Tilstrekkelig vakkert

Synne Sun Løes Cappelen Damm 2013 9 anmeldelser

Johanne er syk og vet at hun skal dø. Jenny ønsker ikke å leve lenger. De skriver brev til hverandre, og gjennom brevene får vi vite mye om de to jentene, om deres liv, deres drømmer og tanker. Dette er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilstrekkelig Vakkert!

Boka «Tilstrekkelig vakkert» handler om to jenter som har et helt forskjellig syn på døden. Johanne, som skal dø, er redd for døden og hva den bringer, mens Jenny hater livet og vil bare gjøre ende på det uten å bry seg noe om følgene av det. Jenny kontakter Johanne via brev etter av å ha sett henne i avisen. Jentene sender mange brev imellom hverandre, hvor Johanne vil hjelpe Jenny å se de gode sidene ved livet, mens Jenny vil hjelpe Johanne så hun vil bli midre redd for døden som sakte kommer, og forsøke å gjøre henne mer forberedt på det.

Handlinger gir deg både et inntrykk av hvordan det er å vite at du skal dø, og hvordan det er å føle seg helt fortapt og bare ville forsvinne, noe som gjør at man etter å ha lest boka, tenker på faktumet at man kommer til å dø, og hvor forferdelig det må være å vite at man skal dø snart, at det ikke er noe å gjøre med det.

Jeg liker boka veldig godt. Jeg er selv redd for hva døden bringer, men etter å ha lest denne boka, med andre sider av syn på døden, ble jeg på en måte litt beroliget over det.
Boka gjør sterkt inntrykk på deg, og du synes nesten litt synd på begge hovedpersonene til slutt. Det som gjør boka spesielt bra, er at man virkelig føler hvordan de har det, og det er ved bruk av veldig god skildring!

Når det gjelder overskrift, synes jeg kanskje ikke den passet helt til innholdet, men på en måte passer den kanskje ganske godt allikevel.

Boka passer for folk i alle aldere!
Det er en bok du kan like godt enten du er bekymret over døden, eller ikke i det hele tatt.
Sjangeren jeg ville valgt ut er rett og slett «livet», om det kan kalles en sjanger.

Jeg anbefaler absolutt boka, det er en kjempefin opplevelse å lese boka, og når du først kommer deg inn i handlingen, er det ikke lett å legge ifra deg boka!
Synne Sun Løes har skrevet en kjempegod bok, stor ros til henne.

Av Jane. K


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilstrekkelig vakker

Fyrste del av boka handlar om Johanne, som fortel om sin verden gjennom brev til ei jente som heter Jenny. Johanne er ei jente på sytten år, som mista mora i ei bilulykke då ho var eit år gammel. Då Johanne var femten år fekk ho ei dotter som ho kalla Jonine. Og no har ho fått vita at ho har kreft og at ho kjem til å døy.
Andre del av boka handla om Jenny som fortel om sitt liv. Jenny er óg ei jente på sytten år, men som slit med heilt andre ting. Ho vil døy og ser ikkje meininga i å leva. Ho har mange gonger prøvd å svelgt ein overdose av piller, og har blitt innlagt fleire gonger. Jenny har få venner, men ho har nokre.
Boka er delt inn slik at Johanne sine brev til Jenny kjem i første delen, og Jenny sine brev til Johanne i andre delen. Då eg byrja å lese så las eg på ein måte annan kvart brev. Eg las bare det som Johanne hadde skrive. Og då eg kom til andre del var det bare det Jenny hadde skrive, men då klarte eg likevel å hugsa delar av kva Johanne hadde svart. Det hendte at eg vart nøyt til å bla tilbake, men det var ikkje mykje.
Eg trur at det kan vera andre ungdommer ute i verda som har det slik som Johanne og Jenny. Og boka har fått meg til å tenkte litt på kva som er viktig for meg i livet. Eg trur at det er viktig å snakka om døden,sjølvmord og live generelt.
Historien er fortalt i eg-person. Eg syns det er kjekt å lesa for då blir det meir personleg,då kjenner eg meg meir igjen, spesielt med Johanna, tankegangen hennar og korleis ho ser på ting. Eg synest òg at boka liksom er veldig ærlig på eit vis.
Denne boka passar perfekt til ungdom. Men aller best til jenter, for eg trur det ville vorte litt tamt for ein gut. Og det er fordi det ikkje er noko valdsam spenning som vart byggd opp i denne boka. Eg trur denne boka prøver å gje ein tankevekkar til ungdommar. Som kansje seier at, ein verkelig må ta vare på livet,seg sjølv og folk rundt oss som me er glade i.

Av Stine


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilstrekkelig vakkert

Handler om to jenter, Johanne og Jenny. Begge to har hvert sitt syn på døden.
Johanne er syk og vet at hun skal dø. Hun har hele livet foran seg, og har store ønsker om å leve et lykkelig liv sammen med datteren, Jonine.
Jenny er anderledes. Hun er deprisiv og ønsker å dø, selv om hun er helt frisk.

Jentene kommuniserer med hverandre gjennom brev. De forteller om sine innerste tanker og ønsker.
Selv om de er helt forskjellige, blir de bedre og bedre kjent, fordi de begge kun har èn ting foran seg. Døden.

Boka er delt inn på den måten at alle brevene til Johanne er i første halvdel i boka, og Jennys brev kommer i den siste delen. Denne skrivemetoden fungerte fint. Jeg husket som regel det som hadde stått i brevene fra Johanne da jeg leste svarene fra Jenny. Likevel måtte jeg ble tilbake for å få med meg nøyaktig det de snakket om.

Jeg likte boken veldig godt fordi alt var beskrevet så grundig og nøyaktig. Boka er kjempetrist, for du føler til slutt at du bli venner med begge hovedpersonene. Du vil på en måte hjelpe begge to. Jeg kunne godt se for meg en syk johanne og en deprisiv Jenny – begge to avhengige av hverandres brev.

Jeg vil anbefale boka til jenter fra 12- 16 år. Boka passer best til jenter fordi det er masse følelser og kjærlighet i den. Den er kanskje litt krevende for noen, hvis de ikke husker nøyaktig det som blir sagt tideligere.

Selv likte jeg boka kjempegodt! Når du først kommer inn i handlingen, er det vanskelig å la være å lese. Synne Sun Løes har skrevet en nydelig bok, som jeg kommer til å huske lenge.

Av Oda Mb


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilstrekkelig vakkert

Boken Tilstrekkelig vakkert handler om to jenter.
Den ene jenta heter Johanne, hun skal dø og hun er redd for å dø.
Den andre jenta heter Jenny, hater livet og har lyst til å dø.
Jenny finner ut om Johanne i en avis og vil begynne å skrive brev med henne.
Johanne svarer.
Begge prøver å gjøre livet til den andre bedre via brevene.

Du får vite hvordan det er å være på veien til døden og hvordan det er å være en som hater livet sitt, så ille at man vil dø gjennom handlingen.

Jeg syntes boken var veldig bra.
Boka gir deg stort inntrykk.
Den var veldig bra beskrevet og skrevet.

Jeg syntes og anbefaler den til jenter ved alder 12-18 år.
Fordi at man skulle forstå tingene og at man kan tenke seg hvordan det er når man er i litt lik alder.
Og at jeg mener at den passer best på jenter er fordi det er litt jentete følelser i boka.

Av Thea Sofie


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilstrekkelig Vakkert

Boken handler om to jenter på 17 år, som forteller hverandre om sitt syn på liv og død gjennom brev.

Johanne er dødssyk, og vet hun skal dø. Hun ønsker ikke å dø. Hun har alltid vært en glad jente, som har tenkt å gjøre noe med livet. Hun har en datter, Jonine, som hun elsker, og ikke vil gå fra. Men alt forsvinner inn i sykdommen hennes.

Hun lar seg bli intervjuet av en avis. På den måten blir hun brevvenn med Jenny.

Jenny er den rake motsatsen av Johanne. Hun ønsker å dø, hater livet, og lider av psykiske problemer.

Tross for at disse to jentene er såpass ulike, får de god kontakt gjennom brevene de sender til hverandre. De deler tanker med hverandre om hvordan livet er for hver av dem, og knytter et sterkt bånd mellom hverandre.
Den ene vil IKKE dø. Den andre VIL dø.

Det er vanskelig å legge fra seg denne boken, når du først er godt inni handlingen. I starten kan den virke litt kjedelig og rar, men gi den en sjanse! Etter hvert føler du virkelig at du kjenner disse personene, og at du blir knytta til dem.
Den er ganske lettlest, men man må kunne lese litt mellom linjene for å virkelig komme seg «inn» i boka. Jeg anbefaler denne boken til folk rundt 12-16 årene, fordi man må ha litt ”hue” for å forstå. Det er mange dype tanker.

Jeg likte boka kjempegodt, og hadde vanskeligheter med å legge den bort. Den fikk meg virkelig til å tenke. En veldig bra bok av Synne Sun Løes.

Av Gone

Vis flere anmeldelser

Til toppen