The Urban Legend
(Sesong 3)

Josef Yohannes Cappelen Damm 2020 20 anmeldelser

Møt læreren Malcolm T. Madiba som kjemper mot kriminalitet og urettferdighet under identiteten «The Urban Legend». Kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. The Urban Legend er et helt særegent tegneserieunivers med en sort superhelt uten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Roald

Spenning fylt tegneserie.

Skrevet av 11. desember 2020 av Roald på Tryggheim skole

The urban legend er en tegneserie bok for ungdommer.

The urban legend (sesong 3) handler om en lærer som i skjul er the urban legend, og kjemper mot onde gjenger som ikke er så glad i the urban legend. Mange unger og voksne i byen han kommer i fra har alle hørt the urban legend 1 gang før. Når han kjemper mot onde gjenger så kan man jo komme borti nogen vi kjenner av og til.

Min meining om boken.
Jeg liker veldig godt denne boken fordi han er veldig enkel til å lese og har mange gode illustrasjoner, det er jo en tegneserie. The urban legend har en veldig god historie, til og med når jeg begynte mitt i 3 bok. Det var mange spenning topper så det var nogen ganger jeg ikke klarte å legge bort boken. Jeg likte veldig godt at etter nogen kapitler så viser forfatteren et innblikk når han lagte boken. Boken var bygd opp bra og veldig enkel til og lese.

jeg likte denne boken veldig godt og synes at andre og kan lese boken, jeg synes ungdommer kommer mest til og like boken, men voksne kan og. Jeg synes at denne boken skal få U-prisen.

Terningkast: 5


Fadma

The urban legend

Skrevet av 10. desember 2020 av Fadma på Grim skole, 8. klasse

Hva handler boka om?
The Urban Legend er en tegneseriebok skrevet av Josef Yohannes. Den handler om Malcolm Madiba, en lærer som bruker fritiden sin på å bekjempe kriminalitet i byen Capital City med hans heltemot som sloss mot skurker.
Nå skal jeg komme med et eks som handler om en skurk i boka og hvordan de slåss og hvem som vinner. Black Good Father skulle prøve og sende folk på The Urban legend. Men det gikk galt pga dagen de skulle banke han så visste han alt dette fra før av. Så han var allerede for bredt. Og han klarte å slå ut alle.
Hva likte jeg :
Jeg like veldig godt boka pga at den enkel å lese. Og den var veldig spennende Feks når han skulle slåss mot Whitewasher og han hadde hvit maling han kasta på the urban legend det var sykt morsomt.
Hva jeg ikke likte med boka
Det er egt ikke noe jeg ikke likte, kanskje litt med at det kunne ha vært litt mer spennende men den var ikke noe spesielt jeg ikke likte.

Jeg anbefaler boka for folk som er veldig glade i tegneserier pga det kan være litt kjedelig om du leser noe du ikke liker pga f eks om du er veldig glad i mer historiebøker ellrns og leser en tegneserie fullt av fantasi og eventyr så kan det være ganske kjedelig for du er mer into historie


Tord Emil

Historia til ein superhelt

Skrevet av 7. desember 2020 av Tord Emil på Tryggheim skole

The Urban Legend er ein action bok for 12 år og oppover. Den er i ein serie på ni bøker.
Boka handler om livet til the Urban Legend som superhelt og hans liv som menneske. I boka blir vi kjent med bakgrunnen og historia til the Urban Legend.

Boka startar rett in i handlinga og har ein litt lang start, men når det starter, skjer det meir og meir etter kvart som du les. Det er vanskeleg å finne eit vendepunkt i denne boka. Det skjer så mykje heile tida. Eg vil dei at det er fleire vendepunkt i denne forteljinga. Boka sluttar ikkje så brått, men veldig overraskande.
I boka er det brukt indre spenning og den er lett å leve seg inn i. Karakteren the Urban Legend var det som fikk meg til å leve meg inn i boka. Boka var interessant, spesiell og spanande, men også litt vanskeleg å lese. Det var så mykje som skjedde og teksten var tung å lese. Denne boka og forteljinga minner meg veldig om superhelten Batman. Superhelt om natta og ein kjend person om dagen.
Forteljinga er ikkje så veldig realistisk, men ikkje umogleg.
Språket er veldig tungt å lese på grunn av at det er mange korte setningar. Språkbruken synes eg passer veldig godt til miljøet i forteljinga.
Ein liten oppsumering om bokas innhald. Det handler om ein lærar som lærte seg kampsport når han var liten. Etter det begynte han å sloss mot skurker og forsvarte folket i landsbygda. Han møter på ein gammal venn som blir til eit vanskeleg møte.
Eg klarer ikkje å finne noko bodskap i handlinga, men det kan godt vere noko å hendte ut frå det.
Bokas styrke vil eg sei er at vi får bli kjent med personen bak maska.
Bokas svakheit er at det alltid er eit problem og eg som lesar, ikkje får nokre pausar. Det er og litt av grunna til at er ei tung bok å lese.
Eg anbefaler ikkje boka til andre, men den kan vere bra for folk som er skikkeleg interessert for denne typen bøker.
Eg synes ikkje boka burde bli nominert til uprisen.
Eg gjer boka terningskast 3


William

The Urbam

Skrevet av 3. desember 2020 av William på Hommelvik ungdomssskole

Jeg har netopp lest The Urban Legend. The Urban Legend er en action bok med mye bilder.
 
 
Boken handler om byen Capital city. Capital city har mange problemer. De sliter med fattigdom, narkotika, våpen og masse vold. Men så kommer The Urban Legend. Om dagen er han en skole lærer, men på natta er han en superhelt. Han har en gul og svart kappe og en skinnende maske. Han er født i Eritrea. Han kjemper mot mange tyver å gir de til politiet. Han har også stoppet gjenger, narkotikasmuglere, skoleskytere og slavehandlere. Han har også mange fiender fks Black godfather, whitewasher og mange flere. Capital city har også en radio kannal, der de snakker om nyheter, spiller musikk og har interviewer. De kan også rige inn og tipse om The Urban Legend
 
 
Kvaliteten på boka var midt på treet. Handlinga i boka var alt for lang. Den var så lang et den rett å slett ble kjedelig. Det handlet alt får mye om det same. Det virket som om jeg leste samme side om og om igjen. Språket var litt vanskelig og tolke men det var brukbart. Det var til tider litt vanskelig å finne ut hvilken lese boble jeg skule lese. Men det var mye bra bilder og historien var ganske spennende.
 
 
 
Jeg vil anbefale boka til ungdommer som liker tegneserier, superhelter og mye
action
 
 
Jeg gir boka terningkast 4


Aslak Seierstad

Spennende

Skrevet av 2. desember 2020 av Aslak Seierstad på Smestad ungdomsskole

The Urban Legend er en tegneseriebok skrevet av Josef Yohannes. Den handler om Malcolm Madiba, en lærer som bruker fritiden sin på å bekjempe kriminalitet i byen Capital City under alter-egoet The Urban Legend. Jeg ble veldig imponert over tegningene og illustrasjonene. Det er en bok med få ord på hver side, da det er en tegneserie. Samtidig må man følge med for å få med seg hva som skjer. Teksten i boka består hovedsakelig av dialog. Denne dialogen høres noe unaturlig ut til tider, men sånn er det bare i tegneserier. Jeg synes at Malcolm Madiba er en spennende, interessant og tredimensjonal karakter. De fleste karakterene som dukker opp flere ganger er interessante. Alt i alt synes jeg det var en bra og underholdende bok. Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen