Ting vi gjør for LOVE

Torbjørn Moen Omnipax 2014 16 anmeldelser

Jeg-fortelleren i denne ungdomsromanen er 16 år, snart ferdig med tiende. Han er den som svarer feil på prøvene med vilje for å ikke virke for flink, og som henger sammen med den andre outsideren i klassen som han ikke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Oscar Nergård

Oscar Nergård

Skrevet av 18. november 2014 av Oscar Nergård på Finnsnes ungdomsskole

Kjærlighet ved første blikk

Ting vi gjør for LOVE er en bok om en upopulær gutt som møter den rette jenta og som må gjøre alt for å være sammen med henne og vise det fram for alle «dustene» i klassen.

Boka handler om at gutten en dag er på kino med en ekstra billett der får han øye på den vakreste jenta han noensinne har møtt som mangler en billett han tilbyr den billetten han har til overs og de går på kino etterpå skriver han ned nummeret sitt og legger det i veska hennes. De møtes flere ganger og de blir sammen. Men de andre i klassen tror ikke på at denne gutten har fått seg dame så han prøver å bevise det med et bilde, men ingen tror på han. Så han gjør alt han kan for å bevise det men ikke før i slutten når de møter henne tror de på han.

Jeg synes boka var lite interessant og manglet spenningsmomenter. Boka var rotete i slutten og forfatteren var for u konkret og ubestemt i måten han skriver, han må bestemme seg for hva og hvor tingene faktisk skal skje. Jeg mener at det ble skrevet alt for mye tull, dessuten så gikk alt som det skulle gjennom stort sett hele boka og det er ikke spennende å lese det er bare kjedelig. Boka hadde ingen budskap og ble fort uinteressant, det var litt positiv at ting gikk bra og boka var romantisk men den er rett og slett alt for meningsløs. Dessuten ble jeg irritert over at jeg aldri fikk vite hva hovedpersonens og jentas NAVN var, det ble ikke skrevet noen plass hva de hetet.

Denne boka er den verste boka jeg har lest i uprisen og den anbefales ikke av meg, denne boka synes jeg overhode ikke burde nomineres til uprisen.

Terningkast: 1/2Frida

Frida

Skrevet av 14. november 2014 av Frida på Finnsnes ungdomsskole

Boka handler om en gutt som skal på kino og møter en vennegjeng på 3 som bare har 2 billetter. Gutten har tilfeldigvis en til overs og gir en til de andre. han blir sittende i lag med drømmedama og før hun går skriver han telefonnummret på billetten hans å putter den ned i veska hennes, uten at hun ser det…

Jeg likte ikke boka i et hele tatt, det var ikke noe spenning eller noe interessant. Forfatteren har beskrevet ting så veldig detaljert at det nesten ikke gir noe mening.
Irriterte meg at man ikke fikk vite hva hovedpersonen(e) heter. Boka bør absolutt ikke nomines til uprisen. terningkast-2


Ingeborg Røbergshagen

Ingeborg Røbergshagen

Skrevet av 7. november 2014 av Ingeborg Røbergshagen på Dokka ungdomsskole

Ting vi gjør for love av Torbjørn Moen

Boken er skrevet av Torbjørn Moen, han er en norsk forfatter som skriver bøker for ungdom. Han har gitt ut åtte bøker itillegg til dikt, fagbøker, sangtekster og kriminallitteratur. Boken, Ting vi gjør for LOVE, handler om jeg-fortelleren som tilfeldigvis har en ekstra billett til kinoen mens en jente og vennegjengen har en for lite. Det hele ender i kjærlighet, slagsmål og forviklinger.

Jeg velger å gi boken en 2’er på grunn av lite spenning, at den ikke er særlig godt sammensatt og at forfatteren skriver på en rar måte. Jeg syns det blir for mange og korte setninger, han prøver for hardt å skrive på et ungdomsspråk, men at det ikke helt funker. For eksempel: «Zzumm-de-di-bang-de-di-piiip. Musikken dundra, og festen rørte seg rundt svømmebassenget.» Jeg skjønner at han vil gi leseren mer inntrykk av hvordan det er på festen og la dem se det mer for seg, men jeg syns det bare blir rart.
Etter å ha lest baksiden av boka og ut ifra tittelen hadde jeg forventet meg noe bedre enn det jeg ble servert.
Handlingen er troverdig, men den hopper litt frem og tilbake, jeg roter meg bort og skjønner ikke helt sammenhengen.

«Nei, nei. Det førte ingen vei. Shit og hallusinasjoner. Det var da ingenting og snakke om.» Jeg skjønner ikke hvor Shit og hallusinasjoner kommer fra og syns den bare kommer brått på og er unødvendig.
Denne boken er realistisk, det er noe som sannsynligvis kunne ha skjedd i virkeligheten. Men den avsluttes så brått, og jeg sitter igjen med så mange spørsmål jeg gjerne skulle ha fått svar på.
Denne boka bør ikke nomineres til uprisen.


Adelie Hoel

Adelie Hoel

Skrevet av 7. november 2014 av Adelie Hoel på Finnsnes ungdomsskole

Boka handler om en gutt som møter ei vakker jente på kino, han har tilfeldig vis en billett for mye og hun en for lite. På slutten av kinoen putter han kinobilletten med nummeret hans ned i veska hennes, og håper på at hun vil kontakte ham.

Jeg synes boka ikke var spesielt bra. Dette er en ungdomsroman, men den har ikke noen spenningspunkter og blir ganske kjedelig, jeg irriterte meg over at jeg bare viste navnene på personene rundt og ikke hovedpersonen(e). På slutten ble jeg helt forvirret. Forfatteren må bestemme seg for hvor han vil personene skal være og ikke to plasser samtidig, synes han burde skrive mer konkret. Jeg vil ikke at boka blir nominert til uprisen. Siden boka var helt ok i begynnelsen vil jeg gi bok terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen