Til ungdommen

Linn Skåber Pitch Illustratør: Lisa Aisato 2018 50 anmeldelser

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett. Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene. Linn Skåber Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

smilla

bokanmeldelse til ungdomen

Skrevet av 13. november 2019 av smilla på dso

Boken handlet om en familie hvor faren har akkurat død. De har forskjellige problemer og det er vanskelig å leve videre med livet sitt fordi moren er så redd.
Jeg syntes boken var bra. Den snakket om et trist og viktig thema. Forfatteren skrev sånn at man kan virkelig forstå personene. Jeg hadde lest den videre men jeg håper noe spennende kommer til skje.
terningkast 5


Louise Kroepelien

Til ungdommen

Skrevet av 13. november 2019 av Louise Kroepelien på DSO

"Til ungdommen" skrevet av Linn Skåben handler ikke om en spesiell historie, men om mange forskjellige historier fra ungdommer. Denne teksten handler om en gutt som savner sin far og hvor vanskelig det er for familien.

Jeg synes dette utdraget er fint og trist. Det er skrevet i et enkelt språk, så det er lett å forstå det som skjer. Jeg tror at man godt kan kjenne seg igjen i de små tekstene som ungdom. Likevel synes jeg at handlingen i denne historien gjentar seg og den er litt kjedelig, men jeg liker temaet. Jeg gir denne boken terningkast 3.


Nora Ramsvik

Beste boka jeg har lest

Skrevet av 23. oktober 2019 av Nora Ramsvik på Kannik skole

Til ungdommen er skrevet av Linn Skåber. Boka har ikke en enkelt handling, det er mange forskjellige monologer som jeg syntes gjorde boken til en bra bok. Jeg likte veldig godt at Linn Skåber har selv intervjuet ungdommer og blitt inspirert av dette. Handlingene i boka var veldig lett å kjenne seg igjen i både hos gutter og jenter

Det var ulike temaer som forelskelse, sjalusi, vennskap og sjennerelt hvordan det er å være ungdom. Når jeg leste denne boka kunne den få meg til å både smile og le derfor syntes jeg at denne boka er noe av det beste jeg har lest. Bildene i boken var med sterke fine farger og passet perfekt til handlingene. Det var veldig lett å se for seg handlingene fordi Linn Skåber skrev veldig gode sammenligninger.
Jeg vil anbefale denne boken til alle ungdommer.

Terningkast: 6


Jonna

Utrolig kjedelig, mangler futt

Skrevet av 23. oktober 2019 av Jonna på Den norsk-tyske skole i oslo

Boka handler om en gutt på 15 som savner sin døde far, han forteller hvor vanskelig det er for ham og moren.

Boka er utrolig kjedelig skrevet og har ikke noe spesielt som skjer og i begynnelsen trodde jeg at det var en jente og det ødela det litt, fordi jeg ikke skjønte det hele etter det. Det blir beskrevet mye unødvendig i boka og det mangler så mye for at man skal forstå den. Jeg fikk ikke lyst til å lese videre og den skuffet meg veldig, fordi jeg hadde forventet noe langt mye bedre. det mangler bare noe futt i teksten, kanskje noe som vender historien.
Terningkast: 1


Insta: @benno_kira

Til ungdommen

Skrevet av 23. oktober 2019 av Insta: @benno_kira på DSO

Boken handler en Jente som heter Esther Sola som møter en gutt som hun kjenner fra Barnehagen. Han raner henne.
Jeg synes boken lidt kjedelig og hadde gav ingen lyst å lese boken.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ingeborg Linnerud

Ingeborg Linnerud

Skrevet av 10. desember 2018 av Ingeborg Linnerud på Harestua skole

Wow. Denne boka var helt utrolig bra. Dette er en bok jeg lenge har hatt lyst til å lese og har hatt store forhåpninger til, og for å si det mildt så leverte den opp til forhåpningene. Boka var så ekte og jeg følte den traff meg midt i hjerterota. Jeg kunne sitte og smile og le for meg selv mens jeg leste, men den kunne også tvinge frem en liten tåre. Linn Skåber skriver i forordene at hun aldri vil klare å favne hele ungdomstiden, for hun er jo voksen og kan aldri bli en del av det hun kaller “det hemmelige samfunnet”. Men uansett ved hjelp av disse ungdommene hun har intervjuet, syns jeg hun har klart å sette ord på det fleste følelsene vi ungdommer kjenner på. Jeg kunne kjenne meg igjen i de aller fleste monologene og det var litt rart å lese noe som beskrev de følelsene jeg har hatt eller har, på en prikk. Det var ganske deilig å få vite at det er flere som føler det sånn, ikke bare jeg.

I boka beskriver Skåber ungdomstiden som om noen plutselig ommøblerer rommet ditt. Helt uten at du er forberedt på det. Alt blir nytt og uorganisert, og du kjenner deg ikke lenger igjen. Hun skrier rett frem at å være ung kan være jævlig, og det er litt godt å få en bekreftelse på at ungdomstiden er en tung tid for alle. Boka er en samling av 31 monologer. De handler om hvordan det er å føle seg ensom, hvordan alle vennene dine plutselig forandrer seg, hvor utrolig teite foreldre er, men hvor utrolig glad mann er i dem, om alt det presset som legges på deg som ungdom, og rett og slett hele ungdomstiden beskrevet i en bok. I tillegg til disse sterke tekstene er boka illustrert med helt nydelige bilder av Lisa Aisato, som virkelig forsterker budskapet. Igjen, denne boka var helt utrolig og jeg synes alle burde lese den, både ungdommer og voksne, så kanskje de forstår litt mer av den tiden vi går igjennom.

Terningkast: 6, selvfølgelig.

Til toppen