Tobi Takina: Nidingøye

Robert Botn Publica Bok 2014 12 anmeldelser

Tobi Takina har evner han aldri har kunnet drømme om. Evner han ikke har bedt om, men som han snart må velge hvordan han vil bruke. En havmann forteller ham at han har nidingøye. Tobi får senere vite at han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingvild Korpberget

Ingvild Korpberget

Skrevet av 6. oktober 2014 av Ingvild Korpberget på Dokka ungdomsskole

Tobi Takina: Nidningøye

13 år gamle Tobi Takina lever et liv som er langt fra perfekt. Han blir mobbet på skolen, moren hans er død, faren er nesten aldri hjemme og tanten hans er syk. En dag blir livet hans snudd på hodet. Han får vite at han har nidingøye, noe som betyr at han kan se ting som ingen andre kan. Men er det en gave eller en forbannelse? Mange vil utnytte evnene til Tobi og han kan ikke stole på noen. Livet hans er i fare og han må flykte fra vår verden til Paladria. Der møter han på farer og han oppdager flere hemmeligheter som har blitt skjult for ham.

«Nidningøye» er den første boka i serien om Tobi Takina og den er skrevet av Robert Botn. På forhånd var jeg litt skeptisk, men det var en bra bok og den overasket meg på en positiv måte. Noen ganger var det litt vanskelig å følge med på det som skjedde fordi det gikk litt fort fram. Boka var passe spennende og fantasifull. Den var ikke altfor lang og den var lett å lese, så den passer godt til de som liker litt kortere bøker.

Denne boka får terningkast 4 av meg, fordi den var litt forvirrende til tider. Jeg gleder meg til neste bok og fortsettelsen på Tobis reise. Hvis du liker fantasy og litt spenning, er dette en god bok for deg.


Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 7. september 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

Tobi Takina: Nidingøye av Robert Botn
Terningkast: 4
Med ei mor som er død, en far som nesten aldri er hjemme og ei tante som er syk, er ikke livet til Tobi det mest perfekte. Han blir mobbet på skolen, og skulker ofte. Men en dag forandrer alt seg. En mann forteller Tobi at han har nidingøye. Uten helt å vite hva det egentlig er, blir Tobi dratt inn i en magisk verden hvor livet hans er i fare. Og grunnen er nettopp fordi han har nidingøye. Det er mange som er ute etter å utnytte den spesielle evnen hans, og Tobi kan ikke stole på noen. Men for å klare å bekjempe de onde brødrene Gerwin og Rigerian, må han klare å stole på noen slik at han kan få hjelp.

«Nidingøye» er den første boka i Tobi Takina serien. Den er skrevet av Robert Botn og er hans debutroman. Jeg var veldig spent på hvordan denne boka var. Både handling og hvordan den var å lese. I starten får man et kjapt overblikk over hvordan livet til Tobi er. Videre synes jeg handlingen går litt for fort frem. Man får ikke ordentlig med seg hva som egentlig skjer før litt etterpå. Men det var uansett en greit spennende bok. Dessverre trodde jeg ikke helt på denne fantasiverdenen. Jeg klarte ikke helt å se det for meg. Selv om jeg er veldig glad i å lese fantasy klarte ikke forfatteren å overbevise meg om at dette var en verden som virkelig «finnes». Både disse skapningene og de forskjellige dimensjonene som var med i boka er noe jeg ikke klarte å tro helt på.

Selv om boka ikke var helt som jeg hadde ventet, gleder jeg meg til neste bok. Jeg lurer på hva forfatteren har funnet på i oppfølgeren, det kan bli spennende å lese. Så hvis man ser etter en greit spennende, ganske lettlest bok med ikke så alt for mange sider, er dette en bok å anbefale.

Til toppen