Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

The Urban Legend: Ingen vei tilbake

Josef Yohannes Gyldendal 2017 59 anmeldelser

Læreren Malcolm T. Madiba fortsetter sin utrettelige kamp mot kriminalitet og urettferdighet under identiteten «The Urban Legend», kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. Etter å ha fengslet alle byens fremste kriminelle har han nå fått Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Marius

Marius

Skrevet 14. desember 2018 av Marius på Harestua skole

Den er laget av selveste Josef Yohannes. Denne boken handler om Malcolm X og hans liv som the urban legend. jeg synes den var veldig spennende og bra med mange bilder. synes den passer til kanskje litt mindre intelligente mennesker som meg selv. Første gang jeg har kost meg når jeg har lest en bok. Jeg gir denne boken en FEIT 6'er.


Anders

Anders

Skrevet 11. desember 2018 av Anders på Harestua skole

Denne boka handler om Malcom T. Madiba som er en lærer men han er også "the urban legend" i boka så slåss han mot skurker for å få orden i verden. jeg syns boka var spennende og jeg gir boka terningkast 4 og den passer for alder 12-14 år.


Bjørnar Gaulen fosse

Bjørnar Gaulen fosse

Skrevet 7. februar 2018 av Bjørnar Gaulen fosse på Tastarustå skole

Boken er veldig bra og spennende. Den er en verdig oppfølger til den første sesongen. Jeg koste meg veldig med å lese den så derfor gir jeg den terningkast 6, mens jeg venter på neste sesong.


Emma Stegegjerde Uglum

Emma Stegegjerde Uglum

Skrevet 4. januar 2018 av Emma Stegegjerde Uglum på Luster ungdomsskole

The Urban Legend (sesong 2)
Eg likte denne boka svært godt, så derfor gir eg boka terningkast 6. Det er fordi, det var ganske mykje spenning i den og det var superheltar og superskurkar med i den. Eg sjølv liker superheltar og superskurkar derfor passa denne boka meg.

Forteljinga handlar om litt forskjellig. Det er seks episodar, og alle handlar om superhelten «The Urban Legend». Han er som ein ny Superman. Han har fått alle skurkane i byen i fengsel. Den største konkurrenten hans er sjalu på The Urban Legend`s ære og oppmerksomheit. Han reiser til Oslo på ferie, men den ferien blir ikkje heilt som han trudde.

Dei fleste vil sikkert sei det er ei bok litt meir for gutar enn jenter, men eg synes denne boka var heilt super. Så viss du liker teikneserier, superheltar og superskurkar er denne boka noko for deg.


Tinius krogh eckmann

Tinius krogh eckmann

Skrevet 18. desember 2017 av Tinius krogh eckmann på Fagerborg skole

The urban legend
denne boka handler om en mann som tror på rettferdighet. det er en tegneserie figur som slåss mot mange forskjellige skurker, blant annnet B-Gjengen, noe jeg syntes er kult fordi det er ekte gjeng. det er også kult at han drar til Oslo på ferie. så skjer det noe uventet der som gjør at han slåss mot kriminelle mennesker. boka er spennene hele veien, det er et par overraskelser her og der, som er bra. jeg kan se at folk blir lett revet med, men det var ikke helt der for meg. jeg syntes det er bra med banneord eller språket generelt. vis jeg skulle gitt denternigskast hadde den fått 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ellfjott.com :-)))))

Ellfjott.com :-)))))

Skrevet 6. november 2017 av Ellfjott.com :-))))) på Fagerborg skole

Urban Legend 2 bokanmeldelse
«Urban Legend Ingen Vei Tilbake» er den andre boken i serien om The Urban Legend. Boka er skrevet av Josef Yohannes og den er illustrert av Steve Baker.
Historien handler om Malcolm Madiba som jobber som lærer i Capital City. Capital City er en storby som alltid har vært under mye kriminalitet. Dette har Malcolm fått nok av, så han klær seg ut som The Urban Legend og prøver å bekjempe kriminaliteten i hjembyen hans. Malcolm lever et dobbelt liv, og det blir stadig vanskeligere å holde den hemmelige identiteten hans trygg. I slutten av bok 1 så virker det som at The Urban Legend er blitt kvitt alle de onde skurkene i byen, men plutselig helt ute av det blå dukker «The Suburban Myth» opp. The Suburban Myth er sjalu på The Urban Legends berømmelse og alt han vil er å vise folk at han er bedre enn The Urban Legend. Men det er ikke bare action i denne fortellingen, vi får også et innblikk i Malcoms kjærlighetsliv. Ganske tidlig i boken møter vi Lise, en vikar på skolen Malcolm jobber på. Lise er fra Norge og hun og Malcolm drar på ferie dit, men ferien går ikke helt som planlagt…
I dette avsnittet skal jeg snakke litt om ting jeg tror kan ha inspirert denne boken. Historien er en ganske normal superhelt historie. Det handler om en fyr som er lei av kriminaliteten i byen hans, så han tar saken i egne hender. Dette kan sammenlignes med andre superhelter som Batman, Daredevil, The Punisher, osv. Men det som skilles The Urban Legend fra andre superhelter er at han ikke har noen superkrefter, eller bruker noen dingser for å bekjempe kriminalitet. Han er bare en godhjertet kar som bruker knyttnevene sine. Forholdet mellom Urban Legend og Suburban Myth kan sammenliknes med forholdet til Spider-man og Kraven The Hunter i en tegneserie som heter «Kraven´s Last Hunt» fra 1987. Det handler om skurken Kraven som er besatt over å vise verden at han er en bedre beskytter av New York enn Spider-man. Dette er akkurat det The Suburban Myth vil i denne historien. Han redder ikke folk for demo skyld, han gjør det bare for seg selv. For å få berømmelse og ros.
Jeg liker hvordan forfatteren bruker The Urban Legend i historiene hans. Han bruker Malcolm som et verktøy mot mobbing! På en av de siste sidene i boka er det en historie om en gutt og en jente som blir mobbet. Denne historien ender med at Urban Legend fikser problemet uten å bruke vold. Dette setter jeg veldig pris på. Det viser at superhelter ikke bare er voldelige for voldelighetens skyld, men at de også kan stå for noe og sende et budskap. For det er nemlig budskapet i slutten av boka: «Stand for something!»
Etter min mening er boka kjempebra! Utrolige bra illustrasjoner og gode budskap. Den er relativt lettlest og veldig vanskelig å legge fra seg. Man kan vel si at boka er ganske lite troverdig, men sånn er det med de fleste superhelt historier. Dette er et «must read» for alle superhelt fans der ute.
Jeg gir boka en 6er. Denne boka fortjener å vinn uprisen!

Til toppen