Under snøen

Monika Steinholm Vigmostad & Bjørke 2017 17 anmeldelser

Det er snart jul, men julestemninga har drukna under flere tonn med snø. Og mens snøen fortsetter å lave ned, stenger den veier og hjerter. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å bli forelska i Vegard. Edor Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emma Maria Sognnes Heltne

Emma Maria Sognnes Heltne

Skrevet av 19. oktober 2017 av Emma Maria Sognnes Heltne på Luster ungdomsskole

Under Snøen

Dette er ei bok om jula, kjærlegheit og skeiv ungdomskjærlegheit.

Under snøen er ei bra bok. Det vart litt vanskeleg å få med seg alt av og til, fordi det skjedde so mykje. Men det var ei spennande, rar og morosam bok.

Terningkast: 4+

Det er snart jul, det er kaldt og det lavar ned med snø kvar dag. Vegane blir stengde og straumen går. Julestemninga har drukna under fleire tonn med snø.

Gunn prøver å klare seg utan Niklas, men innser at ho treng han. Uansett kor mykje Niklas prøver å gløyma Gunn, er Gunn det einaste han tenker på når han er med Karianne. Vegard er forelska i Jens. Jens prøver å bli forelska i Vegard, men han klara ikkje å gløyma Edor. Edor har reist til Brighton og prøver å gløyma alt.


Pia Døsen Walaker

Pia Døsen Walaker

Skrevet av 5. oktober 2017 av Pia Døsen Walaker på Luster ungdomsskole

"Under permen"
Då eg fyrste gong skimta framsida av boka «under snøen», tenkte eg at dette var ein naturkatastrofe og ein kamp om overlevelse. Det var det ikkje, men likevel var det ei spennande bok, sjølv om eg forventa noko anna.
Det er jul og stillheita skal til å senke seg, medan det lavar ned med snø dagen lang, vegane blir stengte og straumen går. Handlinga går ut på kjærlegheit, knuste hjerter, forvirring, venner og familie. Eg tykkjer forfattaren har vore god til å skrive, han set seg direkte inn i kva ein ungdom tenkjer, seier og føler. I boka får forfattaren godt fram alle sine tankar, skildrar karakterane fint, og eg som lesar får med meg alle sine meiningar og synspunkt.
Nokre plassar var det vanskeleg å fylgja forfattaren heilt, men til sjuande og sist tykkjer eg dette er ei bok som kan passe alle ungdommar. Eg vil gje denne boka terningkast 5+.


Stine Louise Haakenstad

Stine Louise Haakenstad

Skrevet av 30. september 2017 av Stine Louise Haakenstad på Harestua skole

Første gangen jeg så denne boken var jeg veldig skeptisk til om dette var noe jeg kom til å like eller ikke. Omslaget var den gang ikke noe jeg helt skjønte, men nå etter jeg har lest boken syntes jeg omslaget passer veldig godt til handlingen i boken. Omslaget på boken gjenspeiler veldig godt hvordan boken er. Gunn og Niklas sammen for alltid, Jens og Edor glir fra hverandre.

Under snøen er en veldig bra bok, den oppsummerer veldig godt alt hva vi ungdommer går igjennom. Alt fra kjærlighetssorg til foreldre som ikke respekterer valgene våre. Ikke nok med at innholdet i boken er veldig bra. Forfatteren har skrevet boken på en veldig god måte, de ordene hun bruker er ord vi ungdom også bruker, og det blir derfor lettere for oss å sette oss inn i boken. Hun har også fått med en del spenningstopper.

Det eneste jeg syntes trekker ned litt er at historien om Niklas og Gunn blir stoppet litt tidlig, jeg syntes den kunne vært litt lenger så vi fikk vite bedre hva som skjedde. Men alt i alt en veldig god bok som jeg sterkt anbefaler til alle som liker kjærlighet og en spennende hverdag. Jeg gir boka en 5'er.


Shane Ye Yint

Shane Ye Yint

Skrevet av 28. september 2017 av Shane Ye Yint på Kårvik skole

Boken "Under Snøen" er litt kjedelig for meg. Jeg er ikke vant til å lese kjærlighets bøker og
boka er veldig rotete og vanskelig for meg til å forstår. Boka har ikke så mange spenningstopp. 2 terningkast fra meg.


Vegard Lauritsen

Vegard Lauritsen

Skrevet av 28. september 2017 av Vegard Lauritsen på Kårvik skole

boken "under snøen" er utrolig rotete og vanskelig å forstå. det er ingen vanskelige ord eller noe men noen plasser står det ikke hvem hovedpersonene snakker med eller det blir vanskelig å forstå hva som egentlig skjer. jeg må dessverre gi denne boken terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen