To kan holde på en hemmelighet – hvis én er død

Karen M McManus Cappelen Damm Oversetter: Agnete Øye 2019 2 anmeldelser

Echo Ridge er en ganske alminnelig amerikansk småby som Ellery har hørt mye om helt fra hun var liten. Tanten hennes forsvant nemlig derfra som 17-åring. For fem år siden ble småbyen igjen satt på kartet da en avgangselev på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie Hammer

Hemmelighetene

Skrevet av 25. oktober 2019 av Emilie Hammer på Torstad ungdomsskole

Boken handler om tvillingene Ellery og Ezra som må flytte til den den lille byen Echo Ridge for å bo hos bestemoren. Echo Ridge er en velstående og flott by med en mørk historie. Tanten til tvillingene forsvant fra byen for 17 år siden, og ingen har verken sett eller hørt noe til henne siden. Så noen år senere blir Lacey, skoleball dronning ved byens high school, funnet drept og selv om politiet hadde en mistenkt i saken, ble morderen aldri funnet.
Når Ellery og Ezra ankommer Echo Ridge, er det snart klart for årets skoleball og nye kåringer av populære elever. I ukene før ballet dukker det opp anonyme trusler mot kandidatene til årets skoleball dronning. Plutselig forsvinner en av jentene. Mye tyder på at morderen er tilbake. Mange hemmeligheter dukker opp. Her er det om å gjøre å holde hemmelighetene for seg selv.

Denne boken er en superspennende thriller skrevet som en type dagbok. Starten er ganske forvirrende fordi forfatteren er dårlig til å forklare tid, sted og hvem som forteller. Uten om det er forfatteren utrolig god til å holde spenningen helt til slutten av boka samtidig som det ofte skjer små spennende ting. Den er ganske lett å lese og det er ikke for mange vanskelige ord. Når du først kommer inn i den, så kommer du virkelig under huden til de to hovedpersonene.

Jeg likte godt denne boken fordi jeg er veldig glad i thrillere. Boken er veldig spennende og variert.Jeg likte ikke helt den forvirrende starten, men slutten var veldig bra.Det var noen steder jeg syntes den var litt kjedelig. Jeg gir den et terningkast 5.


Christian Viken-Slåtten

En helt grei bok

Skrevet av 25. oktober 2019 av Christian Viken-Slåtten på Torstad ungdomsskole

To kan holde på en hemmelighet
Av:Karen M McManus
Anmeldt av Christian V-S, Torstad ungdomsskole

En helt grei bok
Jeg har lest boken “To kan holde på en Hemmelighet” av Karen McManus. Boken handler om Corcoran-tvillingene Ellery og Ezra. De måtte flytte til bestemoren sin en stund. Der bestemoren bor, har det skjedd en rekke mystiske hendelser og det skjer også noe mens de er der.

Starten av boka var ikke spesielt rask. Resten av boka var litt treg og ikke så veldig spennende, men jeg er sikker på at noen ville likt den. Boken er en grøsser/krim. Den er ganske lett å lese, men bytter på synsvinkel og personer som forteller. Den handler mye om det samme hele boka og det tar lang tid før det skjer noe. Jeg vil ikke anbefale den på det sterkeste, men du kan godt prøve den hvis du liker krim eller grøsser. Terningkast 3.

Til toppen