Tumbling dice

Pål Gerhard Olsen Cappelen Damm 2013 15 anmeldelser

Daniel og kompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før en svær SUV braser inn i siden på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Morten Gjsterud

Morten Gjsterud

Skrevet av 4. desember 2013 av Morten Gjsterud på Mølladammen

Jeg har lest boka Tumbling Dice. Jeg leste ut hele boka, men spenningen kom litt for fort, og jeg mistet interessen for boka. Boka ble veldig kjedelig etter hvert. Den hadde litt over 150 sider. Det var ikke noen bilder. Jeg synes den ikke var så spennende. Det kan bli noen vanskelige ord. Det kan bli noe engelsk «slæng». Boken ble etter hvert litt overdreven. Jeg vil egentlig ikke anbefale denne for noen, men hvis jeg måtte, må det være for de som liker spenningsbøker som ikke er spennende. Jeg vil gi boka terningkast 2 Fordi jeg trodde det skulle være mere spenning i boka.


Joakim Flatmo

Joakim Flatmo

Skrevet av 26. november 2013 av Joakim Flatmo på Fræna Ungdomskole

Daniel og bestekompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før ensvær SUV braser inn i taxien deres bakfra, og maskerte menn stjeler bagen. Daniel Skjønner at bagen inneholdt merennn han var klar over. Men hva? Hvem har plantet det der? Og hvem er ute etter det. Jeg synest boka var bra


Nicolai Dvergastein

Nicolai Dvergastein

Skrevet av 14. november 2013 av Nicolai Dvergastein på Torstad

Bokanmeldelse
Tittel: Tumbling Dice
Forfatter: Pål Gerhard Olsen
Sjanger: Action
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 163
Daniel og Vennen Joachim er på vei til Korsika. Når de lander i Nice oppdager de at bagen til Daniel ikke har kommet frem. De blir i Nice i tre dager. Etter tre dager drar de til ferja Plutselig braser en svær SUV bakfra på taxien. Det løper ut maskerte menn og tar bagen til Daniel. Etter hvert skjønner Daniel at det var noe i den bagen som var verdifullt. Men hva?
Spenningen ga meg lysten til å bla videre fordi: Jeg levde meg inn i boka, og kunne ikke legge den fra meg.
Boka er lettlest, og er perfekt for de som elsker spenning. Språket kan bli litt kjedelig av og til men ellers en grei bok.
Forfatteren: Forfatteren har greit språk, det kan være litt vanskelig fordi han tar med noen franske ord som leseren ikke forstår.
Denne boken er for de som elsker spenning og grøsser.
Terningkast: 4


Stian Solvang Høines

Stian Solvang Høines

Skrevet av 11. november 2013 av Stian Solvang Høines på Åkraungdomsskole

Tumbling Dice

Tittel : Tumbling Dice
Forfatter : Pål Gerhard Olsen
Tidligere utgivelser for unge : 11
Sjanger : Action
Antall sider : 163
Forlag : Cappelen Damm

I Tumbling Dice handler det om Joachim og Daniel
Joachim: Joachim er veldig flink med damer. Han er veldig modig.
Daniel: Daniel er mer en person som er mer interessert i innsiden på en dame. Daniel kan være litt pysete noen ganger, men som regel er han veldig modig.

Handling: Boka handler om 2 gutter på 17 år som reiser til en by i Frankrike alene. Daniel og Joachim. Når de lander har baggen til Daniel forsvunnet. De finner ut at noen har tatt den og puttet en veldig viktig hardisk i den. De prøver å få tak i baggen igjen. Men da finner de ut hvorfor baggen hadde forsvunnet. De får tak i baggen å hardisken. De må gjemme seg. De finner ut en haug med hemmeligheter om faren til Daniel. Hvem han egentlig er. De støter på mange farer. Det er en del folk som vil ha tak i den hardisken.

Min mening: Jeg syntes boka var veldig spennende. Men den ble litt overdreven etter hvert. Men ellers var den ganske bra.
Terningkast: 4


CVJ

CVJ

Skrevet av 11. november 2013 av CVJ på Hop ungdomsskole

Tumbling dice

Dette er vår sang. Jo da, operaene dine kan også få være med, men det var denne sangen som fikk oss til å … smelte sammen. «Tumbling Dice».
Tittel: Tumbling Dice
Forfatter: Pål Gerhard Olsen
Forlag: Cappelen damm
Årstall: 2013
Antall sider: 162
Boka handler om to kompiser på 17 år som skal reise på ferie til Korsika. De skal først fly til nice også skal de videre til Korsika med ferge. Daniel er hovedpersonen og den ene av kompisene. På flyet møter de Andy en røslig ostepopbrun fyr med gullenke rundt halsen, tilbakestrøket hår i voksstive bølger, laksefarget sommerskjorte og hvite Armani-jeans. Han virker hyggelig men, Daniel føler at det er noe mystisk med han. Når de ankommer flyplassen i Korsika så kommer ikke bagen til daniel ut av rullebåndet og de lurer på hvor den er. De melder bagen savnet. Neste dag er bagen dukket opp igjen og de tar taxi inn til byen. Plutselig skjer det noe helt uventet. En svart USV krasjet inn i taxien og to maskerte menn kom ut av bilen åpnet bagasjerommet på taxien og stjal bagen, som de nettopp hadde fått tilbake. Daniel og Joachim skjønner ingenting. Daniel tenker at det må være noe mer med denne bagen. Det må ha vært noe viktig noe hemmelig som var oppe i bagen men, han kunne ikke sette fingeren på hva det var. Noen må ha plantet noe i bagen på Gardermoen eller når den ble borte på flyplassen. Etter sammenstøtet kom politiet for å etterforske saken. Joachim og Daniel sa at de så to maskerte menn og en SUV og det var alt. Etter dette hadde de lyst og etterforske også. Hvorfor ble bagen hans stjålet og hva som er oppe i bagen. De måtte komme til bunns i dette. Når de ikke kunne fortsette videre til Korsika på grunn av bagen, så ringte de til Andy og fikk husly hos han. Den kvelden gikk de ut for å se på byen Korsika. Daniel så en jente på en scooter. Han ble forelsket med en gang. Neste dag, når Andy hadde vist de Et gammelt hus som tidligere hadde vært huset til Keith Richards og som hele Rolling Stones bodde i og lagde sanger, fikk han en samtale også måtte han gå. Når han gikk ut og ga nøklene til guttene, ga de den videre til arbeidsformannen og gikk ut også. De gikk ned for å se på bygningen. Når de kom til huset så de SUV `en som de så når bagen ble stjålet innenfor porten til huset. Etter en stund kom jenten med scooteren. Daniel begynte å snakke med hun. Han spurte hun om bagen. Hun sa at de som var i SUV` en var hjelperne til faren. Seinere prøver de å stjele bagen. De klarer det så vidt. Men, de blir oppdaget og nesten tatt. Så skilles Irina, Joachim og Daniel. Seinere prøver noen og stjele bagen fra Daniel en gang til, men de klarer det ikke. Så gjenforenes alle og de møter moren til Irina. Det blir et stort opprør der moren og en annen mafiaboss møtes på havet i båter. Også går skipene ned og Irina er den eneste som overlever. Mafiabossen var en som skulle kjøpe harddisken.
Jeg synes boken er ganske bra. Men det er et terningskast 4 fordi. Jeg synes det var litt vanskelig og huske og sette seg inn i detaljene.
Jeg tror egentlig boken handler om forholdet mellom faren og Daniel. At de har et litt dårlig forhold, men blir bedre etter alt.

Vis flere anmeldelser

Til toppen