Tvillingsjelene

Benedikte Lauritzen Giutbok.no 2022 3 anmeldelser

In times of intergalactic travels... Sara er ei helt vanlig jente på 14 år og på sommerferie med familien, da helt uvanlige ting begynner å skje. En morgen er familien hennes forsvunnet. De er kidnappet, og det ser ut som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lea og Nora

Den uendelige boka

Skrevet av 6. desember 2022 av Lea og Nora på Tjøme ungdomsskole

Denne boka var veldig vanskelig å komme seg inn i, fordi den har veldig forvirrende kapitler og kapittelinndelinger. Noen kapiteler var ikke på en hel side engang, mens andre var på over 15. Vi skjønte ikke handlingen når de nye kapitlene startet, det gikk fra å være på feire til å være i en helt annen situasjon. Temaet i boken var helt ok, men for urealistisk til å faktisk synes at det var spennende. Vi tror boken hadde passet til yngre barn, siden mange yngre barn liker veldig urealistiske bøker. Men det er en ganske tung bok så vi ville anbefalt at de blir lest for.

De som skrev boka hadde lagt opp godt hvor man ser hvem som snakket og hvem som ble snakket om. Hvis de ikke hadde gjort det hadde man ikke skjønt noe fordi det var mange forskjellige roller. Vi syntes at boka var alt for lang, og når det i tillegg er en vanskelig bok å lese så hjelper det veldig lite. Selv om de hadde skrevet veldig bra hvem som var hvem, og hvem som snakket så var det veldig mange karakterer å holde styr på. Derfor var det litt vanskelig å huske alle, og vite hvem som hadde de forskjellige rollene. Utfra dette gir vi boka terningkast 2/6.


Emilie

Våknet opp til mareritt

Skrevet av 25. november 2022 av Emilie på Karlsrud skole

«Tvillingsjelene» er en bok skrevet av Benedikte Lauritzen. Boken var ganske treig i starten og det tok veldig lang tid før ting begynte å skje. Noen ganger måtte jeg lese sidene om igjen for å forstå innholdet fordi det var noen vanskelige ord og uttrykk. Jeg skjønte heller ikke så mye av kapitteldelingen i starten, men etter hvert ga det mer mening. Det var flere høydepunkt og vendepunkt mer inn i boken som gjorde den mer spennende. Jeg trodde jeg visste hva boken skulle handle om, men der tok jeg feil.

I boken «Tvillingsjelene» møter vi 14 år gamle Sara som er på ferie med familien sin. En dag hun våkner opp er familien forsvunnet. En dag møter hun sitt eget speilbilde og ting blir aldri det samme.

Hvis du skal lese boken bør du være tålmodig fordi den er ganske treig. Jeg ville anbefalt boken til ungdommer som liker fantasi og science fiction. Jeg er ikke så fan av det, derfor gir jeg boken terningkast 4.


Helene

Mente du å skrive en fagbok eller ungdomsroman?

Skrevet av 4. november 2022 av Helene på Apalløkka skole

Jeg skal skrive denne anmeldelsen ganske kort, for jeg har ikke lest hele boka. Dette er den treigeste boka jeg noengang har startet på. Kapittelinndelingen gjorde den litt uoversiktlig for meg. Jeg syns at det blir bare formidlet handling, og at jeg ikke får vite noe om følelsene til karakterene. Men det er det jeg tenker ettersom jeg ikke har lest hele boka.

Det kan hende at den passer for andre ungdommer, men for meg gikk det for sakte i starten, og det inspirerer ikke til videre lesing når boka er såpass stor som den er.

Jeg er ikke så glad i formatet på boka. Den minner nesten om en fagbok. Likevel tenker jeg at temaet i denne boka kan være noe for mange ungdommer, men det er formatet og tempoet i boka som gjør den vanskelig for meg å lese. Jeg gir ikke noe terningkast på denne, ettersom jeg ikke har lest ferdig hele boka.

Til toppen