Tåke over Svartøy

Tore Aurstad Gyldendal Illustratør: Andreas Iversen 2020 10 anmeldelser

14 år gamle Jan bor på et barnehjem i Oslo. Han er overbevist om at foreldrene hans fremdeles lever og bor i USA. En dag blir Jan kontaktet av Tritus, en litt gammel mann med et veldig rart utseende. Tritus Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

erik

svartøya

Skrevet av 7. desember 2020 av erik på Tryggheim skole

Svartøya den interessante øya som ingen hadde vert på i en lang tid. Denne boka er om ein gut som er i fosterhjem og lengter etter foreldrene sine, men en dag så kommer det en mann opp med samme etternavn som gutten. Så spør gutten fleine spørsmål om hvor resten av familien er . Så finner han mer ut av hva som skjer så finner han ut en stor hemmelighet. Heile live hans hadde noko vert spesielt med han og nå når han var 14 år fann han det ut
Denne boka var helt passe for den var interessant i starten, men etter hvert ble den bare verre og verre
Terning kast 3


Ragnhild

Tåke over svartøy

Skrevet av 5. november 2020 av Ragnhild på Seljestad ungdomsskole

tittel: Tåke over svartøy
forfatter: Tore Aurstad og Andreas Iversen
sjanger: fantasy/grøss
forlag: Gyldendal
Tåken over svartøy handler om en gutt på 14 år som lever i 1939 som heter Jan og bor på barnehjem. Han møter på en gammel man som heter Tritus. Tritus trenger hjelp til å finne barnebarnet sitt. Jan bestemmer seg for å hjelpe han med å finne barnebarnet til Tritus.
Jan finner ut mange nye ting om seg selv og havet.
Jeg likte denne boka. Den var enkel å lese og vanskelig å lege fra seg.
jeg anbefaler deg å lese denne boka vis du liker tegneserier.


Aaron

Tåke over Svartøy

Skrevet av 21. oktober 2020 av Aaron på Seljestad ungdomsskole

Tåke over Svartøy
Forfatter: Tore Aurstad og Andreas Iversen
Sjanger: En blanding av Fantasy og grøss
Forlag: Gyldendal

Boken handler om en gutt som heter Jahn som lever i 1939 og han møter en mann på gata som trenger hjelp med å finne barnebarnet sitt, så han hjelper han. Det finnes sjøuhyrer i denne boka. Sjøuhyrene er folk son har et syndrom og de lever i havet.
Slutten er uventet. Starten er rett på og vi får møte Jahn. Vendepunktet i boka er når man finner ut at Jahn er et sjøuhyre. Boka var vanskelig å legge fra seg den var veldig pennende. Man kjenner virkelig at man lever seg in i det. Jeg kjente at jeg levde meg inn i det fordi at spenningen og alt som skjede var veldig bra.
Opplevelsen var overraskende. Alt passer helt perfekt sammen, det er en veldig bra bok. Den likner ikke på andre bøker jeg har lest før det skal jeg si, den er veldig kreativ og fantasifull.
Denne boka er ikke en del av en trend som Twilight. Boka får meg ikke til å se på vanlige hendelsen med andre øyne. Det som skjer er ikke realistisk, men jeg liker det. Jeg syns at de monstrene er perfekt for denne historien.
Boka var lett å lese fordi det er veldig mange bilder og ikke så mye tekst. Setningene er korte og lange, og de er spennende. Det er ingen banneord i boka. Jeg synes at språkbruket passer til boken. Den er ikke skrevet på en spennende måte det er bare historien. Andre bør lese den og den burde bli nominert.
Terningkast: 6


Runa

Monstrene fra dypet.

Skrevet av 15. oktober 2020 av Runa på Siljan ungdomsskole

Tegneserien passer inn i kategorien fantasy.
Den handler om en gutt som heter Jan som prøver og hjelpe en mann som kommen bort til han på gata. Han drar ut på Svartøy for å finne Eger Læsø, men finner bare seg selv. Hvordan skal dette gå?

Boka starter rett inn i handling og er litt overaskende, og vendepunktene er ikke forutsigbare, den slutter brått og uventet.

Jeg synes ikke boka var vanskelig å legge fra seg fordi man ble så fort ferdig.

Denne boka har litt ytre spenning, og alt skjer i miljøet og ikke så mye om hva han tenker og føler. Jeg levde meg ikke så inn i historien fordi jeg ikke kjenner meg igjen.
Boka har en fin helhet og begynnelsen og slutten passen fint sammen. Jeg synes hovedpersonen snakker litt rart og at det ikke passer helt til handlingen. Hvis han hadde pratet som om han var litt mere redd eller skeptisk hadde det kanskje blitt litt mere spennende.

Boka var lett å lese, det var korte setninger og det var lett og få med seg innholdet.

Jeg gir boka terningkast 2 fordi jeg synes ikke boka var interessant eller spennende.


Anders

Tåke over Svartøy bokanmeldelse

Skrevet av 15. oktober 2020 av Anders på Siljan ungdomsskole

 Tåke over svartøy er en morsom og fin bok for ungdom. Boken er skrevet som en tegneserie noe som gjør den veldig lett og morsom å lese. I boken får vi høre om en gutt som får en veldig vanskelig og skummel oppgave av en fremmed og skummel mann. I boken får gutten flere vanskelige oppgaver, noe som gjør boken morsom å lese. Boken Tåke over svartøy er en bok der du får vært med på en action rik reise om en spennende og vanskelig oppgave. Når du leser denne boken får du bare lyst til å droppe alt du har i hendende for å få med deg mere av det som kommer utover i sidene.

Hvis du er interessert i en morsom og lett lest tegneseriebok er dette boken du leter etter. Dette er en bok som kanskje er litt vanskelig å forstå med en gang fordi det er litt rotete, men etter du har lest litt i boken blir det mye gøyere fordi du forstår mere av det som skjer. I boken er det mange bilder med lite tekst så det er ikke like lett å dette ut av hva du leser. Denne boken er fin fra start til slutt fordi den gir en god mening hele veien. Starten av boken er litt vanskeligere å forstå enn resten av boken. Hoveddelen og slutten er definitivt di mest innholdsrike delene fordi det er i avslutningen og hoveddelen det skjer mest action.

Alt i alt er dette en morsom og spennende bok som er gøy og underholdene fra start til slutt.

Helt til slutt vil jeg gi denne boken terningkast 5

Til toppen