Ubesvart anrop

Nora Dåsnes Aschehoug Illustratør: Nora Dåsnes 2021 12 anmeldelser

Oslo, sensommeren 2011 En knapp måned etter terrorangrepene 22. juli skal Rebekka og Fariba begynne på videregående. Rebekka kjenner ingen av dem som døde, og tenker at hun burde være en av dem som klare å ta hverdagen tilbake. Så Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kaja

Ubesvart anrop

Skrevet av 3. november 2021 av Kaja på Sogndalen ungdomsskole

Ubesvart anrop er en tegneserieroman. Den handler om tenåringsjenta Rebekka som sliter mye med det som hendte den 22. juli. Hun er redd for bagger, alle lydene rundt seg og er alltid stressa.
Jeg syns boka var vanskelig og forstå for den forklarte så lite. Jeg forsto ikke før litt langt ut i boka om Rebekka var en gutt eller jente, og forsto ikke hvem som var hvem. Men jeg syns det er bra at den handlet om Utøya og om hvordan det var traumatisk for ikke bare de som var der, men også for mange unge.
Jeg gir den terningkast 2.5/6 for den var vanskelig og forstå.


Arthi Sanjeevan

Hendelsen

Skrevet av 29. oktober 2021 av Arthi Sanjeevan på Kjeller ungdomsskole

«Ubesvart anrop » er en tegneserieroman skrevet og illustrert av Nora Dåsnes.
I denne boka møter vi Rebekka. En måned etter 22.juli, starter hun og venninna Fabria, på vgs. Alle fortsetter videre som om det ikke skjedde noe, men det gjorde det. Rebekka sliter psykisk, og hun tenker på 22.juli hendelsen hele tiden, enda hun ikke var der. Ikke bare med det, men hun har det ikke så bra hjemme. Rebekka bestemmer seg for å melde seg inn i revyen, og der møter hun Daniel. Med han, tenker hun nesten ikke på hendelsen, men er det så enkelt?
Denne boka handler om terrorangrepet som skjedde 22.juli 2011. Det er nå 10 års siden. Jeg syntes boka var fin, fordi den er en sammensetting av både bilder og tekst. Det gjør at vi får et større innblikk. Mange barn husker ikke hva som skjedde denne dagen, og mange vet ikke egentlig hvordan det var å komme seg videre. Denne boka viser det. Dette var ikke helt min type bok, fordi den var ikke noe spennende. Den hadde få høydepunkt og gikk ganske rolig. På noen sider var det ikke tekst, og man ble ferdig med boken veldig raskt. Det syntes jeg var litt kjedelig.
Jeg anbefaler denne boka til alle, men spesielt til de som er nysgjerrige på terrorangrepet. Denne er også perfekt for de som ikke er så glad i å lese. Det er også ganske viktig å lese denne boka, fordi 22.juli er en hendelse som kommer til å stå i boka.
Alt i alt, gir jeg terningkast 3.5!


Linéa Adner

Flachback

Skrevet av 25. oktober 2021 av Linéa Adner på Kjeller ungdomsskole

Ubesvart Anrop handler om Fabria som hører skuddene i Oslo. Hun skal starte på VGs, men hun sliter ganske psykisk. På fritiden prøver hun ¨finne fakta om terrorangrepet den 22 juli. Problemet er at hun havner i psykose når hun er stressa. Hun ser og hører ting som ikke er der. Hu får masse flascbacks.
Denne boka handler om terrorangrepet den 22. juli. Boka bringer opp hendelser, men samtidig et vanskelig ungdomsliv for tenåringen Fabria. Boken har et ekstra stort søkelys på hvordan samfunnet er og hvordan det var etter terrorangrepet den 22. juli. Boken er tegneserie, men passer for alle mellom 10-15/16. Om du er spesielt interessert om 22. juli så anbefaler jeg deg å lese boken. Det jeg skulle ønske at boken hadde var at de fortalte litt mer om revyen. Hvordan det gikk der. Det som var bra med boken var at de nevnte et veldig viktig tema. Sorg er et stort tema og viktig å snakke om. Derfor var det veldig bra å ha med det! Jeg gir terningkast 3.


Daniel Djokoto

auu

Skrevet av 21. oktober 2021 av Daniel Djokoto på Høylandet barne- og ungdomsskole

boka Ubesvart anrop handler om en jente som er redd alt etter det som skjedde på utøya. Jeg syntes boka var dårlig på grunn av hvordan den ble skrevet. ingenting ble forklart og det gikk alt får fort, fant ikke ut at Rebekka var en jente før jeg hadde lest en god del av boka. jeg gir boka terningskast: 2


Linnea

Gamle minner

Skrevet av 19. oktober 2021 av Linnea på Biri ungdomsskole

Ubesvart anrop handler om måneden etter 22.juli da Rebekka og Fariba begynte på videregående. Farbia melder seg inn i AUF, mens Rebekka prøver å engasjere seg i revyen, i Daniel med det krøllete håret, i fester, skole og venner. Problemet er bare at Rebekka tenker på det som skjedde hele tiden.

Ubesvart anrop er en grafisk roman om terrorangrepene, om livet etterpå og om alle vi savner uten noen gang å ha kjent dem.

Jeg synes at boken var veldig bra, det var litt vanskelig i starten og vite hva som var fortid og hva som var nå tid, men man kjønner det straks. Jeg syntes boken var spennene og man kjønte prinsippet. Jeg gir boken 5/6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen