Thea2

Tore Oksholen Gyldendal 2016 6 anmeldelser

Thea ser døde mennesker på T-banen. Det er hun vant til. Noen ganger slår hun av en prat med dem, om hun er i det rette humøret. Hun gjør ikke noe vesen ut av at hun ser dauinger. Det er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hanna Andersen

Hanna Andersen

Skrevet av 13. oktober 2016 av Hanna Andersen på Midtstuen skole

Tittel: Thea2
Forfatter: Tore Oksholen
Min opplevelse av boka: Fortellingen begynner med in medias res, og jeg ble raskt interessert i innholdet. Dette er en roman innenfor sjangeren fantasy. Jeg mener at det er mer utfordrende å skrive bøker i denne sjangeren enn i andre sjangere fordi det kan være mange innviklinger og overnaturlige ting som forfatteren er nødt til å få leseren til å forstå. Tore Oksholen har fått dette ganske greit til, men det var enkelte ganger at jeg, underveis i lesingen, ble litt forvirret over forklaringer på fremmedord knyttet til det overnaturlige. Dette førte til at boken ble tyngre å lese og at jeg dermed opplevde den som litt langtrukken. Jeg synes derimot at forfatteren har vært veldig flink til å skildre. Jeg fikk god innsikt inn i hovedpersonen, Thea, sine følelser, og dette forsterket virkelig leseropplevelsen. Da hun var beskrevet som sint eller frustrert så jeg helt klart for meg hvordan hun følte seg. Inne i mellom synes jeg Thea reagerte litt merkelig på enkelte situasjoner. Da dramatiske hendelser, som død for eksempel, forekom ville jeg trodd hun skulle reagere kraftigere og med mer sorg. Jeg kunne ikke kjenne meg igjen i hennes reaksjoner på disse områdene, men jeg synes dette forbedret leseropplevelsen min fordi det gjorde handlingen mer uforutsigbar.
Språk og originalitet: Boka er skrevet på bokmål, og inneholder ingen engelske ord. Det er derimot andre fremmedord i romanen som jeg ikke kjente til fra før. Dette skyldes sjangeren til fortellingen, fantasy, som inneholder ord på ikke-eksisterende vesener. Boka er original. Til tross for at jeg har lest mange fantasybøker så vil jeg ikke si at denne minnet merkverdig mye om noen av dem.
Oppsummering: Fortellingen engasjerer meg fra start. Dette er en fantasybok, og det ble til tider litt uoversiktlig og vanskelig å holde styr på ulike begreper i handlingen. Forfatteren har skrevet slik at jeg følte jeg ble godt kjent med hovedpersonen. Dette forbedret absolutt min opplevelse av romanen. Jeg gir boka terningkast 5.

Til toppen