Tidevann

Erik Martenson Kaarvok forlag 2021 2 anmeldelser

En gammel fyrvokter forteller fra sin ungdom. Fem tenåringer er på seiltur i Kattegat. En plutselig storm fører til forlis, og de skyller i land på en øy som ikke står på kartet. Det er bare starten på mysteriet, og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tomine

For deg som liker å bli dratt tilbake i tid

Skrevet av 15. desember 2021 av Tomine på Flåtestad ungdomsskule

Tidevannn er en bok skrevet av Erik Martenson . Det er en mysterie bok.

Boken handler om en fyrvakt som forteller om hva som skjedde sommeren 1969. Han forteller om 5 ungdommer som skal seile over Kattegat i sommerferien 1969. Et uventet uvær kommer og ungdommene havner på en øy. Øyen er ikke på kartet og ungdommene merker fort at det er noe som ikke stemmer, det blir et kappløp mot tiden og det som holder dem igjen.

I midten av boka var det vanskelig og legge den fra seg, men etter vært når det ikke skjedde så mye var det heller vanskeligere å ta den opp etter jeg la den fra meg.

I starten var boken litt krevende å lese og det tok litt tid før den begynte å bli spennende å lese. Boken var spennende til tider, men av og til føltes det ut som du kunne hoppe over et par sider uten å gå glipp av noe.

Boken minner mer om en tegneserie med tanke på hva handlingen går ut på, boken har en usannsynlig hendelse, men det er lett å leve seg inn i den. Boken har også et lett språk for ungdommer å forstå og selv om de tar inn tyske ord er det fortsatt lett å forstå hva det betyr.

Jeg gir boken en 4.


Tora

En ok fortelling om overnaturlige beist og tyskere

Skrevet av 25. november 2021 av Tora på Røyrvik oppvekstsenter

Denne boken handler om en gammel fyrvokter som møter på fire ungdommer og han forteller at han og hans venner skulle på ferietur for mange tiår siden. de dro på seiltur og så ble det storm, de havnet på en mystisk plass som de skjønte det var noe galt med fordi tiden gikk mye saktere, de hadde havnet i 2. verdenskrig. det fantes også store tynne hvite beist. etterhvert finner tyskerne dem, de blir holdt igjen av tyskerne kommer de seg hjem? jeg synes boken var spennende i starten, men boken ble kjedeligere når vi kommer lengre inn i boken siden det skjer ikke så mye mens de blir holdt av tyskerne. Boken kunne gjerne hatt mer variasjon. 4/6

Til toppen