Tobi Takina: Nidingøye

Robert Botn Publica Bok 2014 12 anmeldelser

Tobi Takina har evner han aldri har kunnet drømme om. Evner han ikke har bedt om, men som han snart må velge hvordan han vil bruke. En havmann forteller ham at han har nidingøye. Tobi får senere vite at han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sigvart Brendberg

Sigvart Brendberg

Skrevet av 1. desember 2014 av Sigvart Brendberg på Sørburøy barne- og ungdomsskule

Nidingøye

Robert Botn si fyrste bok. Her er det fantasy med full fart.
Tobi Takina bor i Tønsberg saman med faren og tanta si. På skulen går det ikkje så bra. Han blir plaga av dei eldre guttane, og særleg Petter. Ein dag treff han ein merkeleg mann, Han seier at Tobi har nidingauge. Dette spekulerer Tobi på heilt til han ein dag finn ei trapp som ingen andre kan sjå. Skumle typar fylgjer etter han, derfor spring han opp trappa. Der treff han Tom Harald Rindertopp, som fortel han meir om kva som skjer.
Seinare blir Tobi fanga, og frakta til ei framand verd. Han møter mange som seier dei kan hjelpa han, men ikkje alle er til å stola på.
Her er det nok av idear, faktisk nok til fleire bøker, og det har Botn heilt sikkert planar om å skriva. Eg er ein ivrig fantasylesar, og mange av ideane verkar spanande. Men det er så mange av dei!
Trådane sprikar veldig, og dei viktige forklaringane på korleis fantasiverda verkar har ikkje fått meir plass enn detaljane. Likevel er dette underhaldande, om enn ikkje veldig originalt.
Dette er ikkje ei av dei beste ungdomsbøkene i år, men viss Botn fiksar ei god andrebok gjer forteljinga meir meining.


Isabel Dolmen Veland

Isabel Dolmen Veland

Skrevet av 22. november 2014 av Isabel Dolmen Veland på Ås ungdomsskole

Tobi Takina Nidingøye – Robert Botn

Nidingøye er en fantasy bok med mange kule skapninger. Den er kjempe spendende og jeg klarer ikke å vente til neste bok Skyggehvisker kommer ut.

Boka var spendende fra starten av og jeg klarte ikke å legge den fra meg. Det er kjempe god oppbygging av boka og spenningsoppbygging. Drit bra skrevet, fine ord, variert språk. Jeg fantaserte mye i boka og fikk klare bilder om hva som skjedde. Det er en veldig fin flyt og den henger godt sammen. Boka ser veldig bra ut, sidetall, kapittel oppsett, topptekst. Jeg liker at vi får vite hva de tenker. Kjempe bra norsk, har aldri lest en bok med så bra språk og setninger og ja alt. En av de beste bøkene jeg har lest. Anbefales. Terningkast 6.


Erlend Furuseth

Erlend Furuseth

Skrevet av 3. november 2014 av Erlend Furuseth på Lagård ungdomsskole

Denne boka likte jeg i starten, men etter det følte jeg den bare ble lengre og lengre. Det jeg likte med boka var at den så bra ut på forsiden, men etter et par sider ble den mitt verste mareritt. Det var altfor små kapitler så etter hvert trodde jeg bare forfatteren skrev kapitler fordi han ikke hadde noe og gjøre, og etter hvert innså forfatteren at han skrev litt korte kapitler og de ble litt lengre og til slutt ble de til en bok.

Terningkast: 3
Jeg gir nok boka det fordi det var korte kapitler, men innholdet ga ingen mening.


Emil s myrhaug

Emil s myrhaug

Skrevet av 31. oktober 2014 av Emil s myrhaug på Åretta ungdomsskole

Bokanmeldelse
Hovedpersonen er Tobi Takina, han er en gutt og et mobbeoffer, faren hans er rik og jobber mye, han skjuler en hemmelighet om den avdøde moren. Margit er hushjelpen og Tobi opplever henne som veldig snill. Tante Luella sitter stort sett og gjør ingenting.

Jeg vil si at den handler om grådighet og hevn, den handler også om kampen mellom det gode og onde. Boka er en fantasy bok. Handlingen foregår stort sett i en fantasi-verden som Tobi blir introdusert for av karkateren Tom Harald Rindatopp. På den gode siden finner man også karakterene Lauretius Priva II (far til Gerwin og Rigerian), entraene-en styrke som skal straffe Gerwin og Rigerian, Pammo (en entra). På den onde siden finner man Gerwin og Rigerian, Agatsi og Irraga, Moldir. Peter og gjengen (mobbere).
Min mening om boka: ikke noe for meg, men den er sikkert grei for de som liker fantasy, jeg synes dessuten at den er litt for lik andre fantasy-bøker.
Jeg vil gi den 3-4


Ola Midthaug

Ola Midthaug

Skrevet av 10. oktober 2014 av Ola Midthaug på Dokka ungdomsskole

Tobi sin mor er død, en far som nesten aldri er hjemme og ei tante som er syk, er ikke livet til Tobi helt bra. På skolen blir han mobbet og han skulker ofte. Men en dag skulle plutselig livet til Tobi forandre seg En mann forteller Tobi at han har nidingøye. Uten at Tobi egentlig vet hva det er, blir han dratt inn i en magisk verden, der han ikke lever trygt. Og det er fordi han har nidingøye. Det er mange som er vil bruke de spesielle kreftene hans og han stoler ikke på noen. Men å stole på noen er noe Tobi må gjøre, for å bekjempe de slemme og onde brødrene sine, Gerwin og Rigerian.

Denne boka får terningkast 3/4 av meg. Til å være en gutt på 15 år, syntes jeg denne boka ble litt for kjedelig og litt uoversiktlig til tider.. Men ellers en grei bok..

Vis flere anmeldelser

Til toppen