye ungdomspråk. Det er mye kjærlighetshistorier og sorg, men sånn er denne verden og boka viser hvordan verden er i dag. Det er sånn ungdommer er. Jeg ville egentlig bare lese og lese fordi det var så spennende. Og jeg vet hvordan verden er i dag og hvordan ungdommer er, så boka var litt lett og forstå. Jeg gir boka terningkast 4.


Anna Heggen

Anna Heggen

Skrevet av 30. oktober 2017 av Anna Heggen på Harestua skole

UNDER SNØEN – Monika Steinholm
I boken skrevet av Monika Steinholm møter vi de fire ungdommene Gunn, Niklas, Jens og Edor. Gunn prøver å klare seg uten Niklas, Jens prøver å bli forelska i Vegard og Edor har dratt til England for å glemme alt.
Jeg syntes denne boken er veldig bra, den blir liksom aldri kjedelig selv om det ikke er noen ekstreme spenningsmomenter. Forfatteren bruker et ungdommelig språk som er naturlig og forståelig. Man får virkelig lyst til å vite mer om hva som skjer videre når man har lest ut boken. Det eneste som kanskje trekker ned litt er at det kan bli litt forvirrende når boken hopper fra person til person, men så lenge man er bevisst på det og følger med når man leser er det ikke noe problem.
Jeg syntes at denne boken burde bli nominert til U-prisen, og vil gi den et terningkast 5.


Emma sofie kruse

Emma sofie kruse

Skrevet av 20. oktober 2017 av Emma sofie kruse på Grim skole

Under snøenDet er en bok som handler om juledrama og kjærlighet mellom ungdommer.
Første gangen jeg så denne boken var jeg veldig usikker på hva boken kom til å handle om og om jeg kom til å like den eller ikke. Siden når jeg så omslaget på boka så trodde jeg at det handlet om noe helt annet enn det det egentlig gjorde,men etter jeg leste boka så synes jeg fortsatt ikke det ga helt mening med innholdet.
Og jeg synes det ble litt mye frem og tilbake mellom de forskjellige karakterene, og jeg skulle ønske at det var litt mer om Niklas og Gunn. Men ellers så syntes jeg at det var en god bok som jeg kan se for meg at folk på min alder og eldre kan synes være gøy å lest. Og under snøen er en veldig enkel bok å komme inn i, selv om jeg ikke har lest de andre bøkene så skjønte jeg hva det handlet om, siden de forklarer veldig godt hva som skjer i boka. Så jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen