Udyr

Kristine Tofte Gyldendal 2019 6 anmeldelser

Amund er skolelei og føler seg som en taper. En fredag i juni sender læreren ham til en avsides gård for å se om en praksisplass kan være noe for ham. Amund tviler. Bonden stikker av med en gang han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sunniva Maria

Udyr

Skrevet av 13. november 2019 av Sunniva Maria på Grov skole

Boka handler om Amund som er skolelei. Han blir tilbudt en praksisplass på Bru gård. Gården eies av Agnar Bru, og det ikke Amund vet er at Bru skal reise vekk så han bli alene om å passe gården. Men etter hvert finner han ut at han ikke er alene om å gjøre det allikevel. Ut i boka kommer også Ida, jenta han er forelsket i, og skal hjelpe han med å passe gården. De utforsker det Agnar Bru har sagt at de helst ikke skal gjøre, og finner ut at det er norrøne dyr på gården. Ut i boka er kommer det norrøne guder inn i bildet, og det blir en kamp på liv og død.

Opplevelsen min av boka er forvirrende. Jeg skjønte bare mindre og mindre etter hvert som jeg leste videre. Det var så mange handlinger som kom fra forskjellige perspektiver, og i tillegg så var det for mange karakterer for min del. Jeg likte at det meste handlet om Amund og Ida, men det ble litt vanskelig å lese boka til tider. Mye ord og nye handlinger hele tiden.

En positiv side av boka var at det var en måte å skrive bok på som jeg aldri har lest før. Det med at det var flyvende griser og udødelige dyr synes jeg var en god handling.

Jeg vil si at Udyr er en bok for de som liker å lese veldig lange bøker. Etter hvert ut i boka skjønte jeg at dette kommer til å bli en lang bok. Men hvis du liker mange handlinger og mange perspektiv så vil jeg si at du bør lese denne boka. Den var interessant, og den hadde et morsomt tema.

Terningkast: 3/6

Til toppen