Ubetydelig, men redd

Eli Renate Bye Sørensen Fortet 2021 7 anmeldelser

Max er tjueen år og har vært lidenskapelig opptatt av universet hele sitt liv. Max kan alt om sorte hull, dvergplaneter og antimaterie, men han er veldig sjenert og klarer i hvert fall ikke å snakke med jenter. Redningen kommer Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ranka

Ubetydelig, menn redd

Skrevet av 25. november 2021 av Ranka på Varteig barne- og ungdomsskole

Boka “Ubetydelig, menn redd” var en bra bok, jeg likte godt at boka hadde korte kapitler, men den var vanskelig å lese, det var store tidsforskjeller i boka som gjorde det vanskelig å lese.

Boka om Max som forelsker seg i Nova som har en hjertefeil og hjelper henne gjennom den siste perioden av livet. Det er både drama og romantikk. Og jeg at når man leser så lever mann seg inn i fortellingen. Den er trist og fin, men rar, jeg syntes ikke at dette er noen bok for meg, den var ganske åpenbar som fikk meg til å skjønne hva som kommet til å skje med en gang historien begynte.

Forfatteren beskriver detaljer veldig godt, altfor godt. Jeg liker å leve meg inn i fortellingen når jeg leser og jeg gjorde det, men på en annen måte, som jeg ikke likte. Det er litt vanskelig å skjønne akkurat hva den handla om, det er lett å skjønne at han forelsker seg i en syk jente også blir det bare masse kaos med det, men som en kjærlighets historie og er dette ikke så mye romantisk i historien, den er også realistisk, eller skal være det, men den får meg til å se på boka som en litt urealistisk bok.

Max er sjenert og tørr som regel ikke snakke med andre jenter, men med Nova var det noe annerledes, noe som ikke var som de andre, men raskt oppdager Max at Nova har en hjertefeil. Etter dette er det mye med sykehus, familie og forholdet til Max og Nova. Jeg skjønte med en gang historien om Nova og Max begynte at det kommet til å skje noe med Nova.

Dette er en kjedelig bok som jeg ikke likte så godt. Jeg anbefaler denne til både gutter og jenter som liker romantiske bøker og som liker å leve seg inn i boka når man leser. Dette er en bok som jeg ikke liker selv, men som andre kan like. Jeg gir denne boka en 3/6.


Ingrid (13)

ekte, men uekte

Skrevet av 11. november 2021 av Ingrid (13) på Varteig barne- og ungdomsskole

Denne boka passer ikke meg, den er altfor rar. Jeg klarte ikke å lese denne boka ferdig, fordi det var bare kjedelig, men jeg kan veldig godt skjønne at andre elsker denne boka. Boka virker som at den skal være realistisk, som den er, men den er litt urealistisk for å være en realistisk bok. Det føles ut som at man leser mange sider, men kommer aldri lengre i historien. Det er veldig detaljert beskrevet, men det viktigste er ikke beskrevet som gjør det vanskelig å lese.

Boka er skrevet for 12-15 åringer, men handler om 21- åringer, som gjør det vanskelig å relatere med historien, som er en kjærlighets historie. Karakterene er unormale, som er konseptet med boka, men er urealistiske.

Boka følger Max som møter nova på en fest. Max bor alene med en venn i bestemors gamle leilighet. Etter Nova blir med Max hjem skjer det noe rart med Nova og ho må på sykehus. Etter det er det mye rart som skjer og mye kaos.

Hvis jeg skulle si noe bra med boka hadde det vært at det er passe lange kapitler, det dumme med det er at kapitlene henger ikke sammen. Det er lang tidsforskjell mellom hvert korte kapittel, som gjør at det er vanskelig å komme seg inn i historien igjen. Boka er vanskelig å lese fordi det går sakte, men raskt. Boka hopper ofte frem eller tilbake i tid og man vet ikke helt når det bytter.

Boka er veldig forutsigbar, ingenting overasket meg, selv om det skal være spennende kjedet jeg meg. Jeg slet meg gjennom hele boka og gruet meg til å måtte lese den. Det er slitsomt å lese boka og språket er veldig moderne, men på en umoderne måte.

Jeg personlig har lyst til å skrive litt i fremtida og ser etter bøker som kan inspirere meg til bedre måter å skrive på, men denne boka hjalp meg ikke med det. Utseende på boka er et fint bilde som gjorde at jeg begynte å lese denne boka.

Noe som jeg trodde kom til å være, som jeg tror hadde gjort boka my bedre er hvis det hadde vært to jenter eller to gutter som var sammen. Det hadde vært bedre i min mening. Etter så langt jeg har lest, ville jeg gitt den terningkast 2. Det ble en to-er fordi jeg ikke vet slutten, den kan ha vært veldig bra.


Nadine A. Obini

Kjedelig kjærlighetsroman

Skrevet av 9. november 2021 av Nadine A. Obini på Kjeller ungdomsskole

Boken handler om en 21 år gammel Gutt som heter Max. Max studerer på universitetet og bor i den gamle leiligheten til bestemoren hans sammen med vennen hans Jonas fra videregående. En kveld bestemmer Max og Jonas deg for å dra til Chandelier hvor Max møter Nova, og de kommer godt overens med en gang. Nova blir med Max og Jonas hjem om kvelden sammen med en annen jente, og derfra går livet deres både opp og ned.

Jeg synes at boka var kjedelig. Boka er som en normal kjærlighetsbok og når man leser den vet mann på en måte allerede hvordan den ender. Boken passer til dem som liker rolige og avslappende kjærlighetshistorier uten drama som man kan finne ute i virkeligheten. Jeg synes boken var litt kjedelig for det skjedde så lite.

Jeg gir boka et terningkast 3.


Rim Dibo

Ubetydelig, men redd

Skrevet av 3. november 2021 av Rim Dibo på Kjeller ungdomsskole

“Ubetydelig, men redd” – er skrevet av Eli Renta Bye Sørensen.

Denne boka handler om en mann som heter Max. Max bodde før med foreldrene sine, men etter hvert foreslo foreldene hans at han skal bo alene i den døde bestemorens hus med en kompis, han het Jonas. Max var en person som ønsket å bli en astronom, og han hadde det veldig vanskelig med damer. Max syntes at det var veldig vanskelig å snakke med damer, mens Jonas hadde ingen problemer med det. Jonas kom alltid hjem med en dame. En dag sa Jonas til Max at han skulle være med, og Max sa ja for første gang. Når de dro dit så fikk Jonas veldig fort en ny dame som han gikk med, mens Max så seg rundt bare. Men en dag i chandelier, så var det en jente som han møtte som het Nova. Etter at de var sammen så ble han forelsket i henne, og han tok Nova med seg hjem. De sov sammen hele natta, og etter den dagen så sto Max opp og så at Nova var syk.

Jeg syntes at den boken var litt kjedelig for meg, fordi det er ikke akkurat det jeg liker å lese. Jeg synes at den passer for de som liker å lese om romantiske og triste bøker. Boken ble litt mer spennende, når de fikk vite at Nova var veldig syk og har bare noen dager igjen å leve. Men samtidig kjedelig fordi de har nesten ingen høydepunkter i historien. Det som var bra i boken er at forfatteren har skrevet boka så nøyaktig at du selv klarer å føle deg selv at du er i historien.

Den var også litt kjedelig fordi det skjer bare noen spennende ting i boken. Jeg synes at den boken bør være for de som er 11+.

Terningkastet min er 3/6.


Elise

Å finne sin plass

Skrevet av 19. oktober 2021 av Elise på Dokka ungdomsskole

Sjanger: Drama

Boken handler om Max som er i tjueårene, Jonas som er kompisen og ei jente som heter Nova. Foreldrene til Max foreslo at han kunne bo i leiligheten til bestemoren hans. Max ble enig i det og nå bor han sammen med Jonas i den gamle leiligheten til besteforeldrene. Jonas er ganske fornøyd med seg selv og han har ikke noe problem med å snakke med damene. Max derimot har litt problemer med det. Omtrent hver kveld kommer Jonas sammen med en jente, en ny hver dag. En dag da de er på Chandelier treffer Max ei jente som heter Nova, hun har brunt hår og grønne øyne. De begynner å snakke sammen, da det nærmet seg kvelden og de skulle gå hjem, foreslo Jonas at hun skulle bli med dem. Det gjorde Nova, hun og Max snakket sammen hele kvelden og det gjorde Jonas og ei annen jente å. Nova ble hos Max den kvelden, da Max våknet så han bort på Nova. Da hun våknet, sa hun ring 113. Max skjønte ikke hvorfor, men da Max så på Nova igjen hadde hun ikke øynene åpne og hun beveger seg ikke lengre. Han ristet i henne, men hun våknet ikke.

Boken startet helt greit, den var fin å lese. Den blir veldig spennene etterhvert og da var det nesten vanskelig å legge fra seg boka. Når man er nær slutten av boka så er det lett å skjønne hvordan den ender, noen ting i slutten var overraskende og andre ting var forventet. Boken handler om to unge mennesker som blir sammen og at det de går igjennom i livet er krevende. Kanskje forfatteren har opplevd noe lignende. Jeg tror denne boken passer for tenåringer fordi de forstår seg bedre på slike ting som blir nevnt i boken. Tror boken prøver å fortelle leseren at livet kan være vanskelig. Boken forteller litt om hva unge voksene driver med. Det beste og det værste med denne boken vil jeg ikke røpe for leserens skyld. Jeg synes boken var ganske bra, den var enkel å lese fordi den hadde sånn passe lengde på setninger og det er en enkel tekst. Boken var spennende, litt trist, men også veldig fin. Jeg vil definitivt anbefale denne boken til andre leser og til Uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen