Til ungdommen

Linn Skåber Pitch Illustratør: Lisa Aisato 2018 50 anmeldelser

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett. Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene. Linn Skåber Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

smilla

bokanmeldelse til ungdomen

Skrevet av 13. november 2019 av smilla på dso

Boken handlet om en familie hvor faren har akkurat død. De har forskjellige problemer og det er vanskelig å leve videre med livet sitt fordi moren er så redd.
Jeg syntes boken var bra. Den snakket om et trist og viktig thema. Forfatteren skrev sånn at man kan virkelig forstå personene. Jeg hadde lest den videre men jeg håper noe spennende kommer til skje.
terningkast 5


Louise Kroepelien

Til ungdommen

Skrevet av 13. november 2019 av Louise Kroepelien på DSO

"Til ungdommen" skrevet av Linn Skåben handler ikke om en spesiell historie, men om mange forskjellige historier fra ungdommer. Denne teksten handler om en gutt som savner sin far og hvor vanskelig det er for familien.

Jeg synes dette utdraget er fint og trist. Det er skrevet i et enkelt språk, så det er lett å forstå det som skjer. Jeg tror at man godt kan kjenne seg igjen i de små tekstene som ungdom. Likevel synes jeg at handlingen i denne historien gjentar seg og den er litt kjedelig, men jeg liker temaet. Jeg gir denne boken terningkast 3.


Nora Ramsvik

Beste boka jeg har lest

Skrevet av 23. oktober 2019 av Nora Ramsvik på Kannik skole

Til ungdommen er skrevet av Linn Skåber. Boka har ikke en enkelt handling, det er mange forskjellige monologer som jeg syntes gjorde boken til en bra bok. Jeg likte veldig godt at Linn Skåber har selv intervjuet ungdommer og blitt inspirert av dette. Handlingene i boka var veldig lett å kjenne seg igjen i både hos gutter og jenter

Det var ulike temaer som forelskelse, sjalusi, vennskap og sjennerelt hvordan det er å være ungdom. Når jeg leste denne boka kunne den få meg til å både smile og le derfor syntes jeg at denne boka er noe av det beste jeg har lest. Bildene i boken var med sterke fine farger og passet perfekt til handlingene. Det var veldig lett å se for seg handlingene fordi Linn Skåber skrev veldig gode sammenligninger.
Jeg vil anbefale denne boken til alle ungdommer.

Terningkast: 6


Jonna

Utrolig kjedelig, mangler futt

Skrevet av 23. oktober 2019 av Jonna på Den norsk-tyske skole i oslo

Boka handler om en gutt på 15 som savner sin døde far, han forteller hvor vanskelig det er for ham og moren.

Boka er utrolig kjedelig skrevet og har ikke noe spesielt som skjer og i begynnelsen trodde jeg at det var en jente og det ødela det litt, fordi jeg ikke skjønte det hele etter det. Det blir beskrevet mye unødvendig i boka og det mangler så mye for at man skal forstå den. Jeg fikk ikke lyst til å lese videre og den skuffet meg veldig, fordi jeg hadde forventet noe langt mye bedre. det mangler bare noe futt i teksten, kanskje noe som vender historien.
Terningkast: 1


Insta: @benno_kira

Til ungdommen

Skrevet av 23. oktober 2019 av Insta: @benno_kira på DSO

Boken handler en Jente som heter Esther Sola som møter en gutt som hun kjenner fra Barnehagen. Han raner henne.
Jeg synes boken lidt kjedelig og hadde gav ingen lyst å lese boken.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Cornelia

Cornelia

Skrevet av 20. desember 2018 av Cornelia på Fløysbonn skole

«Til ungdommen» av Linn Skåber

Det er en ambisiøs tittel Linn Skåber har valgt på sin første bok. Nordahl Grieg kom ut med diktet «Til ungdommen» i 1936. Diktet ble skrevet for å hylle ungdommen. Diktet ble sunget etter terrorangrepet 22. juli 2011 for å minne alle de døde og trøste alle de berørte ungdommene. Diktet var med å trøste og samle et lamslått folk. Diktet har nok fått en enda større betydning for oss etter dette. At Linn Skåber tør å velge denne «store» tittelen på boken sin gir en forventing. Tittelen har en underliggende betydning gjennom referansen til diktet, men tema er også stort og et vanskelig område å treffe presist. Oss ungdommen.

Det er ingen tvil om at Linn Skåber har skrevet boka til oss ungdommer. Hun har intervjuet og snakket med mange ungdommer. Hun har satt seg godt inn i hvordan det er å være ungdom. Når man leser boka føler man at hun forstår. Linn Skåber er en kjent komiker og skriver boka med et humoristisk blikk. Historiene er morsomme, men har også et viktig budskap. Det gjør det både gøy og rørende på samme tid når man leser.

Boka er ingen roman. Dermed får man ikke den samme driven og leselysten som en spennende historie kan gi. Hver historie er en ny historie med sitt eget budskap. De hører ikke sammen. Boken har ikke en rød tråd gjennom alle historiene. Det er 31 små fortellinger på 255 sider. Man kan si at det er 31 små noveller med fine budskap som treffer en som ungdom. For å få med alle de finne budskapene bør boka ikke leses som en roman, men heller lese en historie av gangen. Slik at du får tid til å tolke og forstå hver historie. Det kan virke overveldende og lese mange på en gang. Anbefaler å tenke på boka som en poesibok, du leser den historien du føler for der og da. Man trenger ikke å lese historiene i rekkefølge.

Boka er illustrert av Lisa Aisato. Hun er kjent for helt nydelige tegninger. Hennes måte å tegne på er helt unik. Bildene i denne boken er ingen unntak. Det er flotte tegninger til hver fortelling. Bildene gjør at fortellingene virker mer levende. Hvert bilde er ordentlige forseggjorte. Bildene og historiene passer godt sammen og gjør boka mer hel. Det å ha tegninger i ungdomsbøker er ikke helt vanlig, det kan virke barnslig. Det er det ikke i denne boka. Det gjorde boka fin og unik, og underbygger at boka mer er en poesibok enn en roman.

Jeg synes dette er en veldig fin og spesiell bok. Siden jeg leste den som en bok på skolen leste jeg den sammenhengende og ikke bare en historie her og der, slik jeg anbefaler å lese den. På grunn av det opplevde jeg den som litt tung og fikk ikke lyst til å lese videre. Jeg synes dette kunne ha blitt informert om på baksiden av boka. Historiene hver for seg traff meg, jeg synes Linn Skåber skrev veldig fint. Jeg anbefaler boka på det sterkeste. Ha den liggende på nattbordet slik at du kan lese en historie når du trenger det. Når du trenger å føle deg forstått som ungdom og oppleve at mange kan ha det som deg. Anbefaler også boka for foreldre eller andre som bare vil forstå seg på hvordan det er å leve som ungdom i dag.

Til toppen