Ufo! Ufo!

Tore Aurstad Cappelen Damm 2013 8 anmeldelser

David Hansen, er tretten. Denne høsten skjer det to skjellsettende begivenheter i livet hans. Han deltar i Kvitt-eller-dobbelt, der han ryker ut på 24 000-kroners spørsmålet, og venninnen, Karine, klassens mest populære, blir sporløst borte. David er sykelig opptatt av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Peder Tinius

Peder Tinius

Skrevet av 11. desember 2013 av Peder Tinius på Tostad Ungdommskole

Tittel: UFO UFO
Sjanger: Fantasy
Sidetall: 509
Bokmål
Innholdsreferat:
David er 13 år, han er med i Kvitt eller Dobbelt om verdensrommet, der han får et slags blackout, hvor han hører stemmer. Karine er venninnen hans, en dag forsvinner hun på mystisk vis. David bestemmer seg for å finne henne og mener han har fått kontakt med romvesene hun er kidnappet av. Han drar til Hessdalen for å finne henne. Deretter rømmer han hjemmefra, og vi blir med han på veien dit.
David er en sånn person som kan alt som er verdt å vite om verdensrommet, og mye mer.
Boken har en tendens til å bli «nerdete» noen ganger, det er mange typer prinsipper og teorier, om kjente matematikere og deres formler. Jeg tror kanskje den mister noen lesere her.
Boka er ganske troverdig, men kan bli litt vanskelig å tro på litt lenger inn i handlingen, det tar ikke veldig lang tid før boka blir spennende, men når den blir spennende blir det skikkelig spennende, mange gode spenningstopper.
Selv synes jeg boka var litt treg i starten, men tok seg fint inn igjen. Tore Aurstad kunne kanskje droppet noen av alle av de prinsippene og kvantefysikken. Jeg anbefaler boken til de som liker å lese og er interesserte, og leser en god del.
Terningkast: 5


Peter Wik

Peter Wik

Skrevet av 11. desember 2013 av Peter Wik på kjøllefjord Skole

Styr unna, dra til Kina
UFO UFO er en bok som er skrevet av Tore Aurstad. Han tror også at det finnes noe der ute i verdensrommet. Boka handler om David som kan veldig mye om verdensrommet og fysikk. En dag forsvinner venninnen hans Karine.
Han får en del hint om at Karine var bortført av romvesner.
Boka skuffet meg veldig mye. Jeg hadde faktisk store forhåpninger til denne boka. Jeg trodde at boka skulle bli spennende. UFO UFO er en bok med stort mellomrom mellom poengene. Det tok lang tid før boka ble spennende og artig å lese. Det er veldig mye som står i parentes av en eller annen grunn.
Boka var i tillegg tung og lese. Den var så kjedelig å lese at jeg stoppet på side 114. Vist du skal lese denne boka bør du være en lesehest 10 000.
Terningkast 2. Jeg savner action og spenning.


Sol Pauline Hansen

Sol Pauline Hansen

Skrevet av 11. oktober 2013 av Sol Pauline Hansen på Kila skole, 9A

UFO! UFO!

Tretten år gamle David Hansen bor med sin helt vanlige familie, sin helt vanlige mor, sin helt vanlige far, og en helt vanlig katt kalt Darwin. Det eneste som ikke er helt vanlig er hans brennende interesse for verdensrommet, og alt i det. Han deltar i kvitt eller dobbelt, og har store ”problemer” med 24 000kr spørsmålet, og enda verre… hans gode venninne Karine forsvinner på mystisk vis. David begynner å lete etter henne, og blir etter hvert overbevist om at Karine er blitt kidnappet av romvesener. På ferden han legger seg ut på, må han gjennom alt mellom himmel og jord for å redde Karine.

Denne boken er skrevet av Tore Aurstad, en forfatter med en livlig fantasi. Boken kan til tider være ganske tunglest, men den har noen gode spenningstopper, og det var en helt OK bok, med mye fakta i. UFO! UFO! Er skrevet på en måte som får deg til å lære noe for hver eneste side du leser, men jeg anbefaler bare denne boken for spesielt interesserte 14-16 åringer.

Anbefaler jeg boken: Nei

Til toppen