Tankenes rett

Øystein Stene Gyldendal 2022 9 anmeldelser

Den siste boka i serien om Alm. Jenta fra fjordbyen, som var immun mot viruset og nektet å følge flokken. Fjordbyen er ødelagt, alle bebodde innebyer er ødelagt. Tilbake står et lite knippe mennesker som alle, akkurat som Alm, er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andrea

Sidene fløy unna uten at jeg tenkte over det

Skrevet av 14. desember 2022 av Andrea på Grov skole

Tankenes rett er den tredje og den siste boka i serien om Alm. I denne boka drar de immune fra Paris til ett sted i en jungel som alle har drømt om. Alle unntatt Alm, som ikke har drømt noe som helst. Men hun blir fortsatt med.

Jeg er veldig glad i denne serien, og jeg ble veldig lykkelig når jeg så at denne var en av de bøkene vi var nødt til å anmelde. Jeg er veldig glad for at jeg startet på denne serien, fordi den har vært veldig interessant å følge med på.

Boka er en bok på 378 sider, og ofte så blir sånne bøker veldig slitsomme å lese fordi de er så lange. Men det var ikke denne! Hvert fall for meg var den artig å lese, og sidene fløy unna uten at jeg tenkte noe over det.

Jeg liker det systemet med at man får ett kapittel med Alm, og så ett kapittel med backstory fra Kurz og Gaia Lucia. Det er artig å ha variasjon mens man leser, og dette var en god måte å skrive om fortid uten at det ble lagt inn i en klein dialog.

Jeg kommer ikke helt unna å kommentere slutten på boka. Den sluttet veldig brått syntes jeg. Ting skjedde veldig fort, og jeg fikk en følelse av at det kanskje manglet noe.

Jeg drev også og leste noen av de andre anmeldelsene, og jeg må si meg enig med en av dem. Det med ufullstendige setninger. Det kan bare være måten boka er skrevet på, men det kan også være en feil laget av skriveren. Jeg brydde meg ikke så mye om dette, men det gjør kanskje andre.

Utviklingen av Alm gjennom bøkene har vært artig å følge med på. Å se at hun egentlig ikke har noe plass noen steder, at hun er usikker, og forvirret. Hun er en typisk karakter, men en karakter som passer inn i boka (naturligvis siden hun er hovedkarakteren).

Denne boken blir kanskje litt forvirrende hvis du ikke har lest de to første, men jeg ville fortsatt anbefalt den til deg. Jeg gir den terningkast 5, og jeg synes den burde bli nominert.


Maren Julie

Tankenes rett

Skrevet av 13. desember 2022 av Maren Julie på Vormsund ungdomsskole

Jeg syntes boka var interessant. Boka handlet om en jente som het alm. Alm er immun, sammen med noen hundre mennesker. Et viruset har spredd seg i lufta og ikke-immune blir til ville mennesker som kalles maper. De immune får drømmer om at de skal dra til Maurot, Maurot en jungel i Nord-Amerika. Tankenes rett er en Fantasy-bok og nr. 3 i bokserien, jeg tror dette gjorde at jeg ikke skjønte alt som skjedde i boka siden jeg ikke har lest de to første, men den var fortsatt veldig spennende å lese.
I starten av boka skjønte jeg ikke så mye av det som skjedde, men etter hvert i boka ble litt lettere å lese. Forfatteren gjorde en god jobb med å beskrive hendelsene. Jeg tror forfatteren var litt for glad i å bruke komma, det var nesten ikke noen «og» i boka og dette gjorde at det var litt vanskeligere å lese og den gikk tregere. Boka hadde masse bra beskrivelser så man kunne virkelig forstå hva som skjedde. Boken var fantasifull og ganske lett å leve seg inn i de fleste stedene i boka.
Boka var veldig bra, interessant og spennende. Hvis vi ikke tenker på slutten, så var det en fin bok med bra innhold. Boka er ganske lang å lese og den er kanskje litt for urealistisk for de eldre. Jeg kunne gjerne tenkt meg å lese de to andre bøkene i denne serien.
Slutten på boka var litt brå for meg, det gikk nesten litt for fort. Jeg tror slutten gikk på ca. 15 og der skjedde det veldig mye på kort tid. Jeg skjønte ikke hvem som var hvem og hva som skjedde når de kom seg dit de skulle, det var nesten som om at de hadde gått fram i tid og hoppet over mye. Forfatteren stoppet å skrive lange beskrivelser som gjorde at jeg ikke skjønte så mye av slutten.
Jeg syntes andre fra alderen 12-15 år burde lese boka, vis man liker fantasi.
Terningkast 4.


Hedda Flak

Merkelig men uventet slutt

Skrevet av 8. desember 2022 av Hedda Flak på Ve skole

Boka handler om Alm som er på oppdrag i å finne vaksine til et virus. Det er mye hendelser og vanskelig å komme seg ordentlig inn i boka, hvert fall hvis du ikke har lest de to første. Boka hopper mye frem og tilbake mellom Alm og en med navnet Kurz. Det er vanskelig å skjønne noen av tingene som skjer og du får aldri full forståelse. Boka har et vendingspunkt midt inni der hele historien forandrer seg. Boka er både spennende og undrende, men hendelsene er samlet opp i bunter gjennom boka. På slutten virker det nesten som forfatteren får dårlig tid og bare måtte skynde seg med å finne opp en avslutning. Avslutningen er nokså merkelig og gir ingen mening i forhold til hvordan boka var. Boka bygger opp til en spennende slutt og plutselig bare stopper spenningen og boka er ferdig. Kan hende det har litt å gjøre med at jeg begynte rett på bok tre.

Forfatteren burde dratt slutten litt ut og laget en litt mer virkelig slutt. Den var ganske overraskende, hadde aldri forventet den slutten, men ganske kjedelig. Jeg ville ikke nominert denne boka videre til uprisen.

Terningkast: 3


Sol

Forvirrande bok

Skrevet av 7. desember 2022 av Sol på Stokksund skule

Tankenes rett handlar om eit virus som herjer i verda. Det er på ein måte to hovudpersonar i boka, den eine heiter Alm, og den andre heiter Kurz, men det handlar mest om Alm. Mange av menneskane som var imune mot viruset flytta til eit templel i regnskogen.Her møter Alm guden deira, men finner ut etter kvart at guden er falsk.
Det er litt fantasy inni boka, og tankenes rett er den siste i ein triologi som vart skrive av Øistein Stene. Boka tankenes rett var litt tung å lese i starten, men etter kvart vart det litt lettare å få med seg kva som skjedde. Synsvinkelen varierar mellom Alm og Kurz. Boka passar best for ungsommar. Eg synest at framsida på boka liknar på eit hjerte laga av greiner eller røter, men eg synest det ikkje passar so godt til boka. Eg saknar litt skildringar av personane. Det var forvirrande når det ikkje sto noke kapittel i boka.

Eg anbefaralr boka derson du har lest nummer ein og to. Boka får terningkast fire.


Noah

for lite action

Skrevet av 6. desember 2022 av Noah på Tjøme ungdomsskole

Dette er den 3 boka i Serien, Man forsto starten ganske greit selv om man ikke har lest de 2 andre bøkene i serien.
Denne boka handler om en jente som heter alm som skal flytte til en annet verden med masse andre folk. Disse folka er immune mot den sykdommen som har tatt over verden. De immune må holde seg sammen, siden alle byer har falt. Skal ikke avsløre boka men dette er et ganske spennende tema.

Språket i denne boka er helt greit å forstå for en vanlig ungdom, men det var liksom ikke like mye sleng på det som vi ungdommer bruker nå til dags. Er litt sånn jeg snakker til mamma. Ikke kjempe sleng og stygt, men ikke som jeg snakker til bestemor heller.

Boken gikk ganske sakte helt til spenninga plutselig gikk til topp, også ned igjen. Sånn gjentok dette seg. Det gjorde at du forventa at det snart blir kjedelig igjen. Det gjorde at du mista litt den gleden av å lese den siden det enten var masse som skjedde eller kjempekjedelig. Hadde vært bedre om Øystein Stene hadde lagt spenninga litt utover.

Hadde det vært mere action i denne boka så hadde boka fått minst 3/6 kanskje 4/6 men, det var ikke det, så det drar terningkastet litt ned dessverre.

Det er ikke den mest spennende boka jeg har lest, faktisk den verste boka jeg har lest. Mange syntes sikkert boka er bra men er langt ifra min type bok. Den får terningkast 2 av 6!

Vis flere anmeldelser

Til toppen