Ting vi gjør for LOVE

Torbjørn Moen Omnipax 2014 16 anmeldelser

Jeg-fortelleren i denne ungdomsromanen er 16 år, snart ferdig med tiende. Han er den som svarer feil på prøvene med vilje for å ikke virke for flink, og som henger sammen med den andre outsideren i klassen som han ikke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hanna

Hanna

Skrevet av 12. desember 2014 av Hanna på Åretta ungdomsskole

Ting vi gjør for LOVE er en roman\drama bok skrevet av Torbjørn Moen. Jeg-fortelleren i boka er en gutt, som tilfeldigvis har en ekstrabillett til kinoen, mens en jente og vennene hennes har en for lite. Dette utvikler seg til kjærlighet, forviklinger og slåsskamper.
Jeg synes boken er veldig forvirrende, og jeg sliter med å henge med helt til siste side. Forfatteren har skrevet på en rar og forvirrende måte, og det er nesten så det blir slitsomt å lese den. Boken får terningkast 2 av meg, og jeg synes ikke at den fortjener en plass i uprisen. Det er selvsagt gode parter i boken, men de drukner litt i de dårlige delene.


Seher

Seher

Skrevet av 11. desember 2014 av Seher på Bytårnet skole

Kjærlighetens valg

Ting vi gjør for LOVE er en romantisk kjærlighets historie skrevet av forfatteren Torbjørn Moen.

Selve boka handler om en ensom 16 – år gammel gutt som skal på kino med moren sin. Siden hun ikke dukket opp skulle han dra hjem, men akkurat det øyeblikket fikk han øye på en vakker jente. Hun manglett en bilett og han hadde en billett til overs. Magine mellom de to begynte.

Kjærlighetens rollercoaster kom i gang.

Boka innholder 155 sider. Både tittelen og Forsiden passet med historien.

Jeg likte godt at forfatteren fikk til å skildre levende øyeblikk slik at man virkelig kunne se for seg stedene og personene. Men det som jeg ikke helt likte var hovedpersonen. I historien skal hovedpersonen være 16 år, men jeg følte at forfatteren ikke greide det helt. Det hørtes ut som en 12 åring. Helheten i teksten var bra,men hoved personen får meg til å miste interessen i denne boka.

Ellers var den grei. Slutte var endelig for en gang skyld en slutt jeg likte.

Prøv den gjerne fordi det er en romantisk samtidig en spennende bok som virkelig griper deg inn i boka. Det er en bok som får deg til å tenke på LOVE og du begynner å spørre spørsmål til deg selv.

Anbefales til gutter og jenter som liker kjærlighet på 12 -14 år

Ternig kast :5


Maria Haugen

Maria Haugen

Skrevet av 10. desember 2014 av Maria Haugen på Borge ungdomsskole

Dette er en bok som lett kan beskrives med 1 setning: "Kjærlighet ved første blikk"

der en bok som handler om en upopulær gutt. En dag møter han virkelig den rette jenta, han må gjøre alt for å være sammen med henne og vise det fram for alle «dustene» i klassen.

"Ting vi gjør for Love" er en kjærlighetshistorie. Det er ganske mange skildringer i boken, noe jeg ikke syntes er så positivt. Jeg syntes alle skildringene gjorde hele boken uinteressant å lese. Det som var verst, var SLUTTEN! Slutten var VELDIG forvirrende. Hovedpersonen og de andre jeg leste om, hadde heller ikke noe navn.

Alt i alt, likte jeg ikke boken… jeg anbefaler heller ikke den til dere andre som har lyst til å lese den!
Karakter: 3


Henriette Blom

Henriette Blom

Skrevet av 28. november 2014 av Henriette Blom på Verket skole

Kanskje ikke en U-pris vinner…

Ting vi gjør for love

Denne boken handler om en gutt på 16 år som møter en jente han blir forelsket i ved første blikk. De blir sammen men hovedpersonen møter på flere "utfordringer" gjennom boken.

"Ting vi gjør for Love" er en kjærlighetshistorie. I boken er det mange skildringer, faktisk for mange. Det at boken inneholder så mange skildringer gjorde den uinteressant å lese. Jeg synes også at slutten var veldig forvirrende, flere av tingene som skjedde fikk man ikke en forklaring på. Jo mer jeg leste av boken, des mindre likte jeg den. Hovedpersonen(e) hadde heller ikke noe navn.

Det som var positivt med boken var selve historien, den var kreativ og jeg likte den.

Alt i alt var det en helt grei bok, men jeg vil ikke anbefale den videre og synes absolutt ikke at den burde vinne U-prisen.

Terningkast: 3


Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 22. november 2014 av Zuhayr Abdi på Finnsnes ungdomsskole

Love og Lykke?

Ting vi gjør for love av Torbjørn Moen er en psykologisk kjærlighetsbok som forlaget selv sier. Hva gjør vi for love? Hovedpersonen var som hvilken som helst ungdom som gjør alt for å passe inn. Han spilte fotball, til tross for at han ikke likte det, og gjorde feil på prøver med vilje for å ikke være en “outsider”. Men til slutt bestemte han seg for å være seg selv, så smart og skoleflink han er. Dette førte til at han likevel ble en “loner”.
Men han er jo en håpløs romantiker, og på en kino gjorde han en aldri så liten romantisk gest for å gi Skjebnen en dytt. Dette utvikler seg til en forhold og hovedpersonen sliter med å bevise at han virkelig har kjæreste for klassekameratene.

Ting vi gjør for love er en fin og trist bok som forteller oss at det ikke alltid er lett å skille virkelighet og fantasi. Boken begynner veldig bra. Faktisk veldig, veldig bra med fine(!) metaforer og klisjeer. Men etter hvert begynner man som leser å lure på hva som er virkelighet eller fantasi.
Forfatteren har fine skildringer som gjør at boken føles levende. Det irriterende og rare er at vi ikke får vite navnet på hovedpersonene.
Etter at man har lest boken står man igjen med en melankolsk humør der man tenker på hva skal denne boken gi oss? Er den lærerik? Morsom? Nei, min mening er at denne boken var en spennende leseropplevelse utenom det vanlige som skaper hodebry.Når du skjønner at hovedpersonen virkelig har problemer kommer den triste delen. Det er imidlertid ikke slik at jeg vet hvilken hensikt forfatteren hadde da han skrev boken.

Boken anbefales til alle ungdom som vil lese en bemerkelsesverdig og uvanlig bok.
“Ting vi gjør for love” er en bok som ikke vil passe for alle, men jeg syns likevel den burde nomineres til Uprisen. Boken er en sånn bok der du enten liker den eller så misliker du den. Jeg håper så inderlig at det kommer en oppfølger av den sånn at vi kan få se hvordan historien til vår kjære navnløse gutt utviklet seg. Torbjørn Moens bok får terningkast fire fra meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen