The Selection 1 – Utvelgelsen

Kiera Cass Frl, Vigmostad & Bjørke Oversetter: Frøydis Arnesen 2016 3 anmeldelser

Én prins. 35 jenter. For 34 av dem er Utvelgelsen deres livs sjanse. For America Singer betyr Utvelgelsen at hun må forlate alt hun har kjært. Så møter hun prins Maxon, og alt hun trodde hun visste, snus på hodet …

Hvordan skrive en anmeldelse

10 gode bøker for ungdom

10 gode bøker for ungdom

Skrevet av 20. januar 2019 av 10 gode bøker for ungdom

[…] Les kva ungdom synest om boka her. […]


Ella Brændsrud

Ella Brændsrud

Skrevet av 5. april 2018 av Ella Brændsrud på Gulskogen skole

America er en femmer, det vil si at hun er litt lavt nede på rangstigen. Hun har i hemmelighet har vært sammen med Aspen, en sekser. De møtes i en bitte liten trehytte. Så kommer utvelgelsen. Utvelgelsen går ut på at prinsen Maxon skal velge en jente han skal gifte seg med, selve utvelgelsen starter med 35 jenter, til slutt skal 34 jenter ha dratt hjem. America er en av dem som blir valgt. Plutselig vil alle i byen har autograf og alle elsker henne. Hun reiser til slottet for å møte prinsen. Når hun har sett prinsen på tv tenkte hun alltid at han var snobbete og en diger pyse, men alt det endrer seg når hun møter han. Det blir straks trekantdrama mellom henne, Aspen og Maxon. I mens alt dette skjer er det krig. Problemer oppstår og alt føles nesten umulig.

«The Selection» er første boka på en serie på fem bøker. De tre første bøkene handler om America, mens de to siste handler om datteren hennes. Jeg bare elsker «The Selection». Både sjangeren som er dystopi og at det er satt i fremtida gjorde boka til en fantastisk fortelling. Det var helt umulig å legge den fra meg. Jeg endte faktisk opp med å lese den på en dag. Jeg var veldig skeptisk til forsiden siden den så veldig ut som en prinsesse bok. En bok som man leser når man går på barneskolen. Siden boka er så spennende, skjønner ikke jeg hvorfor man skal ha bilde av en jente i en diger blå ballkjole. Jeg tenker at språket passer bra til boka fordi det er et ungdommelig språk. Skildringene er bare helt fantastisk. Jeg fikk virkelig bra bilder av personene og stedene i hodet mitt. Jeg anbefaler «The selection» til ungdom i alderen 12-15 år.

Terningkast: 5

LES DET!


Tiril Berg

Tiril Berg

Skrevet av 28. mars 2017 av Tiril Berg på Ringshaug Ungdomskole

America Singer er en 5. Hun er forelsket i en med lavere rang, og vet det kan bli problematisk.
For å beholde ro i landet, holdes som vanlig en "Selection" av enerne, kongefamilien. Prins Maxon må velge mellom 35 jenter som for landet er valgt ut tilfeldig, men kongen har hatt sin finger med i spillet.
Etter mye diskusjon blir America med i valget. Og velges. Nå må hun gjøre det beste hun kan ut av den situasjonen hun er i, og kanskje hun liker det bedre enn hun hadde trodd. Hun må også bestemme seg for hvem hun kan stole på, og hvem hun kan elske.

Denne boka er fantastisk. Nå som jeg skriver annmeldelsen har jeg lest alle bøkene i serien (5 stykker+1 med sidehistorier), og elsker dem alle. Kiera Cass gir hver av karakterene sine egene preg, og gjør derfor leseropplevelsen mye bedre. Forklaringer og beskrivelser er levende, noe som kunne blitt vanskelig med tanke på at dette skjer i framtiden, der verden ikke lenger ser ut som den gjør i dag. Følelsene America kjenner er så ekte, og jeg må si jeg gråt mer enn et par ganger.

Anbefaler mest for jenter, i alderen 10-19 år. Les de neste bøkene også!
Terningkast 6.

[x] Lukk vindu
10 gode bøker for ungdom

10 gode bøker for ungdom

Skrevet av 20. januar 2019 av 10 gode bøker for ungdom

[…] Les kva ungdom synest om boka her. […]

Til toppen