Tumbling dice

Pål Gerhard Olsen Cappelen Damm 2013 15 anmeldelser

Daniel og kompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før en svær SUV braser inn i siden på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Katti

Katti

Skrevet av 14. desember 2013 av Katti på Kråkerøy u-skole

Bokanmeldelse

Tittel: Tumbling Dice
Forfatter: Pål Gerhard Olsen
Sjanger: Action
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 163

Daniel og kompisen hans, Joachim, på 17 år er på vei til familiens sommerhus på Korsika. Når de lander i Nice oppdager de at bagen til Daniel ikke har kommer fram. De melder bagen savnet og neste dag blir den funnet igjen. De blir i Nice i tre dager før de skal ta fergen til Korsika. På vei til fergen kommer det plutselig er SUV som krasjer i bakenden av Taxien. Det løper to maskerte menn ut av SUV-en, stjeler bagen til Daniel og kjører av gårde med en gang igjen. Endelig hadde Daniel bagen sin, nå er den borte igjen. Men hvorfor tok de den? Det kommer straks politi til stedet. Daniel og Joachim får ikke dratt til Korsika med det første. De bestemme seg da for å være hos Andy til de kan dra videre.

De finner ut hvorfor folk vil ha bagen hans, og de finner ut mange ting de ikke visste om faren til Daniel. Men det gjør det ikke akkurat enklere. De støter på mange farer, og problemer.

Jeg ville gitt boka terningskast 4.
Boka er spennende og forfatteren skriver bra. Innimellom bruker han franske ord som flere lesere ikke forstår, det er litt dumt. Jeg ville anbefalt boka for de mellom 10 og 15 år.


Daniela Bruun

Daniela Bruun

Skrevet av 11. desember 2013 av Daniela Bruun på Mølldammen

Antall sider: 162
Forfatter: Pål Gerhard Olsen
Forlag: Cappelen Damm
Sjanger: Action
Utgitt: 2013

Boken "Tumbling Dice" handler om Daniel og bestekompisen Joachim som er på vei til feriehuset i Frankrike på Korsika. Når de lander i Nice, oppdager de plutselig at bagen ikke hadde kommet med flyet. De blir i Nice i tre dager for å vente på bagen. Etter tre dager drar de til ferga, men plutselig blir de brutalt ranet av to maskerte menn i en stor SUV og bagen blir tatt. Etter hvert finner Daniel ut at det er noe verdifullt i bagen som faren har noe med å gjøre.
En dag da Daniel og Joachim var i byen holdt noen ungdommer et show, det var da Daniel så den vakreste jenta noensinne med navnet Kira. Daniel ble ekstremt betatt av jenta.
Daniel og Joachim prøver å løse gåten, og etter hvert finner de ut at de maskerte mennene var livvaktene til en styrtrik russer som var faren til Kira. Etter hvert som Daniel støter mer på Kira faller han pladask for henne, og sammen prøver de tre å finne ut hva mennene ville med bagen.
Begge fedrene får større del i det etterhvert og hemmeligheter blir avklart. Hemmelighetene førte til skuffelser hos Daniel. Det oppstår problemer underveis som fører til oppturer og nedturer for Daniel, Joachim og Kira.

Boken hadde en veldig brå start, noe som jeg likte. Det kunne i blant være litt vanskelig å forstå hvor de befant seg, for plutselig var de på et tog og i neste setning var de flere mil unna. Man måtte i blant følge godt med og tenke over innholdet. Jeg savnet mer spenning. Språket var preget av engelsk sleng og noen franske ord. Etter min mening var dette en bok med litt svake spenningstopper og den var litt vanskelig å forstå. Jeg synes ikke boken var så veldig spennende, men den passer til folk som liker mild action. Denne boken anbefales for aldersgruppen 12-16 år. Jeg gir boken terningkast: 3


Emilie Sejersted-Øye

Emilie Sejersted-Øye

Skrevet av 11. desember 2013 av Emilie Sejersted-Øye på Molladammen skole

Om boken:
Tittel: Tumbling Dice
Forfatter: Pål Gerhard Olsen
Forlag: Cappelen Damm
Antall sider: 162
År utgitt: 2013
Sjanger: Ungdomskrim, Action

Handling:
Tumbling Dice handler om en 17 år gammel gutt som skal dra ned til familiens sommerhus i Korsika med kompisen sin, Joakim. De skal mellomlande i Nice, og når flyet lander der oppdager Daniel at baggen hans er borte! Han kontakter med en i skranken om når eventuelt baggen skal komme. De sier at den muligens kommer dagen etter, så de bestemmer seg for å bli i Nice en natt. De hadde jo ikke så mye å gjøre på kvelden, så de bestemte seg for å dra ut en liten tur på byen. Midt i gaten var det en gjeng gutter som holdte en street performance. På siden sto det en jente som kommer til å spille en stor rolle i handlingen. Dagen etter drar de ned til flyplassen og henter baggen som heldigvis har kommet. Siden de bare skulle mellomlande i Nice, men ble der en natt, måtte de ta en ferge over til Korsika. Men før de kommer så langt kommer det en SUV og braser rett inn i bakdelen av bilen. Ut kommer det maskerte menn og stjeler baggen. Hvorfor tok de den ? Hva var det som var inni den som Daniel ikke visste om, og hvem er ute etter bagen? Alt mulig skjer og alle slags mulige mennesker som kan være ute etter bagen dukker opp overalt.

Tema:
Temaet i denne boken er noe innenfor ungdomskrim og action. Det handler om noen ungdommer som prøver å finne ut hva som er i bagen og hvem som leter etter den. Temaet kan også være mye mellom forholdet faren til Daniel og Daniel som tydeligvis ikke er så veldig bra.

Budskap:
Budskapet boken gir er at du må være veldig forsiktig med hvem du kan stole på og hva du har med deg i bagen din når du reiser. Alltid dobbelsjekk! Det var ikke et veldig tydelig budskap.
Personlig vurdering:
Jeg synes at denne boken egentlig var ganske bra. Den var litt kjedelig i starten, men med en gang du kommer inn i den er den veldig spennende og den har en klar og tydelig spenningstopp i slutten. Jeg syntes også at den kunne være litt vanskelig og forvirrende. Jeg klarte ikke helt å følge med i teksten hele tiden, men jeg klarte å følge med nok til å få med meg handlingen. Det var en litt brå slutt, og jeg syntes ikke den var så veldig bra. Jeg lurer fortsatt på hva som egentlig skjedde med alle personene, og det som lå i bagen. Men den var også bra siden du kunne tenke litt selv hvordan hovedpersonene ville ha det videre i livet. Jeg vil anbefale denne boken til de som liker spenning og krim. Den passer vel best til de som er mellom 10 og 15 år. Jeg gir denne boken terningkast 4.


Vegard Larsen

Vegard Larsen

Skrevet av 9. desember 2013 av Vegard Larsen på Mølladammen

Jeg synes at dette ikke henger helt på GREIP :/


Lina Marie Malmedal

Lina Marie Malmedal

Skrevet av 5. desember 2013 av Lina Marie Malmedal på Fræna ungdomsskule

Tittel: Tumbling Dice
Forfatter: Pål Gerhard Olsen
Sider: 162

I gode og vonde dagar
Daniel og kompisen Joachim skal til familiens sommarhus på Korsika. Dei får mange problem med ein bag som sporlaust forsvinn frå flyplassen. Når dei får tilbake baggen blir han stjålet av maskerte menn. Daniel og Joachim finn ut at noko er skjult i baggen, men kva?
Ideen bak boka er veldig bra, men formidlinga når ikkje heilt fram. I starten blir det keisam, sidan det er lite som skjer anna enn vanleg ferietrøbbel. Det å blande inn forelsking er ein typisk måte å få ei bok til å bli betre. Det funkar nokså bra å blande inn ei jente her, sidan historia treng fleire skurkar.
Personleg syntest eg boka er middelmåtig. Det å halde styr på alle personane i ei så kort bok er utfordrande. Eg klarte ikkje å engasjere meg i historia, sidan det skjedde så mykji på få sider. Når eg var ferdi hadde eg ikkje nokon spesielle tankar om historia eller hovudpersonane, Eg var bere ferdig.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
CVJ

CVJ

Skrevet av 11. november 2013 av CVJ på Hop ungdomsskole

Tumbling dice

Dette er vår sang. Jo da, operaene dine kan også få være med, men det var denne sangen som fikk oss til å … smelte sammen. «Tumbling Dice».
Tittel: Tumbling Dice
Forfatter: Pål Gerhard Olsen
Forlag: Cappelen damm
Årstall: 2013
Antall sider: 162
Boka handler om to kompiser på 17 år som skal reise på ferie til Korsika. De skal først fly til nice også skal de videre til Korsika med ferge. Daniel er hovedpersonen og den ene av kompisene. På flyet møter de Andy en røslig ostepopbrun fyr med gullenke rundt halsen, tilbakestrøket hår i voksstive bølger, laksefarget sommerskjorte og hvite Armani-jeans. Han virker hyggelig men, Daniel føler at det er noe mystisk med han. Når de ankommer flyplassen i Korsika så kommer ikke bagen til daniel ut av rullebåndet og de lurer på hvor den er. De melder bagen savnet. Neste dag er bagen dukket opp igjen og de tar taxi inn til byen. Plutselig skjer det noe helt uventet. En svart USV krasjet inn i taxien og to maskerte menn kom ut av bilen åpnet bagasjerommet på taxien og stjal bagen, som de nettopp hadde fått tilbake. Daniel og Joachim skjønner ingenting. Daniel tenker at det må være noe mer med denne bagen. Det må ha vært noe viktig noe hemmelig som var oppe i bagen men, han kunne ikke sette fingeren på hva det var. Noen må ha plantet noe i bagen på Gardermoen eller når den ble borte på flyplassen. Etter sammenstøtet kom politiet for å etterforske saken. Joachim og Daniel sa at de så to maskerte menn og en SUV og det var alt. Etter dette hadde de lyst og etterforske også. Hvorfor ble bagen hans stjålet og hva som er oppe i bagen. De måtte komme til bunns i dette. Når de ikke kunne fortsette videre til Korsika på grunn av bagen, så ringte de til Andy og fikk husly hos han. Den kvelden gikk de ut for å se på byen Korsika. Daniel så en jente på en scooter. Han ble forelsket med en gang. Neste dag, når Andy hadde vist de Et gammelt hus som tidligere hadde vært huset til Keith Richards og som hele Rolling Stones bodde i og lagde sanger, fikk han en samtale også måtte han gå. Når han gikk ut og ga nøklene til guttene, ga de den videre til arbeidsformannen og gikk ut også. De gikk ned for å se på bygningen. Når de kom til huset så de SUV `en som de så når bagen ble stjålet innenfor porten til huset. Etter en stund kom jenten med scooteren. Daniel begynte å snakke med hun. Han spurte hun om bagen. Hun sa at de som var i SUV` en var hjelperne til faren. Seinere prøver de å stjele bagen. De klarer det så vidt. Men, de blir oppdaget og nesten tatt. Så skilles Irina, Joachim og Daniel. Seinere prøver noen og stjele bagen fra Daniel en gang til, men de klarer det ikke. Så gjenforenes alle og de møter moren til Irina. Det blir et stort opprør der moren og en annen mafiaboss møtes på havet i båter. Også går skipene ned og Irina er den eneste som overlever. Mafiabossen var en som skulle kjøpe harddisken.
Jeg synes boken er ganske bra. Men det er et terningskast 4 fordi. Jeg synes det var litt vanskelig og huske og sette seg inn i detaljene.
Jeg tror egentlig boken handler om forholdet mellom faren og Daniel. At de har et litt dårlig forhold, men blir bedre etter alt.

Til toppen