Ubesvart anrop

Nora Dåsnes Aschehoug Illustratør: Nora Dåsnes 2021 20 anmeldelser

Oslo, sensommeren 2011 En knapp måned etter terrorangrepene 22. juli skal Rebekka og Fariba begynne på videregående. Rebekka kjenner ingen av dem som døde, og tenker at hun burde være en av dem som klare å ta hverdagen tilbake. Så Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jonathan

Ein av dei beste 22. Juli bøkene

Skrevet av 7. desember 2021 av Jonathan på Husnes ungdomsskule

Forfattar: Nora Dåsnes

Forlag: Aschehoug

Boka Ubesvart anrop er ein mørk tegneserie roman som går inn på den triste hendelsen sommaren 2011, samt handlar den også om vennskap og kjærleik. Den følger hovudkarakteren Rebekka, som kjenner på sorget etter angrepet på Utøya sjølv om ho ikkje var der eller kjenner nokon som var der. Ho tenker ofte på kva hun såg og høyrte på 22. Juli 2011.

Denne boka er illustrert av Nora Dåsnes som også har skrevet boka. Det beste med boka må være illustrasjonen som er veldig forskjellig fra andre tegneserie romaner, men på ein god måte. Boken har også tilbakeblikk som blir vist med eit rødt filter over illustrasjonen, disse tilbakeblikka er gode på og vise kor mykje Rebekka tenker på angrepet og kor redd hun er for at noko liknande skal skje igjen. Personleg er ikkje boka spennande i det heile tatt, det skjer veldig lite i boka utanom karakterane som snakkar og kvar dei er. Derfor syntest eg ikkje at boka var så god, men vist du liker drama bøker syntest eg at den er ein bok du må lesa. Personleg gir eg boka terningkast 3, men eg gir den ein terningkast 5 for folk som liker drama bøker.


Hannah

En fryktelig opplevelse Ubesvart anrop

Skrevet av 7. desember 2021 av Hannah på DaVinci Montessori ungdomsskole

Når jeg leste «ubesvart anrop» syntes jeg det var en enkel og lett bok. Når jeg sier dette føler jeg man kunne se hvor det gikk. Det var ikke helt som om jeg viste alt men når boken var ferdig var det ikke noe stor overraskelse da.

Når jeg sier dette mener jeg ikke at boken var dårlig, det var veldig gøyt å lese fordi jeg kunne se hvor det gikk og jeg kom litt inn i de forskjellige karakterene. Nora Dåsnes gjorde en kjempe jobb med og forklare hvordan Rebekka hadde det, Rebekka er da hovedrollen og var nesten med på 22 juli. Utøya på 22 juli er en dag ingen vil glemme. På utøya var det et terror angrep som satte plass på sommer leiren til AUF.
Når Rebekka begynner på 1. klasse i videregående får hun litt Flash back fra tilbake til utøya son hun har fått flere ganger før skole start. Det kommer ut en gutt etter henne litt eldre som sier det går fint å være stresset første dag og om det gikk bra med henne. Vi for sett han gutten flere ganger gjennom boken, og blir veldig glad i han etter vert. En ting Rebekka gjør som jeg har en forståelse på, er at i stede for å snakke om problemet sitt med andre folk, skriver hun om det. dette syntes jeg er noe mange tenåringer gjør og derfor kan kjenne seg igjen med boken. Det syntes jeg er en veldig gøy ting å lese om, noe du kan selv kan kjenne de igjen med.

Boken er jo om 22 juli som ikke er noe originalt fordi mange har i vært fall skrevet en liten tekst om 22 juli før, men Nora skrev en pov, som står for point of view, og det er alltid interessant og lese om, fordi mange liker og lese om hvordan andre folk har det. Det er selvfølgelig mange andre bøker som pov´s men jeg hadde ikke lest en pov for 22 juli før og derfor ble det veldig originalt for meg.

Forsiden var egentlig veldig kul man forstår forsiden mye bedre etter man har lest boken, men man fikk på en måte lyst til å vite hva det betydde når man så framsiden på akkurat denne boken.

Skriften var enkel og greit å lese. Den hadde mange sider men fortsatt kunne jeg lese den ganske fort. Så som jeg sa den var enkel å lese, karakterene var forståelige, forsiden var kul og var en ganske bra bok. Det var kunn en dårlig ting jeg fant når jeg skulle lese den, men den var fortsatt ganske bra. Jeg vil gi denne terningkast 5. dette er en bok som jeg følger alle kan lese enkel kjapp men veldig gøy.


Henriette

Ubesvart anrop

Skrevet av 5. desember 2021 av Henriette på Sogndalen ungdomsskole

Ubesvart anrop er en tegneserie roman. Den handler om en jente som heter Rebekka. Hun sliter med det som skjedde på utøya et år senere, selv om hun ikke kjente noen der eller var der selv. Hun er alltid stressa og går rundt hele tiden og er redd for at noe likt skal skje igjen.
Boken begynner rett inn i hendelsen hvor Rebekka ser tilbake på det som skjedde 22 juli 2011.
Jeg syns boken var helt ok. Det var ikke noe særlig spennende med den og den var litt forvirrende.
Jeg vil gi den terningkast 3/6


Kaja

Ubesvart anrop

Skrevet av 3. november 2021 av Kaja på Sogndalen ungdomsskole

Ubesvart anrop er en tegneserieroman. Den handler om tenåringsjenta Rebekka som sliter mye med det som hendte den 22. juli. Hun er redd for bagger, alle lydene rundt seg og er alltid stressa.
Jeg syns boka var vanskelig og forstå for den forklarte så lite. Jeg forsto ikke før litt langt ut i boka om Rebekka var en gutt eller jente, og forsto ikke hvem som var hvem. Men jeg syns det er bra at den handlet om Utøya og om hvordan det var traumatisk for ikke bare de som var der, men også for mange unge.
Jeg gir den terningkast 2.5/6 for den var vanskelig og forstå.


Arthi Sanjeevan

Hendelsen

Skrevet av 29. oktober 2021 av Arthi Sanjeevan på Kjeller ungdomsskole

«Ubesvart anrop » er en tegneserieroman skrevet og illustrert av Nora Dåsnes.
I denne boka møter vi Rebekka. En måned etter 22.juli, starter hun og venninna Fabria, på vgs. Alle fortsetter videre som om det ikke skjedde noe, men det gjorde det. Rebekka sliter psykisk, og hun tenker på 22.juli hendelsen hele tiden, enda hun ikke var der. Ikke bare med det, men hun har det ikke så bra hjemme. Rebekka bestemmer seg for å melde seg inn i revyen, og der møter hun Daniel. Med han, tenker hun nesten ikke på hendelsen, men er det så enkelt?
Denne boka handler om terrorangrepet som skjedde 22.juli 2011. Det er nå 10 års siden. Jeg syntes boka var fin, fordi den er en sammensetting av både bilder og tekst. Det gjør at vi får et større innblikk. Mange barn husker ikke hva som skjedde denne dagen, og mange vet ikke egentlig hvordan det var å komme seg videre. Denne boka viser det. Dette var ikke helt min type bok, fordi den var ikke noe spennende. Den hadde få høydepunkt og gikk ganske rolig. På noen sider var det ikke tekst, og man ble ferdig med boken veldig raskt. Det syntes jeg var litt kjedelig.
Jeg anbefaler denne boka til alle, men spesielt til de som er nysgjerrige på terrorangrepet. Denne er også perfekt for de som ikke er så glad i å lese. Det er også ganske viktig å lese denne boka, fordi 22.juli er en hendelse som kommer til å stå i boka.
Alt i alt, gir jeg terningkast 3.5!

Vis flere anmeldelser

Til toppen