The Urban Legend
(Sesong 3)

Josef Yohannes Cappelen Damm 2020 12 anmeldelser

Møt læreren Malcolm T. Madiba som kjemper mot kriminalitet og urettferdighet under identiteten «The Urban Legend». Kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. The Urban Legend er et helt særegent tegneserieunivers med en sort superhelt uten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

William

The Urbam

Skrevet av 3. desember 2020 av William på Hommelvik ungdomssskole

Jeg har netopp lest The Urban Legend. The Urban Legend er en action bok med mye bilder.
 
 
Boken handler om byen Capital city. Capital city har mange problemer. De sliter med fattigdom, narkotika, våpen og masse vold. Men så kommer The Urban Legend. Om dagen er han en skole lærer, men på natta er han en superhelt. Han har en gul og svart kappe og en skinnende maske. Han er født i Eritrea. Han kjemper mot mange tyver å gir de til politiet. Han har også stoppet gjenger, narkotikasmuglere, skoleskytere og slavehandlere. Han har også mange fiender fks Black godfather, whitewasher og mange flere. Capital city har også en radio kannal, der de snakker om nyheter, spiller musikk og har interviewer. De kan også rige inn og tipse om The Urban Legend
 
 
Kvaliteten på boka var midt på treet. Handlinga i boka var alt for lang. Den var så lang et den rett å slett ble kjedelig. Det handlet alt får mye om det same. Det virket som om jeg leste samme side om og om igjen. Språket var litt vanskelig og tolke men det var brukbart. Det var til tider litt vanskelig å finne ut hvilken lese boble jeg skule lese. Men det var mye bra bilder og historien var ganske spennende.
 
 
 
Jeg vil anbefale boka til ungdommer som liker tegneserier, superhelter og mye
action
 
 
Jeg gir boka terningkast 4


Aslak Seierstad

Spennende

Skrevet av 2. desember 2020 av Aslak Seierstad på Smestad ungdomsskole

The Urban Legend er en tegneseriebok skrevet av Josef Yohannes. Den handler om Malcolm Madiba, en lærer som bruker fritiden sin på å bekjempe kriminalitet i byen Capital City under alter-egoet The Urban Legend. Jeg ble veldig imponert over tegningene og illustrasjonene. Det er en bok med få ord på hver side, da det er en tegneserie. Samtidig må man følge med for å få med seg hva som skjer. Teksten i boka består hovedsakelig av dialog. Denne dialogen høres noe unaturlig ut til tider, men sånn er det bare i tegneserier. Jeg synes at Malcolm Madiba er en spennende, interessant og tredimensjonal karakter. De fleste karakterene som dukker opp flere ganger er interessante. Alt i alt synes jeg det var en bra og underholdende bok. Terningkast 4


Rodrigo Manso Morgado og Olga Anna Rakowska

Superhelt

Skrevet av 30. november 2020 av Rodrigo Manso Morgado og Olga Anna Rakowska på Breilia skole

Tittel: The Urban legend
Forfatter: Josef Yohannes & Steve Baher
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 277
Målgruppa: Ungdomer
Sjanger: Action, Superhelt, Romantikk, Sci fi

Kort handlingsreferat: Boka handler om en superhelt som heter The Urban legend, han går rundt i verden og redder folk. I boka får vi vite om The Urban legends bakgrunnen og hvorfor han er en superhelt.

Vi syns at boka ikke være så bra som vi trudde den kommer til å være. Vi syns at det var mer brutalt enn det trengte å være. Vi forsto ikke hvordan han kunne slåss mot folk med pistoler. Vi fikk vite at hovedkarakteren har trent siden han var veldig ung, men vi syns likevel det var vanskelig å forstå handlinga. Det var også litt vanskelig å forstå det som skjedde på starten.

Vi liker hvordan karakterene ser ut og at de er mye action og litt romantikk. Vi liker også at det er veldig mange karakterer og at vi for å vite bakgrunnen deres.

Hvordan starter boka?: Starten i boka var litt vanskelig å forstå. Denne boka er sesong 3 og det er derfor mye som har skjedd før denne boka. Starten i boka var ganske rolig de to første sidene. Det ble mer spenning etter hvert. Spenninga i boka: Jeg/vi syns ikke det var så mye spenning i boka, men noen steder i boka var det mer spennende.

Det beste med boka var at den er en tegneserie, fordi du vet allerede hvordan folk ser ut for eksempel.

Det vi ikke likte med boka var at det var så brutalt, fordi der var masse blod og skyting.

Boka var ok, men den kunne være bedre. Den var alt for brutal og det skjedde alt for mye på en gang. Derfor syns vi ikke at boka burde bli nominert til uprisen.

Terningkast: 3


Mattias

Les hele boken før du dømmer den

Skrevet av 13. november 2020 av Mattias på Hommelvik ungdomssskole

Boken handler om en helt som passer på byen sin.

The urban legend er en action-tegneserie som er skrevet av Josef Yohannes og Steve Barker. Boken kom ut i 2020 og er skrevet på bokmål men det kan være litt sleng i den å. Det er 277 sider i boken og det er ikke så mye tekst på hver side. Målgruppen er ungdom eller de som like action. The urban legend boka er en av mange bøker i serien.
Den handler om en mann som er lærer om dagene og helt om natten. I boken finner han skurker og banker de. Han møter på en gammel venn og finner ut noe helt syk om henne. Jeg syntes boken var litt kjedelig på starten og følte at det var ikke så mye som skjedde. Jeg likte mere mot slutten og de siste kamp senene. Slutten var uforventet. Jeg syntes det var litt mye av det samme i boken med at The urban legend dro bare rundt og banket masse folk. Det er også mange rare navn og folk som er med i bare noe få sider.

Når jeg leste ville jeg egentlig bare legge ned boken siden det var kjedelig. Det var vanskelig å leve seg inn i boken. Denne boken var ganske lett og lese men jeg brukte lang tid på å lese den siden jeg ville bare ikke lese boken. Bokas styrke var soleklart slutten av boken. Det skjedde så mye uforventet at jeg fikk gåsehud over hele kroppen. Svakheten til boka var definitivt starten. Starten var så dårlig at jeg ble nesten kvalm. Hvis du ikke får sove, les starten på denne boken. Det virker garantert. Hvis du er typen som liker action og tegneserier så passer denne boken deg perfekt. Når det alt kommer til alt, syns jeg denne boken ikke burde nomineres til uprisen.

Terningskast: 3


Peter

En urban legend bok!

Skrevet av 13. november 2020 av Peter på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: the urban legend
Forfatter: Josef yohannes og Steve Barker
Sider:277
Målgruppe: ungdom
Utgitt: 2020
Denne boken er en action tegneserie bok. Hovedrollen i boka er The Urban legend. Han er en lærer på jobbtider og en superhelt i fritiden. Han beskytter byen capital city mot skurker og forbrytere. Denne boka er en del av en serie. Josef yohannes og Steve baker er forfattere til boka the urban legend. Boka var ikke spennende å lese på starten, men ble bedre etterhvert. Det tok ganske lang tid før jeg fikk motivasjon til å lese denne boka. Jeg vet ikke om at det var en dårlig bok eller at jeg bare ikke liker å lese. Boka sluttet litt uforventet. Der fikk jeg sjokk, men jeg spoiler ikke noen ting;) Boken var ikke lett å leve seg inni til meg. Denne boken er veldig lett å lese. Det er ikke for mye skrift i boken. Som jeg oppfatter boka har den ikke noen budskap. Jeg tror forfatteren bare ville lage en bok som folk skal kose seg med. Boka sin styrke var at det var en uforventet slutt. Boken sin svakhet er starten, den var så døll start at jeg brukte 70% av lesetiden min var starten, ellers var boken fin. Hvis du liker action, tegneserier og til å med drama er dette boka for deg. Denne boken burde være nominert til uprisen.

Terningskast: 4+

Vis flere anmeldelser

Til toppen