Tilfeldig engel

Kari Sverdrup Omnipax 2013 4 anmeldelser

Da Anna er fjorten, forsvinner far. Han stikker av og lar Anna, mor og lillebror greie seg som best de kan. Å være fjorten og måtte flytte til et nytt sted kan være en utfordring i seg selv, men uten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilfeldig engel – Planen virker

Tilfeldig engel handler om Anna, en jente på 14 år, som må leve med at faren stikker av. Han etterlater seg familien alene. En dag dukker det tilfeldigvis opp en mann som har punktert motorsykkelhjulet utenfor huset hennes…

Anna og faren drar på en fin tur med motorsykkelen. De stopper på en kafé for å kjøpe noe å drikke. Mens de er på kafeen, kommer det en dame i røde kjøreklær og snakker med faren. Anna liker ikke denne damen. Dagen etter er faren dratt. Han har reist fra Anna, moren og lillebroren Jacob. Etter alt dette blir det et nytt sted, ny skole og nye venner. Alt dramaet må Anna takle.

Anna er en omtenksom og hyggelig jente på 14 år. Hun har det litt vanskelig på grunn av at faren har forlatt dem. Hun må takle alt dramaet som kommer fra to jenter i klassen. For å fikse problemene, lager hun en plan.
Så er det ball. Anna skal gå med Markus og Ella skal gå med Georg. Planen virker for Anna.

Jeg synes boken Tilfeldig engel var veldig bra, fordi den var spennende, interessant og faktisk viktig. Forfatteren har beskrevet veldig bra, med detaljer og hendelser. Boken var spennende fordi det skjedde noe hele tiden, og du vil bare fortsette å lese den. Det var ganske interessant å lese om hvordan Anna taklet problemene, og hvordan hun løste dem. Det er mange som opplever dette i virkeligheten, så du får et ganske godt inntrykk av hvordan det er, når du leser boken.

Terningkast: 5. Jeg gir boken terningkast 5, fordi jeg likte handlingen veldig godt, og fordi forfatteren har vært veldig konkret i sin beskrivelse av den hendelsen Anna og familien kom opp i.
Boken passer for den som liker bøker som handler om kjærlighet, sjalusi og drama.

Av Linn-Agathe


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilfeldig Engel

«Tilfeldig Engel» handler om Anna på 14, som må flytte etter at faren har forlatt hun og familien. Det er en spennede ungdomsbok med kjærlighet og vennskap.

«Jeg sov videre, og morgenen jeg våknet var hele verdenen min forandret.»

Anna må begynne på en ny skolen og finne seg nye venner. Hvem er til å stole på og hvem er ikke? Da Anna legger merke til den litt anderledes jenta Ella, blir hun litt etter litt venner med henne. Det viser seg at de har det kjempe gøy sammen og de blir kjempe gode venner. Sammen lager de en plan, som funker!

Min vurdering:
Jeg vil gi den en 5er for jeg likte veldig godt handlingen, og du blir fanget i historien og sitatene i boken. Sitatene fikk meg til å virkelig tenke over hva som blir fortalt. Det er en veldig spennende,overraskende og en fin bok. Du vet aldri hva som skjer etterpå. Boken er bra skrevet og får deg helt inn i situasjoenene som blir fotalt. Jeg vil anbefale boken til de som liker kjærlighet og drama.

Av Thea Ekerhovd.


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilfeldig Engel

Tilfeldig engel, som er ein ungdomsroman, er skriven av Kari Sverdrup. Boka kan knytast til ungdomstid, kjærleik, vennskap og familie. Ho handlar om 14 år gamle Anna som bur med mor si og veslebroren etter at faren reiste frå dei saman med ei anna dame. Mykje fell saman i Anna sin verden når faren reiser og grandtanta som er som ei mormor for henne, døyr, men alt blir mykje betre når dei arvar ein million frå tanten og dei får kjøpe seg eit hus. Ein dag når Anna kjem heim frå skulen, står det ein gut utanfor som har punktert med motorsykkel utanfor huset til Anna, og etter kvart flytter han inn med dei. Patrick, som guten heiter, hjelper dei å gjere huset ferdig. Anna vert veldig god ven med Patrick, Patrick er frå Irland og er i Noreg for å spele gitar på små barar. På skulen viser det seg å vere mykje vanskelegare å få vener, men ho finn fort ut kven ho kan stole på og kven ho ikkje kan stole på. Anna er ei typisk jente, men ho har litt vanskelig for å få vener, ho savnar faren og det er veldig lett å skjøne ut i frå boka. Anna vert veldig god ven med Ella sjølv om mange av dei populære jentene i klassen prøver å øydeleggje for dei.

Det er ei veldig bra bok som er lett å lese. Det er ei aktuelt emne for ungdom. Kapitla er delt inn i fin lengde, så det vert lett å lese dei. Boka er skriven på bokmål. Ho var ganske spanande, men nokre stader kan det bli litt lite som skjer. Boka er ikkje så veldig spannande i byrjinga, men ein kjem inn i spenninga etter kvart når faren plutselig ikkje er der, og han ikkje har sagt i frå kor han er. Så eg synes det er ei bra bok som eg anbefaler andre å lese.

Av Camilla


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Tilfeldig engel

Boken handler om Anna som er 14 år.
Faren sikker fra Anna og familien hennes.
De må flytte. Da må Anna begynne på ny skole og få ny venner.
Hun blir mobbet av to jenter i den nye klassen.
Men hun heldig som møter Ella, som har opplevd det samme.

Det var en veldig bra bok.
Den var veldig spennende, og jeg fikk lyst til lese hele.
Kari Sverdrup var veldig flink til å beskrive hva som skjedde.
Det kom opp nye ting hele tiden som gjorde det mer og mer spennende.
Dette er en bok for alle de som liker kjærlighet og drama.

Av Thea Sofie

Til toppen