Terra Victoris

Asbjørn Rydland Samlaget 2022 15 anmeldelser

Mot slutten av 2000-talet stod menneskeslekta på kanten av stupet. Verdas nasjonar hadde svikta i kampen mot klimaendringane, samtidig som ein ny trussel vaks fram: den første kunstige intelligensen. Men medan verdssamfunnet knela i møtet med den nye fienden, slo Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maria

Terra Victoris

Skrevet av 9. desember 2022 av Maria på Høylandet skole

Terra Victoris er en skjønnlitterær sci-fi bok, hvor handlingen foregår i år 2193.

Boka handler om Ingrid, som skal besøke arkeologonkelen sin i Istanbul. Når hun kommer fram, er han borte. I tillegg har venninnen til lokalgutten Zeki også forsvunnet, og han må ut på et oppdrag for å finne henne mens han også unngår flere sikkerhetsfirma, som kanskje ikke er så sikre likevel.

Jeg synes boka var veldig treg og vanskelig å lese. Det tar veldig lang tid før handlingen begynner å bli mer spennende, og selv dit jeg leste var boka fortsatt veldig lite fengende. Siden handlingen skjer i framtiden, er det også mange forklaringer av hvordan teknologien virker, og mange kompliserte ord. Dette gjorde at det ble veldig vanskelig å henge med, og derfor ble boka ganske forvirrende til tider. Derfor synes jeg at den er den tung å lese, og det er veldig enkelt å legge fra seg boka.

Til tross av alt det dårlige med boka, var det noen ting den klarte innenfor sjanger. Boka hadde en original ide, og handlingen var veldig troverdig innen sjangeren sci-fi.

Jeg anbefaler ikke boka for mange, men kanskje noen som interesserer seg mye for framtiden og teknologi vil like boka bedre enn jeg gjorde. Terra Victoris er ikke for de som liker lettleste bøker.


Lukas

Terra Victoris

Skrevet av 9. desember 2022 av Lukas på Høylandet skole

Terra Victoris er en slags science-fiction bok. Handlingen foregår i framtiden, men samtidig handler den også en del om fortiden. Boka er skrevet av Asbjørn Rydland og er utgitt av forlaget Samlaget.

Boka handler om en jente som heter Ingrid. Hun er på besøk hos onkelen sin i Istanbul. Onkelen jobber som arkitekt, men når Ingrid skal møte han på hotellet er han plutselig borte. Inne på onkelens hotellrom er også en annen gutt. Denne gutten heter Zeki, og deres historier og problemer vil snart knyttes sammen.

Jeg syntes boka var veldig treg, og det tok lang tid før noe skjedde. Jeg har enda ikke opplevd noe spesiell spenning i boka. Det var veldig mange beskrivelser og rare navn på ting og det gjorde det veldig vanskelig å henge med og skjønne så mye.

Hvis du liker science-fiction bøker vil du kanskje like den, men jeg vil ikke si jeg anbefaler den fordi det var veldig vanskelig å skjønne så mye og at det tok lang tid før noe skjedde. Jeg gir boka terningkast: 3


Erik Refstie

Terra Victoris

Skrevet av 7. desember 2022 av Erik Refstie på Fevik skole

Det er litt vanskelig å bestemme sjangeren til boka, men den handlet delvis om framtiden. Boka handler om forskning på fortidsvåpen i forbindelse med en krig som har vårt. Selve handlingen forgår i framtiden, og i boka bindes framtid og fortid sammen.
Jeg syns boka startet litt treigt. Det tok lang tid før det skjedde noe. Det gjør det vanskelig å komme inn i boka.
I boka er det mest fokus på ytre spenning, og det som skjer mellom de to gruppene som står mot hverandre i boka. Jeg klarte ikke å leve meg inn i handlingen. Jeg har ikke lest bøker som ligner på denne, men det er jo ikke så originalt å skrive om framtiden. På en måte passer boka litt inn i en «Star Wars-trend».
Både handlingen og karakterene i boka er troverdige. Boka er skrevet på nynorsk, og for meg er det litt vanskeligere enn bokmål. Jeg syns likevel ikke språket var vanskelig. Det var lett å lese.
Jeg anbefaler boka til andre som liker å lese om framtiden – gjerne også som liker å lese bøker på nynorsk.
Jeg syns ikke boka bør nomineres til UPrisen.
Jeg gir boka terningkast: 3


Siren

terra victoris

Skrevet av 2. desember 2022 av Siren på Høylandet skole

Terra Victoris er en roman basert på framtiden. Terra Victoris er en bok med mye fantasi skrevet av Asbjørn Rydland. Handlingen skjer i år 2193. Det handler om ei jente som heter Ingrid som drar til Istanbul for å finne arkeolog-onkelen sin, men når hun kommer fram blir hun veldig overasket fordi onkelen har havnet i trøbbel, samtidig som den lokale gutten Zeki leter ett ei savnet venninne som heter Ceyda. Jeg syns boka var veldig kjedelig siden det var for mye detaljer i fortellingen og jeg liker ikke Fantasy bøker, hvis man er glad i veldig Fantasy bøker er denne for deg, boka hadde kanskje vært litt bedre hvis det ikke hadde vært så mange detaljer i teksten. Så jeg gir den terning kast 2.


Tsugua Raah Edgor

Ikkje all sanning toler dagens lys

Skrevet av 23. november 2022 av Tsugua Raah Edgor på Åkra ungdomsskole

Terra Victoris er ei bok som ikkje liknar så mykje anna, både på godt og vondt. Den er vanskeleg å få tak på, men er ei til tider spanande bok.

Romanen handler om norske Ingrid, som reiser til framtidas Istanbul for å finne onkelen sin, som har hamna i trøbbel med ein levande datamaskin frå ei anna tid, samtidig som den lokale guten Zeki leitar etter ei sakna veninne. Desse to går først som paralelle historiar, men deira vegar krysses i løpet av boka. I denne framtidsdystopien er staten nedbrutt, og alle deler av samfunnet er eigd av store konsern, eigd av personar som ikkje eksisterer anna enn digitalt. Eg ser på det som ein dystopi, det trur eg også at forfattaren tenkjer.

Det at desse historiane går som kryssløp gjer at boka blir litt uoversiktlig, men eg skjønar kva tanken bak er. Det gir ein ekstra dimensjon til boka, og det gjer at dette punktet der desse forteljingane møtes blir meir spanande. Det er få skildringar, men mange detaljer, det framstår til tider som ei faktabok om fremtiden. Å kutte godt inn til beinet i alle desse tørre skildringane av framtida ville heva boka for min del. Det viktigste er ikkje å pepre lesaren med detaljer om fremtidens bilar, men korleis eg som lesar opplever karakterane og kva følelser teksten set i spel.

Eg tykjer det er ei god bok, men den hadde vore mykje betre viss det hadde vore mindre detaljer og ein enklare historie. Viss du er glad i avanserte sci-fi/fantasy-historiar er nok denne for deg, men eg som aldri har likt denne typen bøker og seriar, vil gi boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen