Under snøen

Monika Steinholm Vigmostad & Bjørke 2017 17 anmeldelser

Det er snart jul, men julestemninga har drukna under flere tonn med snø. Og mens snøen fortsetter å lave ned, stenger den veier og hjerter. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å bli forelska i Vegard. Edor Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Christina Amelie Dugan

Christina Amelie Dugan

Skrevet av 15. desember 2017 av Christina Amelie Dugan på Grim skole

I boken under snøen møter vi fire ungdommer. Gunn, Niklas, Jens og Edor. Boken er delt opp i to deler. Del 1 handler om Gunn, Niklas, og del to handler om Jens og Edor.

Under snøen er en kjærlighetsroman. Vi får høre forskjellige historier, fra forskjellige synspunkt. Gunn og Niklas er forelsket, men lykken har et endepunkt når eks-kjæretsen Karianne kommer inn i bildet igjen.
Jens og Edor glir sakte, men sikkert fra hverandre. Edor reiste til Brighton for å komme seg bort litt, men Jens er i tankene hvert minutt.

Det er en god ungdomsbok. Jeg synes at boken var litt treig i begynnelsen, men det kom seg etter hvert. Den har et lett språk, og et aktuelt tema. Boka får fram hvor mye noen ungdommer faktisk må «deale» med i løpet av ungdomstiden.
Terningkast 4


Henriette

Henriette

Skrevet av 15. desember 2017 av Henriette på Ringshaug ungdomsskole

Boka er spennende fra start til slutt og er like spennende som de andre to bøkene i serien. Det er også veldig bra at den ikke er så avhengig av de andre bøkene, så man trenger ikke ha lest de for å skjønne handlingen. Boka var vanskelig å legge fra seg. Det tok meg kort tid å lese den. Jeg synes at denne boka burde bli kåret til årets uprisen bok.


Malin Helgerud

Malin Helgerud

Skrevet av 14. desember 2017 av Malin Helgerud på Guskogen skole

Under snøen- Monika Steinholm
Vi møter de fire ungdommene Gunn, Niklas, Jens og Edor.
Del 1 handler om Gunn, Niklas og deres fortelling.
Snøen daler ned fra himmelen, det er Desember og Gunn og Niklas er lykkelige og forelska. Lykken snur seg fort til sorg og hjertesorg da ex- kjæresten Karianne og denne mystiske faren til Gunn dukker opp. Karianne er ute etter å vinne tilbake Niklas, og faren til Gunn ønsker å være en del av hennes og morens liv.

Del 2 handler om Jens, Edor og deres fortelling.
Jens prøver å forelske seg i Vegard, men uansett hvor hardt han prøver å ikke tenke på Edor er det umulig. Edor har stukket av til Brighton og prøver å glemme alt. Han blir lenger enn han hadde planlagt og vil ikke tilbake.

Jeg synes begge fortellingene var ekte og dramatiske. Forfatteren brukte et godt språk for ungdom. Jeg likte spesielt fortellingen til Niklas og Gunn og forelska meg i handlingen. Det ble til og med en del tårer.
Historien til Jens og Edor var litt kjedelig i starten, men absolutt bra!
Terningkast: 5
LES DET!


Mykhaylo Lukianets

Mykhaylo Lukianets

Skrevet av 7. desember 2017 av Mykhaylo Lukianets på Gulskogen Skole

Vær så snill husk meg når jeg er borte. Hver kveld står jeg utenfor vinduet ditt, Heathcliff

-Din Catherine

Under Snøen er en kjærlighetsbok. Den første halvdelen forteller om Gunn og Niklas. Den andre om Edor og Jens. Gunn og Niklas er to ungdommer som hele tiden misforstår hverandre og blir på grunn av dette uenige. Til slutt skjønner de at det var kun misforståelser. Edor og Jens er homofile. Etter en krangel med familien drar Edor til England hvor det hender mye rart. Etter et halvt år, kommer han tilbake, og der stopper historien.

Denne boka var lettlest og fikk meg inn i handlingen. Det var morsomt å se hvordan forholdene mellom personene utviklet. Språket var godt og forståelig, og det var et par morsomme ord og uttrykk. Boka passer godt for ungdom og jeg synes forfatteren klarte det godt. Teksten var passe lang og ganske spennende. Det var et godt tempo i boka, og det skjedde noe hele tiden.

Handlingen foregikk i Nord-Norge. Det var morsomt at forfatteren tok med kulden snøen og at strømmen gikk. Det gjorde handlingen litt mer intens på den måten at det var kaldt i huset og det var ikke strøm. Så personene tilbrakte mesteparten av tiden ute. Og forholdene mellom personene var like kalde som været ute.

Boka oppslukte meg i en viss grad og jeg synes forfatteren gjorde en god jobb.

Jeg gir denne boka terningkast 5

LesDet 07.12.2017


Ida Kveum Krågsrud

Ida Kveum Krågsrud

Skrevet av 24. november 2017 av Ida Kveum Krågsrud på Harestua skole

Under snøen er en fengende ungdomshistorie som passer for ungdom som interesserer seg for kjærlighetsdramaer. De forsjellige kapitlene kan være litt forrvirrende, men ellers er boken lett og enkel å forstå. Bør nomineres!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Emma sofie kruse

Emma sofie kruse

Skrevet av 20. oktober 2017 av Emma sofie kruse på Grim skole

Under snøenDet er en bok som handler om juledrama og kjærlighet mellom ungdommer.
Første gangen jeg så denne boken var jeg veldig usikker på hva boken kom til å handle om og om jeg kom til å like den eller ikke. Siden når jeg så omslaget på boka så trodde jeg at det handlet om noe helt annet enn det det egentlig gjorde,men etter jeg leste boka så synes jeg fortsatt ikke det ga helt mening med innholdet.
Og jeg synes det ble litt mye frem og tilbake mellom de forskjellige karakterene, og jeg skulle ønske at det var litt mer om Niklas og Gunn. Men ellers så syntes jeg at det var en god bok som jeg kan se for meg at folk på min alder og eldre kan synes være gøy å lest. Og under snøen er en veldig enkel bok å komme inn i, selv om jeg ikke har lest de andre bøkene så skjønte jeg hva det handlet om, siden de forklarer veldig godt hva som skjer i boka. Så jeg gir boka terningkast 3.

Til toppen